PENTRU IMPLEMENTAREA POLITICILOR BUGETARE Ponta vrea un "board al ANAF"

F.A.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 2 septembrie 2015

Premierul Victor Ponta doreşte înfiinţarea unui "board al ANAF", care să asigure implementarea politicilor bugetare. Şeful Guvernului a spus, ieri, că vrea să continue modernizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

"Am discutat cu ministrul de Finanţe şi cu preşedintele ANAF, în colaborare cu partenerii noştri internaţionali FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială şi vreau să mergem mai departe pe zona de restructurare şi de modernizare a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală", a declarat premierul, citat de Mediafax.

Victor Ponta a precizat că intenţionează să adopte un model de reorganizare al ANAF folosit de mai multe ţări dezvoltate.

"Prin reorganiarea ANAF, ca instituţie de sine stătătoare, vreau să mergem pe un model pe care îl folosesc Statele Unite ale Americii şi alte ţări europene - să avem un board al ANAF numit de către Guvern, Parlament, Preşedinte, cu stabilitate, care să asigure implementarea politicilor bugetare. Este un pas în continuare spre modernizare", a subliniat Ponta, adăugând că România este "capabilă" să încaseze, la buget, sume mai mari având taxe mai mici şi să fie "competitivă faţă de ţările din regiune".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Probabil este necesar. Dar este cred momentul sa-l rugam pe domnul prim-ministru Victor Ponta sa dispuna (si cat mai urgent) o analiza a numarului de personae care sunt plasate in board-urile entitatilor publice (majoritatea dintre aceste entitati conduse in sistem dualist, astfel ca impreuna consiliile de supraveghere si directoratul strang de la zece personae in sus), cu indemnizatii disproportionate in raport cu rezultatele (si ale lor si ale entitatii), cu sporuri lunare strecurate prin tot felul de reglementari interne care de multe ori le dubleaza indemnizatiile, cu clauze de desdaunare amenintatoare in caz de incetare a mandatului. Ce ziceti, domnule prim-ministru, or fi multe astfel de cazuri ? Eu zic ca multe, dar la urma urmelor daca nu intereseaza pe actionar (statul, prin ministerul finantelor) de ce ar interesa pe altii ?!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb