PENTRU CONSTRUCŢIA ŞI LIVRAREA UNEI NAVE FLUVIALE Şantierul Naval Orşova a încheiat un contract în valoare de 1,55 milioane de euro

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 9 decembrie 2022

Şantierul Naval Orşova a încheiat un contract în valoare de 1,55 milioane de euro

În primele nouă luni, producătorul de nave a avut o pierdere de 2,3 milioane de lei, rezultatul fiind influenţat de contextul mondial/european nefavorabil, conform companiei

Şantierul Naval Orşova (SNO) a încheiat un contract pentru construcţia şi livrarea unei nave fluviale în valoare de 1,55 milioane de euro plus TVA, a anunţat compania printr-un raport publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Cumpărătorul este Black Sea Offshore Centre Romania, termenul de livrare fiind 1 aprilie 2023. La acea dată, Şantierul Naval Orşova trebuie să livreze către cumpărător un vas fluvial de tip navă tehnică ponton nepropulsată. Plata se face printr-un avans din valoarea contractului, iar restul după sosirea navei la locul de predare, după cum reiese din raportul de la bursă.

Începând cu 22 decembrie, compania din Orşova va plăti suma de 6,05 milioane de lei ca dividende, conform hotărârii acţionarilor de la finele lui noiembrie.

Pentru primele nouă luni ale anului curent, compania a raportat o pierdere de 2,32 milioane de lei, peste cea din intervalul ianuarie-septembrie 2021, de 0,56 milioane de lei, în condiţiile în care cifra de afaceri a scăzut cu 12,5%, până la 43,7 milioane de lei.

"Activitatea companiei Şantierul Naval Orşova în cele nouă luni ale anului 2022 a generat rezultate financiare sub aşteptări, fiind influenţată de contextul mondial/european nefavorabil al evoluţiei cererii pentru contrucţia de nave noi, fluviale şi maritime, de evoluţia preţurilor acestora care a urmat o tendinţă descrescătoare, în condiţiile în care preţurile la materii prime şi materiale, energie, gaz şi forţă de muncă au crescut", se arată în raportul companiei.

Pe parcursul acestui an, compania a anunţat încheierea mai multor contracte pentru construcţia şi livrarea a şase nave fluviale către firme din Olanda şi Germania, pentru o sumă totală de aproape 15 milioane de euro.

SIF Transilvania deţine 50% din Şantierul Naval Orşova, în timp ce SIF Oltenia are 28%, iar SIF Muntenia are 13,2% din producătorul de nave. Evaluarea bursieră a companiei se ridica ieri aproape de prânz la circa 67 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. SUCCES SANTIERUL NAVAL ORSOVA! Aveti un colectiv si o echipa manageriala profesionista (conducerea executiva si Consiliul de A dministratie), stiu este foarte greu sa faci productie grea, nu constructii, imobiliare sau servicii IT, care totul merge f. bine.

    Va multumesc ca inca mai existati, aratati Olandezilor si UNIUNII EUROPENE ca sunteti tari, ei sa stea in SHENGEN, iar noi sa ne vedem de viata noastra din Romania. La contracte sa ii ardeti, fara mila, negociati f. tare cu ei. 

    Haoleu Micutzu!

    Temeneli mai lipsesc sa aduci asa numitilor profesionisti! 

    Cum spanac in anul in care ai piederi de peste 1 mil, aprobi dividente peste niv pierderilor? 

    Ce spanac nivel de salarizare au muncitorii de jos? 

    Ce spanc profesionisti alde Dragoi si gasca lui?

    Te bucuri ca au favut un contract nou ...in tot anul 2022! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb