PENTRU INVESTIŢII ÎN PRODUCŢIA DE ENERGIE ELECTRICĂ Vest-Energo vrea 8,5 milioane euro de la bănci

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 august 2015

Vest-Energo vrea 8,5 milioane euro de la bănci

milioane euro, urmînd ca suma să fie folosită integral pentru investiţii în două grupuri de producţie de energie electrică. Vest Energo deţine centrala de producţie a energiei electrice şi termice CET Militari din Capitală.

Acţionarii Vest-Energo au avizat faza a patra a investiţiilor companiei, constând în două grupuri de producţie de energie electrică sistemică prin cogenerare de înaltă eficienţă (4,4MW/fiecare motor), se arată într-un raport transmis de companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Valoarea investiţiei este de 8,5 milioane euro, sursa de finanţare fiind reprezentată de un credit bancar", potrivit raportului, citat de Mediafax.

În acest sens, acţionarii Vest-Energo au avizat contractarea unui credit bancar de 8,5 milioane de lei de la una dintre următoarele bănci: OTP Bank, BCR, Banca Transilvania, Garanti Bank, Libra Bank, Raiffeisen Bank, Alpha Bank, ING, Pireus Bank şi alte societăţi de investiţii.

De asemenea, acţionarii şi-au dat acordul şi pentru extinderea şi renovarea unor clădiri, costurile fiind estimate la 500.000 de euro.

Compania este controlată de Constantin Bucur, fostul patron al echipei de fotbal Gloria Buzău. Bucur deţine 83,8% din acţiunile Vest-Energo.

În luna aprilie, acţionarii producătorului de energie electrică şi termică au decis contractarea unui credit bancar în valoare de 17 milioane de euro pentru dezvoltarea unor noi proiecte de producţie a energiei în cogenerare, precum şi achiziţia unei clădiri de birouri în zona Primăverii din Bucureşti.

Vest-Energo este singura companie privată în domeniul pieţii de energie din Bucureşti, care produce în regim de cogenerare energie electrică şi termică. Societatea, activă din 1965, a fost privatizată în 1995.

Compania a finalizat în vara anului 2011 un proiect de investiţii demarat din 2009, implementând noi capacităţi energetice în două etape, prima etapă fiind finalizată în decembrie 2010. În iulie 2011, a fost finalizată şi etapa a doua a investiţiei.

În paralel cu cea de a doua etapă, societatea a lansat şi cea de a treia etapă, care a constat în implementarea a încă două unităţi de cogenerare, similare cu cele instalate anterior, şi a unui cazan de apă fierbinte, cu construcţiile şi echipamentele aferente. Punerea în funcţiune şi intrarea în exploatare comercială a acestor capacităţi a avut loc în luna septembrie 2014. Vest-Energo are o capacitate de producţie de aproape 23MW putere electrică în cogenerare de înaltă eficienţă şi de 51 MW de energie termică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb