Peste 140.000 de oameni au murit din cauza rujeolei

A.I.G.
Comunicate de presă / 6 decembrie 2019

Peste 140.000 de oameni au murit din cauza rujeolei

Peste 140.000 de oameni din întreaga lume au murit din cauza rujeolei în 2018, conform noilor estimări ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite (CDC). Aceste decese au survenit din cauza extinderii cazurilor de rujeolă la nivel global, pe fondul epidemiilor devastatoare din toate regiunile, conform unui comunicat remis Redacţiei noastre.

Majoritatea deceselor au fost în rândul copiilor cu vârsta sub 5 ani. Bebeluşii şi copiii foarte mici sunt supuşi celui mai mare risc de infecţie cu rujeolă, cu potenţiale complicaţii, inclusiv pneumonie şi encefalită (o inflamaţie a creierului), precum şi dizabilitate pe viaţă - leziune cerebrală permanentă, pierderea vederii şi a auzului.

"Faptul că un copil moare de o boală ca rujeola, ce poate fi prevenită prin vaccinare, este, sincer vorbind, revoltător şi un eşec colectiv în protejarea celor mai vulnerabili copii ai lumii" a spus Dr. Tedros Adhanom Ghebreysus, Directorul General al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. "Pentru a salva vieţi, trebuie să ne asigurăm că toţi pot beneficia de vaccinuri - ceea ce înseamnă să investim în imunizare şi asistenţă de sănătate de calitate ca un drept pentru toţi".

Rujeola poate fi prevenită prin vaccinare. Cu toate acestea, ratele de vaccinare au stagnat pe plan global în ultimul deceniu. OMS şi UNICEF estimează că, la nivel global, 86% din copii au primit prima doză de vaccin prin serviciile de vaccinare de rutină din ţara lor în 2018 şi mai puţin de 70% au primit a doua doză recomandată.

La nivel global, acoperirea cu vaccinuri contra rujeolei nu este adecvată prevenirii epidemiilor. OMS recomandă că este nevoie de acoperire vaccinală cu două doze în proporţie de 95% în fiecare ţară şi toate comunităţile pentru a proteja populaţiile de această boală. În 2018, ţările cel mai afectate -ţările cu cu cea mai mare rată a incidenţei a bolii -au fost Republica Democrată Congo (RDC), Liberia, Madagascar, Somalia şi Ucraina. Aceste cinci ţări au înregistrat aproape jumătate din toate cazurile de rujeolă din lume, potrivit comunicatului citat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb