Peste 10.000 de pasageri români afectaţi de întârziera zborurilor - compensaţi

T.T.
Companii / 14 august 2019

Peste 10.000 de pasageri români afectaţi de întârziera zborurilor - compensaţi

Aproape jumătate dintre pasagerii afectaţi de întârzierea zborurilor în vara anului trecut au primit compensaţii de până la 600 de euro de la companiile aeriene. Cei mai mulţi sunt din Bucureşti, arată un comunicat al AirHelp.

Mai mult de 13.000 de pasageri români afectaţi vara trecută de întârzierea zborurilor lor, anulări sau refuz la îmbarcare, eligibili pentru a primi compensaţii de până la 600 de euro, nu au depus cerere pentru a-şi primi banii. Legislaţia europeană le dă însă dreptul să depună cerere timp de trei ani de la incident. Cei mai mulţi dintre ei au avut zboruri cu plecare din Bucureşti, însă mulţi pasageri au întâmpinat probleme şi la Cluj-Napoca şi Iaşi. La polul opus, sunt pasagerii care au decolat din Suceava, Satu Mare şi Craiova.

Alţi 10.000 de pasageri români au cerut compensaţii, potrivit Directivei Europene 261/2004 şi au primit banii.

AirHelp a analizat câţi pasageri au fost afectaţi în perioada 15 iunie - 15 septembrie 2018 de zboruri întârziate, anulate sau refuz la îmbarcare şi sunt astfel eligibili pentru a obţine compensaţia de până la 600 de euro, potrivit Directivei Europene 261/2004. Un sondaj efectuat de YouGov în numele Airhelp, cea mai mare organizaţie din lume specializată în drepturile pasagerilor aerieni, arată că 66% dintre călătorii care se confruntă cu o întrerupere a zborului depun o cerere de despăgubire. Dintre aceştia, 66% afirmă că au primit compensaţia.

"Eligibilitatea fiecărui pasager se verifică într-un timp foarte scurt, pe site-ul nostru. E nevoie însă ca pasagerul să păstreze boarding pass-ul şi alte documente de călătorie şi să ne comunice corect datele. Dosarul lui pentru obţinerea despăgubirilor trebuie să fie, astfel, complet", declară Marta Koziarz, expert Airhelp în drepturile pasagerilor, citată în comunicat.

Un număr de pasageri afectaţi similar cu cel din 2018 este aşteptat şi în acest an să solicite despăgubiri, în condiţiile în care Airhelp se aşteaptă ca şi sezonul 2019 să fie marcat de multe zboruri întrerupte.

AirHelp este liderul mondial în obţinerea de compensaţii, ajutând pasagerii să înţeleagă care sunt drepturile lor şi să primească despăgubiri pentru zboruri întârziate, anulate sau suprarezervate. AirHelp are reprezentanţe în toată lumea, având peste 700 de angajaţi la nivel mondial.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb