PENTRU ADUNAREA DIN 28 APRILIE SIF5 respinge cererile înaintate de Certinvest şi grupul format din SIF1 şi SIF4

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 14 aprilie 2020

SIF5 respinge cererile înaintate de Certinvest şi grupul format din SIF1 şi SIF4

Solicitările vizau debarcarea lui Tudor Ciurezu şi a altor trei administratori de la conducerea SIF-ului

"Demersul reprezintă încă o încercare de preluare abuzivă a conducerii superioare şi administrative a SIF Oltenia", se menţionează în raportul SIF5

"Deşi s-au înregistrat două cereri de suplimentare a ordinii de zi a adunării care aparent sunt independente, în realitate actionarii solicitanţi sunt sub controlul direct sau indirect al SIF Banat-Crişana", conform SIF Oltenia

Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia (SIF5) a respins solicitările de completarea a ordinii de zi a adunării acţionarilor din data de 28 aprilie, venite din partea unor fonduri de investiţii administrate de Certinvest şi a grupului format din SIF Banat-Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF4), în care se cerea, printre altele, demiterea lui Tudor Ciurezu de la conducerea societăţii, se arată într-un raport de astăzi al SIF-ului din Craiova remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Pe lângă Tudor Ciurezu, solicitanţii au cerut aprobarea revocării din board a lui Carmen Popa, Anina Radu şi Nicolae Stoian şi încetarea imediată a mandatului acestora.

"Demersul acţionarilor menţionaţi reprezintă încă o încercare de preluare abuzivă a conducerii superioare şi conducerii administrative a SIF Oltenia în interesul de grup al acestora, dar şi o perturbare a activităţii societăţii într-un moment dificil pe care îl traversează întreagă economie iar sănătatea publică este în mare pericol", se arată în comunicatul SIF5.

SIF Oltenia arată că FI Alternativ Certinvest era deţinut în totalitate, la finele anului trecut, de SIF 1 şi SIF 4, care finanţează în proporţie de 100% capitalul fondului.

"Acest fond deţine acţiuni ce reprezintă 4,9572% din capitalul social al SIF Oltenia, iar împreună cu celelalte două fonduri (n.r. FDI Certinvest BET-FI Index şi FDI Certinvest XT Index), administrate de SAI Certinvest, au deţinere de 5,0056% din capitalul SIF-ului", se menţionează în comunicatul SIF5.

De altfel, SIF 1 şi SIF 4 împreună cu fondurile de investiţii finanţate în proporţie de peste 40% de către acestea, deţin o participaţie totală de peste 30,5% din capitalul social cu drept de vot al SIF Oltenia, se mai arată raport.

"În consecinţă controlează orice hotărâre deoarece în istoric, cel mai mare cvorum înregistrat in cadrul Adunărilor generale este sub 58% din capitalul social", susţine SIF5.

Conform societăţii din Craiova, deşi s-au înregistrat două cereri de suplimentare a ordinii de zi a adunării care aparent sunt independente, în realitate acţionarii solicitanţi sunt sub controlul direct sau indirect al SIF Banat-Crişana.

În solicitarea înaintată în data de 6 aprilie, Certinvest îşi justifica cererea prin încălcarea de către cei patru administratori a trei principii fundamentale pentru desfăşurarea activităţii SIF Oltenia: nerespectarea dreptului fundamental al acţionarilor de a completa ordinea de zi a adunării unei societăţi, nerespectarea prevederilor referitoare la conflictele de interese şi nerespectarea deciziilor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

"S-a creat un precedent periculos nemaiîntâlnit în rândul societăţilor de investiţii financiare din România. Acţionarii pot vota doar ceea ce decide Consiliul de Administraţie să fie supus votului", menţiona atunci Certinvest.

În aceste condiţii, administratorul de fonduri aprecia că atitudinea celor patru membri ai Consiliului de Administraţie al SIF Oltenia dăunează grav intereselor acţionarilor şi încalcă dispoziţiile stabilite de ASF.

În ceea ce priveşte grupul format din SIF1 şi SIF4, s-a solicitat aprobarea atragerii răspunderii aceloraşi patru administratori pentru un prejudiciu de 0,33 milioane de lei cauzat societăţii, prin înstrăinarea unui pachet de acţiuni Prodplast (PPL), în cadrul ofertei derulate de emitent în acest an, la un preţ defavorabil SIF-ului.

SIF Oltenia susţine că cererea constituie o acţiune de intimidare, hărţuire şi discreditare a celor patru administratori, care sunt puşi în situaţie discriminatorie faţă de ceilalţi membri ai Consiliului de Administraţie, deoarece decizia s-a luat prin votul unanim al celor şapte membri ai board-ului.

În plus, formularul de subscriere pentru oferta de cumpărare a acţiunilor Prodplast la pretul de 2,52 lei/titlu a fost semnat atât de către directorul general cât şi de cel adjunct, conform termenilor aprobaţi de board.

De asemenea, SIF-ul din Craiova mai susţine că informaţiile vehiculate de cei doi acţionari referitoare la această solicitare sunt neadevarate, având scopul de a discredita o parte din membrii Consiliului de Administraţie şi a crea eventuale disensiuni în cadrul board-ului.

Anul trecut, SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia au solicitat convocarea acţionarilor societăţii din Craiova pentru revocarea din Consiliu a lui Carmen Popa, Anina Radu, Nicolae Stoian şi Tudor Ciurezu care ar fi urmat ca, în cazul unui vot pentru, să fie înlăturat şi din fotoliul de director general al SIF Oltenia.

SIF-ul a respins de mai multe ori convocarea AGA pe motivele scăderii cotei de deţinere a acţionarilor solicitanţi sub pragul legal şi statutar de 5% din capitalul social al SIF-ului şi a neîndeplinirii unor condiţii legale de formă şi fond a cererii formulate de SIF1 şi SIF4.

Opinia Cititorului ( 44 )

  1. Ciurezu spune ca: In ceea ce priveste punctul 6 din solicitarea SIF 1 si SIF 4 de introducere de noi puncte pe ordinea de zi a AGOA S.I.F. Oltenia din 28/29 aprilie 2020, „respectiv revocarea in parte a Hotararii nr. 5 a Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor din 20.04.2013 in sensul eliminarii incepand cu 28.04.2020 a beneficiului de asistenta si reprezentare juridica din partea societatii sau platita de societate acordat administratorilor si conducatorilor societatii astfel cum s-a prevazut la pct. 2 din hotararea mentionata” precizez ca de la aprobarea acesteia si pana in prezent nu a existat nicio persoana din cele indreptatite care sa fi beneficiat sau sa solicite asistenta juridica.. NU AU AVUT NEVOIE PANA ACUM DE ASISTENTA JURIDICĂ, DAR VOR AVEA PE VIITOR

    1. Ziarul Bursa nu a preluat corect comunicatul. Nicăieri mu se precizează faptul ca s-a întrunit consiliul de administrație și a hotărât sa nu completeze ordinea de zi. Dacă este adevărat ce se spune , consiliul de administrație al sif5 va Răspunde penal

      Dacă nu completează ordinea de zi, o completează ASF

    Nu am văzut comunicatul Cons.de Adm. prin care nu S-a aprobat completarea! Nu Ciurezu stabilește cine deține 1-5% din acțiuni ci ASF-ul. Dacă Cirezu cu ai lui nu completează ordinea de zi sunt sigur ca ASF -ul le retrage avizul, având in vedere și faptul ca toate acțiunile pornite cu celelalte propuneri SIF 5 le-a pierdut fără drept de apel in instanța. Cirezu , sa-și păstreze puterea și-a pierdut uzul rațiunii, și ce poate fi mai rău pentru SIF, S/aramolit și nu mai știe ce face!

    1. Nu am crezut ca cineva se poate agata cu atâta disperare de putere. In aceasta situație cei care vor veni trebuie sa caute atent , ca sigur Cirezu are ceva de ascuns!

      ...

      Domnule Andrei Iacomi, ori nu ați citit bine “ comunicatul” ori ați vorbit cu cineva din conducerea SIF OLTENIA și v-a comunicat ca au procedat așa cum ați scris. Din comunicatul de pe bvb nu reiese ce scrieți dumneavoastra

      ...

      Nu despre asta este vorba ci de faptul ca toți din SIF suntem rude sau argati de-ai lui! SIF 5 este asociația familială a lui Ciurezu!

      Domnule Andrei Iacomi, atunci când sif Oltenia a respins solicitarea de convocare a A.G.A, SIF5 a transmis către BVB un raport care conținea următorul paragraf :Astăzi, S.I.F. Oltenia S.A. a transmis că, “în ședința Consiliului de Administrație din data de 01.08.2019, a fost respinsă convocarea Adunării Generale Ordinare a Acționarilor S.I.F. Oltenia S.A., instituită în sarcina Consiliului de Administrație prin Decizia A.S.F. nr. 937/18.07.2019 și adresa A.S.F. nr. VPI/4888/30.07.2019, cu ordinea de zi solicitată prin cererea comună de către acționarii S.I.F. Banat Crișana S.A. și S.I.F. Muntenia S.A., cerere înregistrată la S.I.F. Oltenia S.A. sub nr. 5071/11.06.2019.. DUMNEAVOASTRA AȚI AFLAT MAI MULT DECÂT ESTE SCRIS IN RAPORTUL TRIMIS CĂTRE BURSA DE VALORI BUCUREȘTI ?

      Domnul Iacomi a preluat titlul și mare parte din articol din Ziarul Financiar care a tipărit același titlu cu 2 ore înaintea ziarului Bursa

      De la comentariul nr.1, pina la comentariul nr.2.7, la rind, toate comentariile, in numar de 11, sint trimise de una si aceeasi persoana, inclusiv comentariile de mahala de la 2.2 si 2.4.

      La 3.1., 4.1. si 4.3. (mahala, din nou), este acelasi obsedat. 

      Deci, de la orele 20.41 si pina la 22 38, timp de doua ore din viata lui nemernica, un imbecil n-a facut altceva decit propaganda neghioaba contra lui Tudor Ciurezu, contra ziarului BURSA si contra ziaristului Andrei Iacomi. 

      Cine sa fie acest imbecil angajat intr-o campanie tipic terorista? 

      Astia de la 3. si de la 5. nu sint nici ei doi, ci unul, dar altul decit imbecilul de mai sus; are sarcini doar in ce-l priveste pe Ciurezu. 

      Cel de la 4.2. este un al treilea; pe el il intereseaza Fercala. 

      Pe nici unul nu il intereseaza Lakis-Dragoi, Buica sau Doros. 

      Repet intrebarea:

      Cine sa fie acest imbecil? 

      Nr. 3006 /13.04.2020

      RAPORT CURENT 

      conform Regulamentului A.S.F. nr. 5/2018 

      privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piață 

      S.I.F. Oltenia S.A. informează acționarii și investitorii că, în ședința Consiliului de 

      Administrație din data de 13.04.2020 - Hotărârea nr. 7/13.04.2020, nu au fost aprobate 

      solicitările privind completarea ordinii de zi a Adunării Generale Ordinare a Acționarilor 

      S.I.F. Oltenia S.A. convocată pentru data de 28/29.04.2020, formulate astfel: 

      ? prin adresa înregistrată la S.I.F. Oltenia S.A. sub nr. 2884/06.04.2020 de către SAI 

      Certinvest S.A. în calitate de administrator al Fondului Deschis de Investiții 

      Certinvest BET FI Index, al Fondului Deschis de Investiții Certinvest XT Index 

      și al Fondului de Investiții Alternativ Certinvest Acțiuni, acționari ai S.I.F. Oltenia 

      S.A. 

      ? prin adresa înregistrată la S.I.F. Oltenia S.A. sub nr. 2898/06.04.2020 de către 

      acționarii S.I.F. Banat-Crișana S.A. și S.I.F. Muntenia S.A.

      Felicitări!

      ...

      ...

      ...

    Tudorica se strange latul

    Funia se apropie de par 

    Bai baiatule cum vrei sa conduci fara actiuni 

    Mai Era Un infractor unu Adam LA sif 3 mare professor universitar( cine se aseamana se aduna) care in cardasie cu fecala proceda CA tine 

    Adam a plecat fecala o sa plece tu LA fel 

    Singura mea dilemma care o sa plece primul intre tine si fecala

    1. Ciurezu pleacă înaintea lui Fecala. :)))

    Iarta-I Doamne ca nu stiu ce vorbesc,sunt nevinovati,atita pot.

    1. A răspuns si un salariat al Sif5. Nu ti-a spus Ciurezu sa nu răspunzi la comentarii? :)))

      De ce nu știe ce vorbeste

      Cu ce a gresit?  

      Tudorica fără acțiuni vrea sa conducă și devine oenibil(în opinia mea și penal) încercând toate gainariile posibile(nedemne de un pseudo profesor universitar) pentru a nu se ajunge la vot care este esență democratie 

      Tudorica cum le explici tu studenților tai abuzurile pe care le faci 

      Te poți uita în ochii lor?

      Tudorica chiar nu înțelegi ca pt tine și fecala cortină a căzut?  

      ...

    Tudoricaaaaaa

    Asculta si aprofundeaza o piesa interpretata magistral de regretatul Jean constantin 

    Piesa s a sfarsit 

    Iesi din scena acum paiata

    Iti ajunge 

    Ha,ha,ha!!! Cine plateste? Cine este generalul? Cine pierde banii? Cine a promis si nu s a tinut de cuvant? De ce or fi unii asa de afectati ca se cearta cu comentariile? De ce sunt facuti "imbecili" niste cititori? Pentru ca niste cititori sunt mai implicati de o parte sau de alta nu cred ca trebuie sa fie catalogati asa. Pana la urma si comentariile au parfumul lor. Altfel n ar mai fi.

    E foarte bine că proprietarul capitalului vrea sa revoce managerul.

    E o economie de piață, că și management răspunzi fata de proprietar capital.

    Nu de aceea se ridică pragul la SIF-uri? 

    Sif 5 e acasă Sif 1 e prin nu stiu care insule

    De la Sif 5 primești in fiecare an dividende Sif 1 te tine in asteptare  

    Sif5 are investiții infinit mai bune

    Domnul Ciurezu, putea să devină oricând măcar prin relații profesor universitar si nu a facut- o! O lecție de modestie.  

    Cei care au facut solicitarile respinse sunt actionari, nu? Unde este deosebitul respect?

    1. ...

      Make, vei fi după gratii cu Ciurezu și echipa. [Fragment eliminat conform Regulamentului]

      ...

      Dar eu ce-am facut ca sa fiu dupa gratii?

      Domnule Make , dacă ii luați apărarea unui infractor , ați beneficiat de bunuri sau servicii din partea infractorului( Ciurezu ). Dacă ma întrebați de ce este infractor Ciurezu, vedeți ce a făcut in societățile din patrimoniu sif 5.

      Domnule “ Make “ îmi puteți spune și mie unde ( in raportul trimis către bvb) se regăsește “ 2.9. Pentru imbecilul de la 1., pina la 2.7. (răspuns la opinia nr. 2.6)

      (mesaj trimis de MAKE în data de 13.04.2020, 23:25) 

      Nr. 3006 /13.04.2020 

      RAPORT CURENT  

      conform Regulamentului A.S.F. nr. 5/2018  

      privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piață  

      S.I.F. Oltenia S.A. informează acționarii și investitorii că, în ședința Consiliului de  

      Administrație din data de 13.04.2020 - Hotărârea nr. 7/13.04.2020, nu au fost aprobate  

      solicitările privind completarea ordinii de zi a Adunării Generale Ordinare a Acționarilor  

      S.I.F. Oltenia S.A. convocată pentru data de 28/29.04.2020, formulate astfel:  

      ? prin adresa înregistrată la S.I.F. Oltenia S.A. sub nr. 2884/06.04.2020 de către SAI  

      Certinvest S.A. în calitate de administrator al Fondului Deschis de Investiții  

      Certinvest BET FI Index, al Fondului Deschis de Investiții Certinvest XT Index  

      și al Fondului de Investiții Alternativ Certinvest Acțiuni, acționari ai S.I.F. Oltenia  

      S.A.  

      ? prin adresa înregistrată la S.I.F. Oltenia S.A. sub nr. 2898/06.04.2020 de către

      acționarii S.I.F. Banat-Crișana S.A. și S.I.F. Muntenia S.A.“ ??????? 

      In raportul trimis către bvb ( ptr domnul Make). Nu in raportul de pe site-ul sifolt.ro

      Nu.

      Nu apar nici un infractor, ci doar apar site-ul de imbecili.

      Ceea ce spui este o imbecilitate. 

      Deci trebuie sa apar site-ul de tine.

      Hai, baga-ma la puscarie! 

    Pai CIUREZU ia lectii de la FERCALA !

    La ce va steptati, spectacole iftine pe banii actionarilor. 

    Cei doi nu vor sa merga cu cainele prin parc.

    Prefera plimbarea in ZEBRA ! 

    1. 10. Q.E.D ești tare. Mișto replica

      ...

      Q.E.D ul e nu ai demonstrat nimic, romanii nu așa gandeau o demonstratie,cred ca ar trebui să te abreviezi I.E.D. că gândești ca o oaie !!

      De altfel toți care criticați pe aici, gânditi visceral, o dati cu zebra,cu catusele dar nici un argument! Lepadaturi vândute?? 

       

      ca e penal sau nu ceea ce a facut Ciurezu ramane de demonstrat in instant.Cert este ca ASF considera intemeiata cererea actionarilor minoritari de completare AGA.ASF este organismul ce reglementeaza piata de capital asa ca ne place ori ba trebuie respectata vointa actionarilor conform legii.Trebuiau introduse pe ordinea de zi propunerile .ASF trebuie sa ia o decizie astazi 15.04 in ceea ce priveste acest conflict aftfel isi pierde legitimitatea !

      Si-a pierdut-o de cand nu i-a concertat pe Dragoi cu Buica si fondurile de investitii.

      Exact. Atunci cand cel care reglementeaza este corupt, atunci DNA sau DIICOT ar trebui sa deschida un dosar in rem. Dar ce sa-i faci traim in tara formelor fara fond. Toate asa zisele investitii in fonduri si alte fantezii din banii actionarilor SIF1 nu sunt decat forme prin care se incearca preluarea ostila a celui mai curat SIF, adica SIF5 in scop de a fi jefuit.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb