Pedepse pentru 12 protestatari din 10 august 2018

J.P.
Miscellanea / 31 iulie 2020

Pedepse pentru 12 protestatari din 10 august 2018

12 dintre participanţii la protestele din 10 august 2018 au fost condamnaţi vineri, în primă instanţă, pentru ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, într-unul dintre dosarele deschise după violenţele din Piaţa Victoriei. Cea mai mare pedeapsă a fost de 3 ani de închisoare cu executare, restul pedepselor fiind cu suspendare. De asemenea, trei jandarmi vor primi daune morale. Sentinţa poate fi atacată, conform Digi24.

Judecătoria Sectorului 1 a condamnat vineri, în primă instanţă, 12 persoane pentru ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice în timpul protestului din 10 august 2018. O singură pedeapsă este cu executare, în cazul unei persoane care mai avea o sentinţă într-un alt dosar, însă toţi ceilalţi 11 inculpaţi au primit pedepse cu suspendare şi zile de muncă în folosul comunităţii.

Doi dintre condamnaţi au de achitat peste 5.000 lei unei firme de salubrizare, după ce au distrus coşurile de gunoi din Piaţa Victoriei. De asemenea, trei condamnaţi trebuie plătească între 1.000 şi 1.500 lei daune morale unor jandarmi.

O parte dintre inculpaţi au fost acuzaţi de procurori că au lovit sau au aruncat în jandarmi cu diverse obiecte, în timpul violenţelor de la protestul Diasporei, alte persoane sunt acuzate că au dat foc unor toberoane de gunoii.

Sentinţa poate fi atacată cu apel.

Într-un alt dosar deschis după violenţele din 10 august, procurorii DIICOT au stabilit că nu sunt probe că a fost vorba de o tentativă de lovitură de stat, aşa cum susţinea Jandarmeria Română în plângerea depusă la Parchet, dar nici că ar fi fost pregătită, din timp, reprimarea protestului, aşa cum au susţinut o parte dintre participanţi, care au făcut şi plângeri penale în acest caz.

Şefii Jandarmeriei de atunci au fost scoşi de sub urmărire penală. Cazul nu se închide complet: există informaţii, în cazuri punctuale, că unii jandarmi au acţionat cu violenţă împotriva protestatarilor, fără acoperire legală, aşa că vor fi investigaţi pentru purtare abuzivă de procurorii militari.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. cand vreai sa intri in guvern oare cum se numeste

    1. spargere de M-UE

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb