PENTRU PRIMUL TRIMESTRU DIN ACEST AN,  BVB a obţinut un profit net de 4 milioane de lei

A.I.
Piaţa de Capital / 9 mai 2018

BVB a obţinut un profit net de 4 milioane de lei

Grupul Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a realizat, în primul trimestru al acestui an, un profit net de 4,03 milioane de lei, în creştere cu 42% faţă de cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut, rezultat obţinut în proporţie de 93% din segmentul de tranzacţionare al Grupului, potrivit raportului publicat astăzi de operatorul de piaţă.

Indicele BET, al celor mai lichide treisprezece acţiuni ale BVB cu excepţia SIF urilor, a încheiat primul trimestru cu o creştere de 12,4%, după ce la jumătatea lunii martie a atins un nivel de 8.816 puncte, maximul ultimilor 11 ani.

"Creşterea înregistrată de bursa de la Bucureşti este cea mai mare din rândul indicilor principali ai burselor din Uniunea Europeană, potrivit datelor Reuters, în condiţiile în care doar nouă pieţe europene au avut indicii principali pe plus după primele trei luni ale anului", specifică BVB în comunicat.

Valoarea totală a tranzacţiilor realizate pe toate pieţele administrate de BVB a depăşit 3,7 miliarde de lei, în creştere cu 30% faţă de acelaşi trimestru al anului anterior, în timp ce pe piaţa reglementată au fost realizate tranzacţii cu acţiuni de 3,52 miliarde lei, arată BVB.

Veniturile operaţionale la nivel consolidat au fost de 11,9 milioane de lei, în primele trei luni ale anului, în creştere cu 29% faţă de aceeaşi perioadă din 2017.

Veniturile generate de segmentul de tranzacţionare al Grupului, au fost de 8,13 milioane de lei, în primul trimestru al anului 2018, (excluzând tranzacţiile intră-grup), în creştere cu 35% faţă de primul trimestru al anului 2017.

Veniturile din segmentul de post-tranzacţionare pentru primul trimestru al anului 2018, respectiv 2,64 milioane de lei (excluzând tranzacţiile intra-grup), au crescut cu 17% faţă de aceeaşi perioadă din anul 2017, pe fondul aprecierii activităţii de tranzacţionare a BVB, care a generat o majorare cu peste 31% a veniturilor din decontare locală, precum şi a creşterii cu 11% a veniturilor din admiterea şi menţinerea participanţilor la sistemul de compensare-decontare şi al custozilor, se arată în comunicatul BVB transmis pieţei.

Cheltuielile operaţionale, la nivel consolidat, au cumulat 7,13 milioane de lei, în urcare cu 14% faţă de primele trei luni ale anului trecut, sub nivelul de creştere al veniturilor.

Cheltuielile de personal au urcat, de la 3,5 milioane de lei în primele trei luni ale anului trecut, la 4,13 milioane de lei în primul trimestru din 2018, ca urmare a aplicării, începând din acest an, a unei noi politici de recunoaştere trimestrială a cheltuielilor estimate privind beneficiile acordate faţă de primul trimestru din 2017, când nu au fost estimate astfel de cheltuieli, specifică BVB.

Profitul operaţional la nivel consolidat a înregistrat o creştere cu 61%, în primul trimestru al anului 2018, până la valoarea de 4,77 milioane de lei, faţă de nivelul de 2,96 milioane de lei, din primele trei luni ale anului 2017.

Anul trecut, BVB a obţinut un profit net de 14,24 milioane de lei, din care 13,55 milioane de lei vor merge la acţionari sub formă de dividende, ca urmare a hotărârii acestora în Adunarea Generală din 16 aprilie.

Capitalizarea BVB este de 217,3 milioane de lei, potrivit datelor existente pe site-ul bursei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb