Percheziţii în Prahova şi Braşov la persoane care au beneficiat abuziv de fonduri publice

Mina Irina
Anticorupţie / 12 iulie 2016

Prejudiciu este de peste 6 milioane lei

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova efectuează, astăzi, 29 de percheziţii la adrese din judeţele Prahova şi Braşov la persoane bănuite de abuz în serviciu, evaziune fiscală şi spălare de bani, prejudiciul calculat în acest dosar depăşind 6 milioane de lei, potrivit unui comunicat.

Din cercetări a reieşit că persoanele bănuite ar fi beneficiat abuziv de fonduri publice, sumele obţinute fiind transferate într-un circuit comercial fictiv.

Ulterior, banii erau retraşi numerar şi introduşi în circuitul civil, prejudiciul cauzat bugetului de stat prin aceste plăţi nelegale fiind de peste 3.200.000 de lei.

Totodată, una dintre persoanele vizate este bănuită că ar fi acordat în 207 cazuri plăţi cu titlu de ajutoare de urgenţă fără a fi întocmit documentaţia aferentă. De asemenea, prin contracte întocmite abuziv, aceasta a trecut mai multe bunuri în patrimoniul societăţilor pe care le controla, cauzând un prejudiciu de peste 770.000 lei.

Conform documentului citat, în perioada 2010 - 2015, cei bănuiţi în cauză ar fi creat un circuit financiar fictiv în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat.

"În fapt, persoanele în cauză, prin intermediul mai multor societăţi comerciale, ar fi efectuat operaţiuni bancare constând în emiterea, înregistrarea şi declararea la autorităţile fiscale de facturi, avize şi borderouri, în care erau înscrise operaţiuni comerciale care în realitate nu aveau loc. Astfel, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu aproape 2.200.000 de lei. Sumele rulate prin circuitul fictiv şi care constituie produsul infracţiunii de spălare a banilor se ridică la aproape 4.800.000 de lei", se mai precizează în comunicat.

În urma percheziţiilor vor fi puse în executare 20 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri.

Percheziţiile sunt efectuate cu sprijinul poliţiştilor de ordine publică, investigaţii criminale şi arme, explozivi şi substanţe periculoase din IJP Prahova, precum şi al luptătorilor SAS, la acţiuni participând şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile "Matei Basarab" Ploieşti.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb