Percheziţii cu mascaţii la NIS Petrol Gazprom în Timişoara şi Bucureşti

G.D.
Miscellanea / 3 octombrie 2022

Percheziţii cu mascaţii la NIS Petrol Gazprom în Timişoara şi Bucureşti

Descindere a poliţiştilor de la Combaterea Crimei Organizate şi a jandarmilor de la trupele speciale de intervenţie, astăzi dimineaţă, la sediul NIS Petrol din Timişoara, companie sârbă controlată de grupul rusesc Gazprom Neft, dar şi la alte adrese, informează Opinia Timişoarei.

Percheziţiile ofiţerilor de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate au loc atât în birourile companiei NIS Petrol (Nafta Industrija Srbije) de pe Calea Torontalului, cât şi în locuinţe ale angajaţilor firmei din Timişoara şi Bucureşti.

În total, se desfăşoară 9 percheziţii în legătură cu activitatea NIS Petrol/Gazprom, dintre care 5 în Timişoara şi 3 în Capitală, pe lângă cea de la sediul companiei. Din birouri, anchetatorii au ridicat mai multe calculatoare şi documente.

Conform unor surse opiniatimisoarei.ro, descinderile au loc într-un dosar DIICOT în care se cercetează transmiterea ilegală de date informatice, de informaţii privind zăcăminte de ţiţei din România, şi accesarea ilegală a unor sisteme. Cu alte cuvinte, e posibil că informaţii esenţiale legate de rezervele din zona de vest a ţării şi fi ajuns la Belgrad şi Moscova, deşi NIS Petrol avea obligaţia, pe când a început să facă prospecţiuni în Banat, să informeze statul român în privinţa descoperirilor.

Va reamintim, în anul 2014, NIS Petrol a început prospectarea geofizică 3D pentru petrol şi gaze naturale în mai multe zone din judeţul Timiş, din aria localităţilor Cenad, Dudeştii Vechi, Valcani, Beba Veche, Tomnatic, Teremia Mare, Comlosul Mare, Gottlob şi Sânnicolau Mare. Reprezentanţii NIS Petrol anunţau pe atunci prospectarea fără explozibil, folosind vibrarea controlată produsă de un sistem hidraulic.

Primăria din Dudeştii Vechi emisese un certificat de urbanism companiei în vederea construirii primei sonde de explorare a petrolului şi gazelor, sondă care urmă să fie amplasată la nici un kilometru de casele localnicilor.

Potrivit documentului iscalit de primarul de la acea vreme, Gheorghe Nacov, forajul pentru petrol şi gaze naturale urma să fie făcut la o adâncime de 2500 m pe un teren extravilan în suprafaţă de peste 2000 mp pentru care compania a obţinut drept de trecere pentru 15 ani.

Pe atunci, însă, oamenii din mai multe localităţi au împiedicat finalizarea acestei operaţiuni după ce au organizat proteste faţă de acţiunile companiei NIS Petrol.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb