PD rămîne la guvernare

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 23 ianuarie 2007

Emil Boc

Emil Boc

Colegiul Director al Partidului Democrat (PD) a decis, ieri, cu cinci abţineri, să rămână la guvernare şi să nu rupă protocolul cu PNL. "Am discutat cu colegii noştri această temă şi nu am găsit motive temeinice pentru a ieşi de la guvernare. La această întrebare, , nu am putut găsi răspunsuri credibile pentru a putea să mergem în faţa oamenilor să le explicăm. De ce să ieşim de la guvernare? Pentru că miniştrii PD şi-au făcut datoria în procesul de integrare? Să părăsim guvernarea pentru că avem miniştri performanţi care îşi fac datoria? Nu poate fi o explicaţie", a declarat preşedintele PD, Emil Boc, la finalul şedinţei Colegiului Director.

Liderul democrat a afirmat că va trebui să fie rediscutate foarte serios relaţiile cu liberalii, precizând că Alianţa D.A. a fost votată pentru a guverna. "Atacurile PNL durează de mult timp. PD a tăcut şi a mers mai departe. Şi răbdarea noas­tră se apropie de sfârşit. PD nu mai poate fi păcălit cu declaraţii pacifiste, care a doua zi să fie încălcate", i-a avertizat Emil Boc pe liberali.

În opinia sa, citat de Rompres, trebuie stabilit foarte clar dacă se va respecta pe mai departe protocolul Alianţei D.A., care "nu este doar o simplă bucată de hârtie, ci şi un contract cu alegătorii".

Preşedintele PD a mai spus, referindu-se la bileţelul pe care i l-a trimis preşedintelui Traian Băsescu în cazul Dinu Patriciu, că premierul Călin Popescu-Tăriceanu a greşit şi că trebuie să-şi asume responsabilitatea.

"Asta nu înseamnă că PD este dispus să rămână la guvernare cu orice preţ. Atunci când axele politicii PD vor fi afectate iremediabil, când o temă politică majoră cu impact pentru cetăţean ne va despărţi de guvern, nu vom ezita să facem pasul în opoziţie pentru a nu ne abandona promisiunile pe care le-am făcut în campanie, în programul de guvernare, în lupta anticorupţie. Dar să fie o temă pe care să o putem explica opiniei publice ca fiind una care să justifice un asemenea demers important şi care poate arunca ţara într-o criză gravă", a adăugat Emil Boc.

Cei cinci care s-au abţinut de la a vota rămânerea la guvernare sunt: secretarii executivi Elena Udrea şi Dumitru Moinescu, senatorul Marius Marinescu, primarul sectorului 3, vicepreşedintele democrat Liviu Negoiţă, şi viceprimarul Capitalei, Răzvan Murgeanu, preşedinte al Organizaţiei PD sector 1.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb