Patronatul ArcelorMittal menţine propunerea de scădere a salariilor

Ana Felea
Ziarul BURSA #Companii / 17 decembrie 2012

Noua rundă de negocieri purtată la finalul săptămânii trecute cu administraţia ArcelorMittal le-a adus siderurgiştilor tot mai multă dezamăgire. Şi asta pentru că, deşi sperau ca patronatul să revină cu o ofertă mai generoasă pentru anul 2013, reprezentanţii salariaţilor prezenţi la masa tratativelor nu au primit decât aceeaşi propunere ca şi la întâlnirea anterioară.

"Au fost negocieri cu scântei. Este o premieră. Pentru a doua oară, conducerea ne-a vorbit despre scăderea salariilor cu 5%. Ne adânceşte şi mai mult durerea după veştile proaste din ultima vreme: tăierea bonusului de 2,5%, zilele de concediu fără plată", a spus Vasile Crişan, reprezentantul siderurgiştilor la masa tratativelor purtate pentru semnarea Contractului Colectiv de Muncă pe 2013. Domnia sa a adăugat că această întâlnire nu s-a finalizat prin încheierea unui proces verbal, aşa cum era normal, şi, din contră, a cerut patronatului, printr-o adresă scrisă, să-şi schimbe radical oferta de salarizare. "Chiar dacă ne-au invocat criza şi efectele ei, noi, la rândul nostru, am luat în calcul acest lucru şi vă pot spune că în 2012 productivitatea muncii pe fiecare siderurgist a crescut simţitor faţă de cifrele înregistrate în 2011, motiv pentru care revendicările noastre salariale sunt justificate. Nu se poate pune vorba despre o scădere a salariilor din combinatul de la Galaţi", a spusVasile Crişan, purtătorul de cuvânt al sindicatului Siderurgistul AMG şi reprezentantul salariaţilor la negocieri.

În aceste condiţii, reprezentanţii celor două tabere vor avea o nouă întâlnire pe 22 decembrie.

Amintim că sindicaliştii au cerut la negocieri indexarea salariilor, începând cu 2013, cu 8,5% şi majorarea tuturor celor cinci prime pe care le primesc în timpul anului. În plus, sindicaliştii mai cer şi un spor de 50% pentru angajaţii care vin sâmbătă la serviciu şi unul de 100% pentru cei care muncesc duminica. Până acum, administraţia a vorbit doar despre prelungirea programului început încă din noiembrie 2012 care vizează câte o zi de lucru neplătită pentru fiecare dintre cele 12 luni ale anului următor. Dacă nu vor primi o ofertă acceptabilă, sindicaliştii susţin că vor ajunge inclusiv la grevă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb