Percheziţii soldate cu o captură de peste 5 tone de articole pirotehnice la Buzău

Ana Felea
Miscellanea / 29 decembrie 2022

Percheziţii soldate cu o captură de peste 5 tone de articole pirotehnice la Buzău

Acţiunea "Foc de Artificii", desfăşurată la nivel naţional în cursul zilei de ieri, 28 decembrie, a continuat la Buzău cu indisponibilizarea unei cantităţi record de articole pirotehnice. Potrivit unui comunicat de presă emis de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Buzău, în cursul zilei de miercuri, poliţiştii din cadrul Biroului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase Buzău, sub coordonarea Direcţiei Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Poliţiei Române, au pus în executare 62 de mandate de percheziţie domiciliară în judeţele Buzău, Timiş şi în municipiul Bucureşti. Activităţile s-au desfăşurat în baza mandatelor emise de Tribunalul Buzău.

"Cercetările se efectuează în cadrul unui dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni şi vizează un agent economic, care ar fi creat la nivel naţional un circuit fictiv de livrare articole pirotehnice, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat. Percheziţiile s-au desfăşurat la sediile şi punctele de lucru (magazine şi depozite) a 11 agenţi economici, toate având ca obiect de activitate comerţul de articole pirotehnice şi despre care existau indicii că ar deţine în vederea comercializării materii explozive destinate divertismentului, fără respectarea prevederilor legale", informează IPJ Buzău.

În urma percheziţiilor, peste 5 tone de articole pirotehnice au fost indisponibilizate de poliţiştii din Buzău, în vederea continuării cercetărilor într-un dosar penal privind evaziune fiscală şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.

"Poliţiştii au descoperit şi ridicat 5512 kilograme de articole pirotehnice din categoriile F1, F2, F3, F4, P1 şi T1, 2700 de litri de băuturi alcoolice din categoria produselor accizabile, deţinute în afara antrepozitului fiscal, peste 62.000 de euro, medii de stocare şi înscrisuri", informează poliţiştii buzoieni.

În baza mandatelor de aducere, persoanele cercetate au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău în vederea audierii.

"În urma probatoriului administrat, faţă de 2 bărbaţi în vârstă de 34 şi 53 de ani, din Timiş şi Bucureşti, poliţiştii au dispus, pe bază de ordonanţă măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca în data de 30 decembrie a.c., să fie prezentaţi unităţii de parchet pentru a dispune cu privire la măsura preventivă", se arată în comunicatul trimis de IPJ Buzău.

La percheziţii au participat poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Buzău, Arad, Caraş Severin, Prahova, Timiş, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău, dar şi Gruparea Mobilă Prahova.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale, al Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi al Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul Poliţiei Române.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb