PENTRU ANUL TRECUT Connections raportează venituri consolidate de 45,32 milioane lei

G.U.
Piaţa de Capital / 2 mai 2022

Bogdan Florea, acţionar şi CEO Connections Consult

Bogdan Florea, acţionar şi CEO Connections Consult

Connections (CC), grup de companii de transformare digitală, listat pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti, a raportat venituri consolidate de 45,32 milioane de lei în 2021 şi un profit brut de 3,46 milioane lei, o creştere de 25% faţă de 2020, conform unui comunicat de presă remis redacţiei.

În perioada de raportare, grupul Connections a înregistrat o creştere de 24% a veniturilor faţă de anul anterior, pe fondul noilor proiecte derulate în cadrul liniilor de servicii de software şi RPA, precum şi al creşterii volumului de servicii de consultanţă software şi outsourcing oferite în cadrul Outsourcing Support Services SRL şi Brusch Services SRL. Profitul brut a crescut cu 25% faţă de 2020, şi, totodată, în această perioadă, a avut loc o schimbare a compoziţiei principalilor contributori în structura de venituri a grupului. În acest sens, linia de servicii reprezentând dezvoltarea software ("software development") a ajuns să aibă o cotă de contribuţie în venituri de 22%, iar serviciile de hiperautomatizare (RPA) reprezintă, în 2021, 6% din total venituri.

Potrivit comunicatului, în acelaşi timp, Grupul a depăşit estimările financiare pentru 2021, menţionate în memorandumul din plasamentul privat şi în cel de la listarea tehnică din septembrie 2021, atât în ceea ce priveşte veniturile (creştere de 21% faţă de estimări) şi profitul brut (creştere de 9% faţă de estimări).

Prin urmare, grupul Connections şi-a respectat angajamentul faţă de investitorii săi şi a continuat să investească resurse în dezvoltarea liniilor de servicii cu potenţial, în vederea maximizării valorii activului net al grupului. La data publicării raportului financiar anual pentru 2021, Connections a marcat deja alt obiectiv important din strategia prezentată investitorilor la momentul plasamentului privat: crearea subsidiarei din SUA, Connections Consult LLC. Împreună cu operaţiunea divizării de acţiuni, în raport de 10:1 şi cu un buget de venituri şi cheltuieli peste estimările iniţiale din iulie 2021 (la data plasamentului privat), Grupul priveşte cu optimism anul 2022.

Într-un context de piaţă extrem de volatil, la nivel internaţional şi local, cu incertitudini numeroase şi dificil de gestionat: războiul din Ucraina, inflaţia, potenţiala criză alimentară, criza energetică şi cea a lanţurilor de aprovizionare, aşadar, într-un peisaj complex, Grupul îşi menţine energia, perseverenţa şi estimările pozitive pentru 2022. Informaţiile financiare prezentate în raportul financiar anual se aliniază strategiei anunţate de Connections privind dezvoltarea afacerii şi sunt o dovadă a capacităţii şi angajamentului de a creşte valoarea activelor sale.

Anul 2021 a însemnat pentru compania Connections Consult SA întărirea poziţiei financiare în Bilanţ. Societatea a înregistrat o creştere a valorii activelor uşor convertibile în cash, aşa după cum o relevă şi situaţia comparativă bilanţieră 2020 versus 2021. Creşterea în active circulante este cauzată în special de doi factori importanţi: infuzia de capital ca urmare a listării pe piaţa AeRO şi o gestionare atentă a capitalului de lucru, notează sursa citată.

La finele anului 2021 emitentul a înregistrat un sold al Activelor Circulante în cuantum de 19.775.687 de lei, din care 7,9 milioane de lei o reprezentau disponibilităţile băneşti.

Potrivit bugetului pentru anul 2022, Connections SA îşi propune o cifră de afaceri consolidată de 59 milioane de lei şi o EBITDA de 5,64 mil RON. Aceste estimări includ rezultatele generate de toate companiile grupului, inclusiv Brusch Services - companie achiziţionată de Grup în 2021.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Mai oameni buni de la firma de PR a CC,

    Lasati-o mai moale cu gargara plina de termeni si sintagme patriotarde. 

    Sunteti mai credibili daca oferiti mai multe detalii concrete si renuntati la epitete si laude gratuite. 

    De exemplu ...  

    "Connections a marcat deja alt obiectiv important din strategia prezentată investitorilor la momentul plasamentului privat: crearea subsidiarei din SUA, Connections Consult LLC." 

    Asa, si? 

    Subsidiara din SUA e creata, dar functioneaza? Aduce bani companiei mama? Are angajati? Are niste tinte de profit ancorate intr-un anumit orizont de timp? 

    Detaliile astea cui le lasati? 

    Gargara gratuita este de fapt contra-productiva si de natura sa va penalizeze imaginea pe bursa.

    Observati alte companii recent listate pe AeRO si cat de bine (nu) le merge urmare a abuzului de PR in detrimentul detaliilor concrete. 

    1. Daaaaa la fel ca Norofert au in SUA dar nu produc +valoare doar imagine( NOROFERT=NO ROMANIA FERTILIZARE?)

      CC a venit pe bursa trambitand relatia de partener cu UiPath si intentia de a infiinta subsidiara din SUA.

      Observati ca in articolul de mai sus nu se mai face acum absolut nicio referire la UiPath. 

      De ce a fost utila asocierea de imagine cu UiPath in 2021, iar acum nici macar o singura mentiune? Nu cumva pt. ca UiPath a luat-o in freza pe bursa din SUA si acum asocierea cu aceasta nu ar mai ajuta la sporirea artificiala a evaluarii CC, asa cum s-a intamplat in plasamentul privat? 

      Genul de comunicare (mai degraba ‘pompa’) servit in articolul de mai sus a tinut in 2020-21 cand se calcau investitorii sa prinda loc pe liste la plasament privat.

      Vremurile alea au apus, intre timp retailul s-a mai desteptat dupa ce sta de luni de zile cu fundul pe pierderi potentiale in portofoliu, urmare a plasamentelor la evaluari exagerate intermediate de alde Tradeville (si nu doar ei).  

    cum adica listata pe piata principala? trebuie ca e o greseala.

    In al doilea rand - despre ce listare tehnica vorbim? listare tehnica a fost doar 2p. A, vreti sa ziceti ca in documentul de oferta pentru pp s-au prezentat niste prognoze si in documentul publicat cu 1 zi inainte de listare pe site-ul bvb alte prognoze? pai asta e altceva. 

    1. De ce trebuie sa fie o greseala?

      O vezi langa TLV NENE!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb