PENTRU PUBLICAREA PROTOCOLULUI DINTRE PARCHETUL ICCJ ŞI SRI: Darius Vâlcov a fost plasat sub control judiciar

M.A.I.
Anticorupţie / 18 iunie 2019

Darius Vâlcov

Darius Vâlcov

Fostul consilier al premierului Dăncilă Darius Vâlcov a fost plasat sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile pentru divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională, prin publicarea protocolului dintre Parchetul ICCJ şi SRI, scrie News.ro.

"Prin ordonanţa din data de 18.06.2019, procurorii DIICOT-Structura Centrală au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile faţă de inculpatul Vâlcov Darius-Bogdan, pentru săvârşirea infracţiunii de divulgare a secretului care periclitează securitatea naţională, faptă prevăzută şi pedepsită de art.407 al.3 CP. În fapt s-a reţinut că, la data de 23.08.2018, inculpatul a publicat pe pagina personală a unei reţele de socializare, o copie a unui document clasificat intitulat ''Protocol privind organizarea cooperării între Serviciul Român de Informaţii şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru îndeplinirea obligaţiilor ce le revin potrivit legii", conform DIICOT.

Postarea în cauză a inclus şase pagini din documentu, pe care erau înscrise numerele de înregistrare 09472/08.12.2016 (PÎCCJ) şi respectiv 03656/07.12.2016 (SRI), documentul fiind încadrat în clasa "secrete de stat", nivel "secret", conform art. 4 al.2 lit.c din H.G.585/2002.

În 24 august 2018, Darius Vâlcov, la acel moment consilier al premierului Viorica Dăncilă, a publicat, pe pagina sa de Facebook un protocol încheiat între Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) şi Serviciul Român de Informaţii (SRI) în 7 decembrie 2016, scrie News.ro.

Urmărirea penală in personam ân aces caz a fost începută de DIICOT pe 27 februarie, ca urmare a sesizării depuse de SRI la data de 28 august 2018.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. INTERESANT!Hotiile si escrocheriile au fost clasate de specilisti DNA,dar vad ca se procedeaza la fel,vorbele si presupunerile sunt condamnate.Dupa cate se vede suntem la fel ca pe vremea lui Ceausescu,daca nu mai rau.

    1. Statu' se mișcă mai greu dar și cand începe....

    Fără SRI cred ca tara nu va pierii. Tare as vrea sa se desființeze. Eu cred ca nu politicul conduce tara. În imobiliare, și notariat sunt marea majoritate a șobolanilor de la SRI, politruci, politie; puterea nedecapitata la revolutie

    Publicarea unui protocol ilegal serveste dreptatii si justitiei. In loc sa fie judecati cei care l-ai semnat implementat, folosit, mentinut secret impotriva justitiei normale, este judecat cel care a contribuit (indiferent pe ce cale ) la revenirea la normalitate. Ar fi fost interesul justitiei sa redevina credibila dar se pare ca justitiei ii place sa fie controlata. Justitia trebuie reformata din temelie nu prin salarii obsecene care iau mintile judecatorilor si procurorilor n u prin pensii speciale ci prin normalitate ! Inca o data rusine justitiei romane !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb