PAUL ANGHEL, ANPC: "Nu doresc ca locurile de joacă pentru copii să se transforme în mici «Colectiv»"

Ziarul BURSA #Miscellanea / 25 septembrie 2017

"Nu doresc ca locurile de joacă pentru copii să se transforme în mici «Colectiv»"

Controalele ANPC la locurile de joacă din toată ţara arată că acestea sunt adevărate pericole pentru copii. Directorul general al ANPC, Paul Anghel, a declarat: "Ducem o luptă cu primarii din localităţi. Nici măcar nu vom aplica amenzi, dar vom da avertismente pentru că nu doresc ca locurile de joacă pentru copii să se transforme în mici «Colectiv»".

Declaraţiile directorului general vin în contextul în care un copil a căzut printre scândurile structurii unui tobogan, la un loc de joacă amenajat de Primăria Constanţa în Portul Tomis. Părintele copilului accidentat a făcut o reclamaţie la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Constanţa, iar o echipă de inspectori a dispus oprirea temporară pentru locul de joacă, prin afişe cu avertizări la faţa locului. Din fericire, minorul se află în afara oricărui pericol.

Horia Constantinescu, directorul CJPC, a declarat: "Retrocedate sau nu, suprafeţele de terne unde se află locurile de joacă au un potenţial periculos. Iar întreaga investiţie aparţine Primăriei, ei ar trebui să elimine de îndată jucăriile şi utilajele periculoase, să afişeze că locurile respective sunt impracticabile. Dacă terenurile sunt retrocedate şi nu mai aparţin Primăriei, atunci jucăriile din aceste parcuri trebuie retrase ca să evităm pericolul pentru copii".

Potrivit CJPC, reprezentanţii Primăriei Constanţa au refuzat invitaţia inspectorilor la sediul CJPC Constanţa, dar şi să-l primească pe directorul instituţiei, Horia Constantinescu, în audienţă, pentru a discuta acest aspect.

Horia Constantinescu a declarat: "Regretabilă este atitudinea primalului. Lăsând la o parte modul în care înţeleg să comunicăm, măcar putem să începem să facem ceva. (...) Dacă mai important pentru Făgădău (n.r. Decebal Făgădău, primarul Constanţei) este orgoliul decât sănătatea copiilor, nu mai am nimic de adăugat. Problema primarilor din Constanţa a fost găsirea unei tergiversări, nu remedierea deficienţelor (...). Vom depune diligenţe pentru a marca fiecare loc periculos".

Conform reprezentanţilor CJPC, Primăria Constanţa riscă sancţiuni, una pentru împiedicarea controlului cu o sumă între 10.000 şi 30.000 de lei, iar alta pentru abaterile constatate la locurile de joacă cu o valoare cuprinsă între 2000 şi 20.000 de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb