PER cere premierului Tudose să trimită un corp de control la Ministerul Transporturilor

Andrei Stan
Politică / 1 august 2017

PER cere premierului Tudose să trimită un corp de control la Ministerul Transporturilor

Partidul Ecologist Român (PER) îi solicită premierului Mihai Tudose trimiterea unui corp de control la Ministerul Transporturilor pentru a înlătura sau confirma suspiciunile legate de costurile pentru construcţia autostrăzii Piteşti - Sibiu anunţate de ministrul de resort, Răzvan Cuc.

Dănuţ Pop, preşedintele PER, afirmă, într-un comunicat de presă trimis Redacţiei: "Partidul Ecologist Român îi solicită Prim-Ministrului Mihai Tudose să se implice de urgenţă în prevenirea unor fapte de sustragere a banului public la Ministerul Tranportului, problematică pe care PER o suspectează şi a semnalat-o în ultima lună. Întrucat costurile de construcţie a autostrazii Piteşti-Sibiu nu rezultă nici măcar după argumentele prezentate de directorul CNAIR, PER îi solicită domnului Prim-Ministru să trimită un corp de control la Ministerul Transporturilor pentru a lămuri situaţia şi a înlătura/ confirma aceste suspiciuni. Ciferele uriaşe anunţate de către domnul Ministru Cuc par a reprezenta costul a 4 autostrăzi de acel tip, având în vedere că preţul pe km de autostradă, în zona de deal, este de 4 milioane de euro. Cea mai scumpă variantă executată în sistem tunel, cu două sensuri de autostradă, este de aproximativ 27 de milioane de euro. La ce se referă suma exagerată anunţată oficial de Ministerul Tranporturilor? Situaţiile de genul acesta în care există suspiciunea ca s-ar putea face manevre, ar trebui să fie în vizorul DNA, printr-o direcţie de control- prevenţie. Nu putem astepta ca ei sa fure pentru a-i putea prinde. România nu are nevoie de politicieni în puşcărie şi nici de tunuri financiare date statului, are nevoie de o transparentizare a cheltuielilor banilor publici şi o justiţie corectă".

Refuzul sau ignorarea solicitării PER de către premierul Mihai Tudose va fi interpretată de formaţiunea ca o "complicitate la furtul din banii publici", adaugă Pop.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb