PENTRU MODUL ÎN CARE A FOST ÎNTOCMIT RAPORTUL DIN 10 APRILIE ASF l-a amendat pe directorul Rompetrol Well Services cu 20.000 lei

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 31 iulie 2020

ASF a constatat că, raportul Rompetrol Well Services din 10 aprilie semnat de Timur Zhetpisbayev nu conţinea toate elementele necesare în vederea informării corespunzătoare a investitorilor şi asigurării fundamentării deciziei investiţionale.

ASF a constatat că, raportul Rompetrol Well Services din 10 aprilie semnat de Timur Zhetpisbayev nu conţinea toate elementele necesare în vederea informării corespunzătoare a investitorilor şi asigurării fundamentării deciziei investiţionale.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) l-a amendat cu 20.000 lei pe Timur Zhetpisbayev, directorul general al Rompetrol Well Services (PTR), pentru modul necorespunzător în care emitentul a întocmit raportul din data de 10 aprilie, se arată într-o notificare a supraveghetorului pieţei postată ieri pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Atunci, Rompetrol Well Services a anunţat că a completat ordinea de zi a adunării din 27 aprilie cu cinci puncte noi, între care şi alocarea de dividende suplimentare, în sumă totală de circa 96,54 milioane lei (mai mare decât capitalizarea companiei din acel moment), în baza solicitărilor venite din partea KMG International, ce deţine 73,01% din societate şi KJK Balkan Holding, ce are 10,68% din Rompetrol Well Services, însă fără a evidenţia în mod distinct punctele propuse de cei doi acţionari.

În următoarea zi bursieră, cotaţia PTR a urcat cu 53,85%, la 0,48 lei, pe fondul unui volum de 1,432 milioane de acţiuni, cu mult peste media zilnică a lunii antrioare, de circa 0,024 milioane de titluri.

"Raportul curent publicat de emitent în data 10 aprilie 2020, după închiderea şedinţei de tranzacţionare, cu referire la completarea ordinii de zi a AGOA la cererea celor doi acţionari, KJK Balkan Holding şi KMG International, conţinea informaţii de natură privilegiată în sensul dispoziţiilor art. 114 din Legea nr.24/2017", se arată în notificarea ASF, ce a fost postată ieri pe site-ul operatorului pieţei noastre de capital.

Ulterior, în data de 16 aprilie, Rompetrol Well Services a publicat, la solicitarea ASF, un raport în care arăta că, propunerile privind alocarea de dividende suplimentare fuseseră introduse pe ordinea de zi la solicitarea KJK Balkan Holding, iar cererea acţionarului majoritar se referea la renumirea firmei de audit Ernst & Young Assurance Services ca auditor financiar al companiei pentru 2020 şi 2021.

În acest context, ASF a constatat că, raportul Rompetrol Well Services din 10 aprilie semnat de Timur Zhetpisbayev nu conţinea toate elementele necesare în vederea informării corespunzătoare a investitorilor şi asigurării fundamentării deciziei investiţionale, respectiv nu a permis acestora realizarea unei evaluări asupra rezoluţiilor propuse a fi introduse pe ordinea de zi prin raportare inclusiv la informaţia legată de deţinerea în capitalul social a fiecăruia din cei doi acţionari ce au formulat cererile.

Practic, nu s-a avut acces la informaţii corecte şi complete cu privire la punctele solicitate a fi introduse pe ordinea de zi, modalitatea de întocmire a raportului fiind de natură a afecta dreptul la informare corespunzătoare a acţionarilor şi investitorilor, arată ASF.

Amenda poate fi contestată în termen de 30 de zile de la comunicare, ceea ce nu suspendă executarea sancţiunii.

La adunarea din data de 27 aprilie, acţionarii au aprobat dividende de 12,17 milioane de lei, reprezentând întregul profit realizat de companie anul trecut, acesta fiind de altfel un punct introdus pe ordinea de zi la solicitarea KJK Balkan Holding. În schimb, celelalte solicitări de dividende înaintate de KJK, au fost respinse.

La ultimul preţ din piaţă al acţiunii PTR de ieri de la ora 13:30, de 0,358 lei, capitalizarea Rompetrol Well Services era de 99,59 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb