Performanţă notabilă pentru PPC în ceea ce priveşte indicele ATHEX ESG

R.S.
Macroeconomie / 31 iulie

Performanţă notabilă pentru PPC în ceea ce priveşte indicele ATHEX ESG

PPC a obţinut 90% în cadrul Scorului de Transparenţă ESG din indicele ATHEX ESG al Grupului ATHEX, în urma unei analize extinse a unei serii de criterii referitoare la pilonii Mediu - Societate - Guvernanţă (ESG). Pe baza acestui scor, PPC se încadrează printre companiile de top din Grecia, conform "Metodologiei de Transparenţă ESG", în ceea ce priveşte măsurătorile prezentate în "Ghidul de Raportare ESG al ATHEX", conform unui comunicat transmis redacţiei.

În total, sunt evaluaţi 52 de indicatori corespunzători celor 86 de puncte aferente datelor individuale, iar pentru evaluarea fiecărui sector sunt luate în considerare cel puţin 55 de tipuri de date. Pe baza Ghidului menţionat, o pondere crescută este atribuită existenţei unei verificări externe a informaţiilor ESG oferite de fiecare companie, precum şi existenţei unor sisteme şi controale interne pentru supravegherea ESG şi a Politicii de Sustenabilitate. Aceste aspecte sunt considerate deosebit de importante în timpul evaluării, deoarece demonstrează că există un mecanism şi proceduri pentru gestionarea aspectelor ESG şi pentru creşterea credibilităţii datelor. În acelaşi context, publicarea unui Raport de Sustenabilitate este evaluată pozitiv, fiind considerată un indiciu relevant al importanţei pe care o acordă o companie principiilor ESG şi comunicării cu toate părţile interesate, potrivit comunicatului.

Scorul de 90% obţinut de PPC confirmă încă o dată strategia ESG stabilită de Grup.

Grupul PPC: viziune "verde" şi strategie ESG în vederea unui viitor sustenabil pentru toţi

Grupul PPC progresează către o transformare "verde", devenind o organizaţie sustenabilă atât din punct de vedere economic, cât şi ecologic, modernă şi digitală. Scopul său este să îşi menţină o poziţie de lider în sectorul surselor de energie regenerabilă în Grecia şi să îşi consolideze poziţia în Europa de Sud-Est, angajându-se să rămână un partener social valoros în pieţele în care activează.

În acest context, depune toate eforturile pentru a se asigura că nevoile energetice ale ţărilor în care operează sunt satisfăcute, oferind servicii verzi, fiabile şi accesibile.

Mai exact, Grupul PPC, având scopul de a atinge emisii nete zero de gaze cu efect de seră până în 2040, trece la surse de energie regenerabilă (RES) cu investiţii de 9 miliarde de euro în perioada 2024-2026, concentrându-se în principal pe creşterea portofoliului de energie verde şi pe modernizarea reţelelor în Grecia şi Europa de Sud-Est. Prin aceste investiţii, Grupul PPC urmăreşte să reducă emisiile directe de CO2 cu 75% până în 2026, comparativ cu 2019, asigurând producţia de energie mai verde şi promovând tranziţia energetică în Grecia şi Europa de Sud-Est, se menţionează în comunicat.

În acelaşi timp, PPC acordă o atenţie deosebită protecţiei mediului şi conservării resurselor naturale, precum şi protejării drepturilor omului în zonele în care îşi desfăşoară activitatea.

Obiectivul Grupului PPC este de a crea valoare pentru economie şi de a îmbunătăţi amprenta sa pozitivă asupra societăţii, luând întotdeauna în considerare nevoile tuturor părţilor interesate, acţionari, angajaţi, clienţi, furnizori şi societatea în ansamblul său.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb