Persoanele nevăzătoare pot beneficia gratuit de tehnologia OrCam MyEye cu ajutorul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale

A.P.
Comunicate de presă / 7 septembrie 2020

Persoanele nevăzătoare pot beneficia gratuit de tehnologia OrCam MyEye cu ajutorul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale

Cel mai avansat dispozitiv pentru nevăzători, OrCam MyEye 2.0, poate fi obţinut gratuit de persoanele nevăzătoare sau parţial nevăzătoare, cu ajutorul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, prin Programul de Finanţare "Facilitarea inserţiei pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi", anunţă un comunicat de presă al OrCam.

Activat doar de un simplu gest intuitiv, dispozitivul poate reda independenţa persoanelor nevăzătoare. Cu ajutorul Inteligenţei Artificiale (AI), recunoaşte citeşte instantaneu texte de pe orice mediu (print/digital), bancnote sau orice obiect din faţa purtătorului şi memorează feţele celor din jur.

OrCam Technologies vrea să valorifice puterea viziunii artificiale prin încorporarea tehnologiei de pionierat în platforme portabile bazate pe AI (Inteligenţă Artificială). Până în acest moment, tehnologia asistivă OrCam îmbunătăţeşte calitatea vieţii a zeci de mii de persoane cu deficienţe de vedere în 50 de ţări (fiind disponibil în 25 de limbi).

Portabil, uşor şi compact, având dimensiunea unui deget, dispozitivul este activat de simplul gest al arătării cu degetul sau pur şi simplu prin urmărirea privirii purtătorului, în timp real. Ziarele, cărţile, ecranele computerelor şi ale smartphone-urilor, meniurile restaurantelor, etichetele produselor din supermarket şi semnele de circulaţie sunt citite instantaneu purtatorului dispozitivului. Caracteristicile suplimentare ale OrCam MyEye includ recunoaşterea instantanee a feţei, a culorilor şi a bancnotelor.

Experţi în Computer Vision şi Machine Learning au proiectat şi gândit dispozitivul revoluţionar, cu accent pe o interfaţă discretă, mobilă şi uşor de utilizat. OrCam MyEye se montează magnetic pe rama ochelarilor şi cântăreşte doar 22,5 grame - fiind gândit special pentru ca experienţa utilizatorului să fe cât mai facilă. De asemenea, tehnnologia implementată permite ca în acest moment, OrCam Myeye să fie singurul aparat din lume ce este activat prin simpla urmărire a privirii purtătorului sau printr-un gest intuitiv de arătare cu degetul - permiţând utilizarea cu mâinile libere. Astfel comunicarea dintre utilizator şi aparat se petrece fără a fi nevoie de un smartphone suport sau Wi-Fi, asigurând în acelaşi timp confidenţialitatea datelor.

Pe Glob, peste 285 de milioane persoane sunt parţial nevăzătoare, 39 milioane de nevăzători şi 246 milioane de oameni au deficienţe grave de vedere. În acest timp, în România peste 90 de mii de persoane au dizabilităţi vizuale, conform unui raport realizat de ANPDCA (Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii) la 31 martie 2020.

În cadrul Strategiei Naţionale "O societate fără bariere pentru persoanele cu dizabilităţi 2016- 2020" România s-a angajat să mobilizeze resursele necesare pentru eliminarea barierelor, astfel încât nicio persoană cu dizabilităţi să nu fie discriminată, marginalizată, exclusă sau abuzată, iar alegerile si aspiraţiile să îi fie respectate şi sprijinite.

O măsură specifică în acest sens o reprezintă Programul de Finanţare "Facilitarea inserţiei pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi", realizată cu sprijinul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, prin Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii . În cadrul programului, peste 7.000 de persoane cu dizabilităţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani, vor primi vouchere de 5.000 de euro pentru obţinerea echipamentelor incluse în program. Dispozitivul de tehnologie de asistenţă OrCam MyEye, util atât persoanelor nevăzătoare, cât şi celor cu deficienţe de vedere, este un dispozitiv medical acreditat în România, inclus pe lista furnizorilor de tehnologii de asistenţă aprobate. Paşii de inregistrare în program se pot regăsi pe https://www.orcam.com/ro/programul-de-finantare/. De asemenea, pentru asistenţă în legătură cu înregistrarea în Program sau pentru a aranja o demonstraţie personală a versiunii în limba română a dispozitiv-ului OrCam MyEye, reprezentanţii OrCam pot fi apelaţi la numărul de contact 0365-455.595 sau prin completarea formularului de pe site.

Irie Meltzer, Regional Director - CEE of OrCam Technologies, a declarat: "În spatele tehnologiei asistive OrCam MyEye se află echipa noastră de experţi în cercetare şi dezvoltare. Ei sunt cei care au oferit posibilitatea unui spectru larg de persoane cu deficienţe de vedere de a accesa lumea vizuală. Pentru a fi mai aproape de persoanele nevăzătoare, căutăm în permanenţă soluţii pentru ca dispozitivul să fie cât mai accesibil celor care au nevoie urgentă de el, drept dovadă, colaborăm cu autorităţile şi companiile de asigurări de sănătate din toate ţările în care suntem prezenţi. Faptul că autorităţile române au inclus OrCam MyEye pe lista furnizorilor de tehnologii de asistenţă aprobaţi, ne încununează cu o mare onoare şi deopotrivă, demonstrează că misiunea noastră prinde contur în cât mai multe locuri de pe Glob."

Mr. David Saranga, Ambasadorul Israelului în România, a declarat: "Unul dintre lucrurile de care suntem foarte mândri este că, începând cu 2019, OrCam My Eye Israel a devenit disponibil pe piaţa medicală din România. Cu ajutorul acestui dispozitiv, persoanele nevăzătoare devin mult mai independente şi pot evita anumite situaţii discriminatorii sau de excludere. Nicio dizabilitate nu trebuie să reprezinte o piedică în timpurile în care trăim, fapt pentru care sunt cu adevărat recunoscător Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale pentru realizarea acestui program de finanţare."

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Mda, incepe campania electorala, deci partidele au nevoie de bani, asa ca si PNL, la fel ca fratele lor, PSD, incearca sa mai fure niste bani publici cu acest proiect care nevazatorilor le este absolut inutil. Si apropo, multi nevazatori au primit un astfel de dispozitiv doar pentru testare, si au putut vedea si singuri cat de proasta este calitatea lui si de fapt cat de inutil ar fi fost chiar daca ar fi fost unul de calitate buna.

    Cu 5000 de euro isi pot cumpara cate un laptop, un telefon mobil, bastoane albe, ceasuri cu sinteza vocala si multe altele nevazatorii, iar toate acele lucruri le sunt mult mai utile decat o mini camera de luat vederi. 

    Rusine ziarului Bursa pentru ca promoveaza acest advertorial care este in prezent promovat si pe alte site-uri de presa, absolut in defavoarea nevazatorilor si in favoarea unor politicieni smecheri care detin acele cateva firme care au dreptul sa distribuie diverse dispozitive pentru persoanele cu dizabilitati in cadrul acestui proiect. 

    Unii care ar putea face anumite legaturi bazate pe etnie ar putea ajunge fara rost la concluzii antisemite.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb