Pensiune turistică de aproape 500.000 de euro, construită cu fonduri europene

MARILENA DINU
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 22 august 2014

Pensiune turistică de aproape 500.000 de euro, construită cu fonduri europene

Potenţialul turistic al judeţului Buzău a reprezentat o sursă de inspiraţie şi pentru Simona Opriş, care, anul acesta, a terminat o pensiune de trei margarete în satul Cândeşti, situat la câţiva kilometri de municipiul Buzău. Tânăra a accesat fonduri europene prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală în 2009, în valoare de 200.000 de euro.

În satul Cândeşti, comuna Verneşti, Simona Opriş a reuşit să construiască o pensiune de trei margarete, cu 12 locuri de cazare. Nu este însă suficient să-ţi doreşti să ai dormitoare şi băi elegante, este nevoie şi de bani. Construcţia şi dotările necesare au costat aproximativ 450.000 de euro, iar jumătate din această sumă a venit din fonduri europene. Banii nu au fost însă uşor de obţinut, dar cum tânăra avea deja terenul pe care se află pensiunea Poiana Căprioarei a decis că merită încercarea.

Simona Opriş, administratorul pensiunii Poiana Căprioara, ne-a declarat: "Greu a fost totul. Pentru că este mult de făcut şi mai ales multă documentaţie, mai ales atunci când sursa de finanţare este europeană. A fost nevoie şi de credite pentru cofinanţare. Deci un drum destul de greu. Dar având terenul am spus că trebuie să încercăm, chiar dacă la început nu ne gândeam că proiectul va fi acceptat".

Proiectul l-a depus în toamna anului 2009, iar în ianuarie 2013 pensiunea putea să-şi primească primii turişti. Fiind o afacere la început, proprietarii unităţii de cazare spun că, momentan, nu le pot oferi vizitatorilor decât camere elegante şi curate, un peisaj superb şi un meniu bogat în bucate tradiţionale româneşti. Lucrurile nu vor rămâne aşa, pentru că Simona Opriş are vise mari pentru pensiunea pe care o administrează, însă va fi nevoie de alte investiţii programate pentru viitor.

"Acum reprezintă o afacere de viitor, spunem noi. Dar mai avem de investit: locuri de joacă pentru copii, ateveuri astfel încât turiştii să aibă cum să-şi petreacă timpul liber. Aici, pe timpuri, se făceau trasee de motocros. Asta pe lângă faptul că pot vizita obiectivele turistice din zonă cum ar fi Vulcanii Noroioşi, Mănăstirea Răteşti", a mai adăugat Simona Opriş.

Cei mai mulţi dintre turiştii care ajung la pensiunea de la Cândeşti vizitează obiectivele turistice din zonă sau pur şi simplu vor să petreacă câteva zile departe de zgomotul şi poluarea din oraş. De asemenea, proprietarii le pun la dispoziţia turiştilor 2 cai pentru călărie cu care pot explora frumuseţile naturale din jurul pensiunii. În timpul săptămânii, preţul unei camere este de 80 de lei, iar sâmbăta şi duminica tariful mai creşte cu 20 de lei pe cameră.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb