PENTRU EXTINDEREA FLOTEI DE MAŞINI ELECTRICE ŞI HIBRIDE Banca Europeană de Investiţii finanţează Autonom cu 15 milioane de euro

V.G.
Piaţa de Capital / 27 septembrie 2022

Banca Europeană de Investiţii finanţează Autonom cu 15 milioane de euro

Este prima dată când BEI acordă un sprijin financiar unei companii de mobilitate din România şi este prima investiţie pe care BEI o acordă Autonom Group;

Această iniţiativă va permite celui mai mare furnizor de servicii de mobilitate din România să achiziţioneze 895 de vehicule electrice şi hibride;

Închirierea vehiculelor cu emisii reduse de carbon va ajuta utilizatorii persoane juridice să îşi optimizeze costurile şi să îşi reducă amprenta de carbon;

Investiţia va sprijini reducerea emisiilor, poluării şi a zgomotului generat de maşinile oferite spre închiriere.

Noul parteneriat dintre Banca Europeană de Investiţii şi Autonom va permite creşterea gradului de utilizare a vehiculelor electrice şi a celor cu o amprentă redusă de carbon de către companiile din România, potrivit unui comunicat de presă remis astăzi redacţiei.

Conform sursei citate, finanţarea de 15 milioane EUR anunţată oficial astăzi, la Bucureşti, va sprijini accelerarea acestei tranziţii pentru a ajuta companiile din România să îşi reducă amprenta de carbon.

Este prima finanţare pe care Banca Europeană de Investiţii o acordă Autonom, cel mai important jucător independent de pe pieţele de leasing operaţional şi rent-a-car din România, cu scopul de a susţine tranziţia şi de a creşte gradul de utilizare pe termen lung a maşinilor electrice şi hibride de către companii.

"Astăzi marcăm un moment important în tranziţia Autonom spre un viitor mai sustenabil şi în tranziţia către mijloace de transport green în România. Prima cooperare cu Banca Europeană de Investiţii ne aduce o finanţare de 15 milioane de euro destinată îndeplinirii obiectivului de reducere a emisiilor de carbon ale flotei operaţionale cu 51% până în 2030 şi a poluării din ţara noastră", a declarat Marius Ştefan, CEO şi co-fondator al Autonom.

"Transporturile reprezintă aproape un sfert din emisiile de gaze cu efect de seră ale Europei şi sunt principala cauză a poluării aerului din oraşe. Noua finanţare de 15 milioane EUR acordată Autonom de către Banca Europeană de Investiţii va permite ca 895 de vehicule verzi să fie date spre utilizare companiilor din România, iar această nouă cooperare arată cum responsabilitatea climatică poate fi o parte integrantă a investiţiilor în companii", a declarat Christian Kettel Thomsen, vicepreşedintele Băncii Europene de Investiţii.

O nouă investiţie green pentru transformarea soluţiilor de transport pentru companiile din România

Prima finanţare acordată de către BEI pentru un transport green în România, va permite Autonom să achiziţioneze 895 de maşini cu emisii reduse de carbon, din care se estimează că 705 vor fi maşini electrice şi 190 hibride.

De asemenea, Autonom ia în considerare instalarea de panouri fotovoltaice şi staţii de încărcare electrice în locaţiile din ţară unde va fi posibilă instalarea, pentru a utiliza energie verde în alimentarea autoturismelor.

Autonom operează cea mai extinsă reţea de mobilitate din România şi furnizează clienţilor săi, companii şi persoane fizice, o varietate de soluţii de transport şi închirieri auto, prin intermediul a peste 46 de agenţii, prezente în peste 33 de oraşe din România şi Ungaria.

Investiţiile BEI în România

Anul trecut, Banca Europenă de Investiţii a oferit 907 milioane EUR pentru noi investiţii în România.

În ultimii 31 de ani, Grupul BEI a oferit peste 18 miliarde EUR pentru investiţii din sectorul public şi privat din România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb