PE MOTIVUL SCĂDERII SUB 5% A DEŢINERII SIF1 ŞI SIF4 ÎN SIF5 Administratorii SIF Oltenia resping, din nou, convocarea acţionarilor

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 29 iulie 2019

Administratorii SIF Oltenia resping, din nou, convocarea acţionarilor

Actualizare : Grupul format în jurul SIF1 şi SIF4 are 5,001124% din capitalul SIF Oltenia

Grupul de acţionari ai SIF Oltenia format din SIF Banat - Crişana, SIF Muntenia, Radu Răzvan Străuţ, Sorin Marica, Adrian Simionescu, Dorina Teodora Mihăilescu şi Constantin Mircea, prezumat a acţiona în mod concertat la SIF5 are, în prezent, o deţinere de 5,001124% din capitalul SIF Oltenia, a informat SIF1 printr-o notificare publicată pe site--ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

------------

Cele două SIF-uri doreau, printre altele, înlăturarea lui Tudor Ciurezu din fotoliul de director general al SIF Oltenia

Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia (SIF5) a respins, în şedinţa de astăzi, convocarea Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor societăţii, la solicitarea SIF Banat - Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF4), pe motivul scăderii cotei deţinerii celor două SIF-uri sub pragul legal şi statutar de 5% din capitalul SIF5, informează societatea de investiţii financiare cu sediul în Craiova, printr-un raport remis Bursei de Valori Bucureşti.

Este o decizie ce vine în condiţiile în care, în data de 11 iunie, grupul format din SIF1 şi SIF4, ce atunci deţinea 5% din SIF5, a cerut convocarea acţionarilor SIF Oltenia pentru revocarea a patru administratori printre care şi Tudor Ciurezu care ar fi urmat ca, în cazul unui vot pentru, să fie înlăturat şi din fotoliul de director general al SIF Oltenia.

Ulterior, la data de 24 iulie, grupul de acţionari format din SIF1, SIF4, Radu Răzvan Străuţ, Sori Marica, Adrian Simionescu, Dorina Teodora Mihăilescu şi Constantin Mircea, prezumat a acţiona în mod concertat la SIF5, a anunţat diminuarea deţinerii la societatea de investiţii cu sediul în Craiova la 4,999985%.

Nu este prima dată când administratorii SIF5 refuză convocarea acţionarilor societăţii. În data de 8 iulie, Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia a respins convocarea AGA pe motivul neîndeplinirii unor condiţii legale de formă şi de fond. Ulterior, supraveghetorul pieţei a dispus ca administratorii SIF Oltenia să convoace acţionarii şi să asigure desfăşurarea AGA în termen de cel mult 45 de zile, începând din data de 18 iulie.

Este un război ce a demarat când SIF Banat - Crişana şi SIF Muntenia au convocat acţionarii SIF Oltenia pentru modificarea actului constitutiv în condiţiile în care, în 2018, societatea din Craiova şi-a vândut către Erste pachetul de 6,29% deţinut la Banca Comercială Română (BCR), pentru suma de 140 milioane de euro, bani pe care deja i-a investit în societăţi lichide de la BVB, îndeosebi din sectorul bancar şi energetic.

În data de 9 mai, acţionarii SIF5 au aprobat modificarea actului constitutiv al SIF5, printre cele mai importante decizii luate fiind înfiinţarea unui Comitet Investiţional cu puteri decizionale, format din membrii conducerii executive şi trei angajaţi ai societăţii de investiţii, precum şi reducerea numărului de administratori ai SIF5 de la şapte la cinci.

Opinia Cititorului ( 16 )

  1. E buna asta. Deci aia, pe 11 iunie, aveau 5% si aveau drept sa convoace (cel putin ca procentaj). Tu zici nu. Apoi iti vine ASF si zice "convoaca, boss, pe convocarea aia de la 11 iunie" - adica nu avem o convocare noua, e tot aia, dar iti zice si ASF sa convoci. Iar tu zici "nu vreau sa convoc" ca, desi aia erau ok cand au cerut convocarea, acuma nu mai sunt.

    Cam din topor, asa, dar ii inteleg ca trag de timp. 

    1. Astia ori vor ori nu mai vor convocarea ?! Au vândut , la revedere . Sif 5 a procedat ca la carte, nu vad de ce sa convoace ASF daca actionaru nu mai vrea. De fapt nu inteleg de ce a intrat ASF in jocul lakisdagoi. Un fel de aflarea omului in treaba, piața gene de abuzuri si noi ne ingrijoram de nevoile najibilor.

    Ciurezu a mutat gresit.

    Sif 1 si sif4 au dat sah.....ASF? 

    In situația creată de SIF Oltenia , eu ca organ de supraveghere as suspenda din funcție administratorii propuși spre revocare, as institui un comitet de supraveghere de la ASF care ar trebui sa convoace și sa desfășoare AGA. Dacă ASF nu face asta da plece, nu mai avem nevoie de ei. CNVM prin 2006-2007 când Chelu sau STAICU l -au înlăturat pe Ciureni din SIF, Cojocariu de la. CNVM a instituit un fel de supraveghere a activității SIF pentru o perioada, dacă-mi aduc bine aminte de vreo doua luni.

    1. Da, așa este, am fost și sunt salariat alSIF și mu- mi este teama de Ciureni deși văd cum se agata de putere!

      Nu cred ca mesajul precedent este al lui Vigaru. Din câte știu acolo sunt câteva slugi ale lui Ciureni: Vigaru, Pauna-vecini și prieteni, Tenea , un pensionar ramolit pe care Ciureni îl folosește întrucât nu mai retine ce i s-a zis sa facă de pe o zi pe alta, Patrichi și încă vreo trei persosoane despre care mi s-a zis ca ar fi slugi devotate lui Ciureni.

      De câte ori trimiți același mesaj?

      Daca tot iti dai cu parerea poate ne spui si pe lege te bazezi

      Da, a instituit o supraveghere care l a înscăunat pe staicu președinte. Nu este exclus același scenariu. O supraveghere care sa duca la înscăunarea lu Lakisdrahoi președinte peste 3 sife. Prin tot ce face ASF cam asta ar fi drumul. Atenție urmează peronul Tlv :))

    Ciurezu asta joacă la fel ca cei ca sunt la puterea țării, în prezent.

    1. Care*

    Se doreste activul sif 5 prin orice mijloace!

    Interesant. Intr-o săptămana SIF 1 anunța ca s a conformat deciziei ASF:)) si a vândut ca sa respecte pragul. Azi cumpara si il depășește iar Asta e abuz fără jena. Problema e ca daca a cumparat azi actiile ii intra mai incolo, la T+2 deci Dl Drăgoi a mințit notarul ca are acțiunile pe care de fapt inca nu le are. Dar asta e o manevra ieftină , inca un fals in declarații ce mai contează la cate are pe cocoașa :))

    1. Alba-neagra.

    Două SIF-uri cu probleme de portofoliu si bani, vor lichiditatile din vânzarea BCR si portofoliu SIF5, dar Ciurezu le sta in cale. BRAVO CIUREZU !

    1. Hai ca sunteti penibili! Efectiv penibili. Cu speech ul asta de melteni, care n-are nici o legatura cu piata de capital ci mai degraba cu un stadion. Inteleg ca vreti sa-l "sustineti", dar decat sa o faceti atat de prost, mai bine va vedeti de treaba.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb