PDL vrea să modifice normele de aplicare a Codului Fiscal

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 31 august 2010

PDL vrea să modifice normele de aplicare a Codului Fiscal

Deputatul PDL Mircia Giurgiu cere demisia miniştrilor Şeitan şi Vlădescu pentru situaţia creată la plata contribuţiilor sociale

Emil Boc se bucură, în continuare, de sprijinul PDL pentru funcţia de premier, în contextul remanierii guvernamentale

Deputatul PDL Mircia Giurgiu a solicitat, ieri, demisia miniştrilor Mihai Şeitan şi Sebastian Vlădescu pentru problemele apărute la plata contribuţiilor sociale. Parlamentarul a susţinut că situaţia creată impune modificarea normelor de aplicare a Codului Fiscal.

Potrivit Agerpres, Mircia Giurgiu a declarat: "Sunt foarte mulţi colegi parlamentari nemulţumiţi de ceea ce s-a întâmplat în legătură cu cozile care s-au creat ca urmare a hotărârii unor miniştri de a stabili nişte norme de aplicare a ordonanţei, norme care vin în contradicţie cu Ordonanţa 58/2010 (n.r.- OUG de modificare a Codului Fiscal). Nu este în regulă şi vom solicita să vină acei miniştri să ne spună cum ar trebui să rezolve. Oricum, propunerea noastră, pe care o vom prezenta până la 1 septembrie, este cea de modificare a normelor şi o să prezentăm şi proiectul de modificare a acelor norme".

Parlamentarul PDL consideră că cei doi miniştri responsabili de situaţia creată trebuie să dea explicaţii, dar şi să demisioneze din Executiv.

Mircia Giurgiu a declarat: "Vrem să aflăm şi poziţia celor care au emis aceste norme, fiindcă noi credem că s-a făcut o mare greşeală şi acesta ar fi un motiv pentru ca aceştia să-şi dea demisia, mă refer la cei doi miniştri, ai Muncii şi Finanţelor. (...) O să discutăm cu ei şi o să le cerem să-şi dea demisia pentru că au produs atâtea cozi şi atâtea nemulţumiri în rândul populaţiei".

În opinia lui Mircea Giurgiu, taxele către stat legate de drepturile de autor ar trebui să fie achitate de plătitor, pentru ca beneficiarii autori să nu mai fie nevoiţi să stea lunar la cozi.

Sulfina Barbu: Emil Boc trebuie să continue ca premier

În timp ce miniştrii Şeitan şi Vlădescu sunt pe făraş, premierul Emil Boc pare să aibă postul de premier, în continuare, asigurat, în condiţiile în care, foarte probabil, zilele următoare va avea loc o remaniere guvernamentală.

Emil Boc se bucură de susţinerea unor deputaţi ai grupului parlamentar al PDL, printre care şi Sulfina Barbu, unul dintre cei mai importanţi dintre aceştia care şi-a asumat, în ultima vreme, prin declaraţiile sale, poziţia întregului grup al deputaţilor PDL.

Potrivit Sulfinei Barbu, Emil Boc trebuie să conducă, în continuare, Guvernul pentru că şi-a asumat un program iar, în opinia sa, o nouă majoritate parlamentară necesară învestirii unui nou Cabinet s-ar forma cu dificultate la acest moment.

Sulfina Barbu a declarat: "În momentul acesta, eu cred că Emil Boc trebuie să conducă în continuare acest guvern, pentru că şi-a asumat un program. În momentul în care Emil Boc nu va mai fi prim-ministru, cu siguranţă, o majoritate parlamentară solidă pentru reînvestirea unui alt guvern se va forma destul de greu". Sulfina Barnu mai susţine că nici situaţia economică a ţării nu se va îmbunătăţi dacă premierul Emil Boc ar fi remaniat.

Deputatul consideră că primul ministru trebuie să ducă mai departe măsurile anticriză asumate pentru a vedea care le-au fost efectele în 2010 şi pentru a construi bugetul de stat pentru anul viitor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb