PENTRU URMĂTORII TREI ANI Omer Tetik şi Nicholas Paris vor face parte din Comitetul Reprezentanţilor Fondului Proprietatea

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 25 martie 2021

Omer Tetik şi Nicholas Paris au fost aleşi de acţionarii Fondului Proprietatea (FP) ca membri ai Comitetului Reprezentanţilor, pentru o perioadă de trei ani, începând cu data de 5 aprilie, se arată în raportul fondului închis de investiţii publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Cei doi urmează să-i înlocuiască pe Julian Healy şi Piotr Rymaszewski, cărora le expiră mandatul la începutul lunii viitoare.

Omer Tetik, care este director general al Băncii Transilvania, fusese propus în board de NN Pensii, în timp ce propunerea pentru Nicholas Paris venise din partea Avi Global Trust Plc, conform materialelor aferente adunării, publicate de FP pe propriul site. Nicholas Paris este preşedinte neexecutiv al Aseana Properties, companie listată la bursa din Londra, dezvoltator imobiliar în Malaezia sau Vietnam, dar care din 2015 a început să îşi vândă portofoliul rămas. În prezent, Consiliul Fondului Proprietatea este alcătuit din Piotr Rymaszewski, Mark Gitenstein, Julian Healy, Ilinca von Derenthall şi Ciprian Lăducă.

Pe parcursul anului trecut, Fondul Proprietatea şi-a lichidat deţinerea de circa 7% pe care o avea la Nuclearelectrica, iar Johan Meyer, CEO al Franklin Templeton Bucureşti şi Manager de Portofoliu al Fondului Proprietatea a punctat, ieri, într-o conferinţă de presă, că banii vor fi folosiţi pentru a aduce randamente investitorilor.

"Vom continua să avem un mecanism de control al discount-ului foarte clar, astfel încât acei bani să fie folosiţi pentru ca investitorii noştri să obţină randamente. Vom folosi mecanismele pe care le avem la dispoziţie, adică răscumpărări de acţiuni, care pot fi accelerate prin oferte şi bineînţeles dividende", a precizat ieri Johan Meyer în cadrul unei conferinţe de presă.

Pentru acest an, Fondul Proprietatea a propus acţionarilor un dividend, de 0,072 lei/titlu, echivalentul unui randament brut de 4,3% faţă de preţul acţiunii FP de ieri de la ora 17:00, de 1,655 lei. Este un dividend special, în condiţiile în care, Fondul Proprietatea a încheiat anul 2020 cu o pierdere de 103 milioane de lei.

Acţiunile Fondul Proprietatea se tranzacţionează la un discount de circa 3,5%,faţă de ultima Valoare a Activului Net raportată pentru luna februarie, de 1,7095 lei, în linie cu obiectivul avut de administratorul FP, de sub 15%. Fondul Proprietatea are o capitalizare bursieră de circa 11,93 miliarde de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb