Percheziţii DIICOT la restaurante şi cluburi de lux din Bucureşti

Ioana Dogaru
Anticorupţie / 12 noiembrie 2015

Actualizare 19:22 Tudor Constantinescu (Chocolat): "Voi colabora cu autorităţile pe perioada anchetei pentru a-mi demonstra nevinovăţia"

Tudor Constantinescu, fondatorul Chocolat, a precizat, într-un comunicat trimis redacţiei, că va colabora cu autorităţile statului pe perioada anchetei pentru a-şi "demonstra nevinovăţia", în contextul percheziţiei DIICOT realizate astăzi în locaţiile grupului Chocolat.

"Mulţumesc tuturor colaboratorilor şi clienţilor Chocolat, pe care vreau să îi asigur de profesionalismul, corectitudinea şi transparenţa care au stat întotdeauna la baza afacerii pe care am construit-o în ultimii 9 ani.(...) Voi colabora cu autorităţile pe perioada anchetei pentru a-mi demonstra nevinovăţia", a declarat Tudor Constantinescu.

Acesta a mai precizat şi faptul că îşi cere iertare clienţilor "pentru expunerea la situaţia creată astăzi" şi că Chocolat a crescut "prin munca cinstită a unor oameni extraordinari şi devotaţi".

(S.A.)

------------

Procurorii DIICOT efectuează joi 43 de percheziţii la cluburi din Capitală, printre care Chocolat, Trattoria Il Calcio, Fratelli, Le Club, patronii şi administratorii fiind suspectaţi de evaziune fiscală şi spălare de bani, prin folosirea unor programe informatice, ce permiteau dubla contabilitate pentru diminuarea bazei de impozitare, transmit surse judiciare citate de televiziunile de ştiri.

Potrivit unor oficiali din DIICOT, percheziţiile au loc la toate punctele de lucru ale societăţilor Choco Ateneu SRL şi Choco Moşilor SRL, Coza Nostra Art SRL, Theobroma Consult SRL şi Theoprod Art SRL, C. Restaurante Tratoria IL Calcio SRL, SC Twins Downtown SRL, SC Le Club Herăstrău SRL, SC Twins Cafe SRL, SC Rubicon Floreasca SRL.

Din primele informaţii rezultă că pe raza municipiului Bucureşti activează un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani prin desfăşurarea de activităţi comerciale prin diminuarea bazei impozabile cu ajutorul unor programe informatice de contabilitate ce permit ţinerea unei evidenţe contabile duble (una reală, în care sunt evidenţiate veniturile adevărate, şi una fictivă, ce reflectă venituri diminuate şi cheltuieli majorate, astfel încât baza de impozitare să fie diminuată).

Activitatea infracţională era coordonată de Tudor - Mihai Constantinescu şi cetăţeanul francez Guilbert-Lassange Jean Philippe Pierre Luc, asociaţi la societăţile comerciale Choco Ateneu SRL, Choco Moşilor SRL, Coza Nostra Art SRL, Theobroma Consult SRL şi Theoprod Art SRL.

În anul 2006, aceştia au achiziţionat un program informatic de contabilitate cu dublă gestiune, care se instalează pe casele de marcat, de la SC Solutions Center SRL din Constanţa.

Acest program de contabilitate constă în existenţa a două registre de evidenţă contabilă de acelaşi tip, referitoare la aceleaşi bunuri şi valori: unul reflectă realitatea economică şi financiară a contribuabilului la care accesul este restricţionat şi unul falsificat, în care sunt înregistrate date şi operaţiuni ce relevă venituri inferioare celor reale pentru produsele livrate şi banii încasaţi.

Potrivit unor surse judiciare citate de agen'iile de pres[, programul era accesat cu ajutorul unui card aflat doar în posesia casierelor de la punctele de lucru ale societăţilor, care permite accesul în memoria fiscală a casei de marcat şi efectuarea unor operaţiuni de împărţire a produselor proprii, neîmbuteliate (produse zaharoase şi de patiserie obţinute la punctul de lucru din Bucureşti, str. Valea Lungă nr. 58, sector 6) care, cumulate, înregistrează o pondere mai mare în venituri şi nu sunt fiscalizate.

Artizanii programului informatic de contabilitate au comercializat şi pus la dispoziţie acest program şi altor societăţi comerciale din piaţă, în scopul fraudării bugetului de stat.

Prejudiciul provizoriu estimat este de 500.000 euro.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cand ati primit ultima oara bon fiscal intr-un club din Bucuresti? In toate cluburile (inclusiv Fratelli) nu se dau bonuri fiscale in weekend si nu am auzit de control ANAF sau de obligativitatea de a instala camere video prin intermediul carora sa poate fi probabta sau nu evaziunea...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb