Peste 300 de români, discriminaţi de declaraţiile lui Elmar Brok

F.A.
Internaţional / 9 ianuarie 2014

Peste 300 de români se socotesc discriminaţi de declaraţia europarlamentarului german Elmar Brok, potrivit căreia imigranţii români şi bulgari ar trebui amprentaţi, şi le-au scris liderilor europeni despre nemulţumirile lor, anunţă un comunicat trimis astăzi redacţiei.

Românii au făcut acest lucru prin intermediul portalului mesajcatreeuropa.eu, lansat de organizaţia PES activists România în urmă cu aproape un an, de Ziua Europei (9 mai). Principalii destinatari sunt preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso, şi liderul Partidului Popularilor Europeni, Joseph Daul.

Victor Negrescu, preşedintele PES activists România, a declarat: "Am lansat site-ul în urmă cu aproape un an, de Ziua Europei, printr-un protest în faţa Comisiei Europene faţă de lipsa de respect acordată României de către liderii europeni. Cele peste 300 de mesaje, dar şi lipsa de implicare din partea Comisiei Europene, a preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso, şi a dreptei în general demonstrează că vocea României nu este suficient de clară şi de puternic auzită la Bruxelles. Trebuie să învăţăm ca români să fim mai uniţi şi mai solidari în dialogul cu partenerii europeni. Locul nostru este în Uniunea Europeană şi trebuie să fim mândri de apartenenţa noastră europeană".

Pe 4 ianuarie, Elmar Brok, preşedintele comitetului pentru Afaceri Externe al Parlamentului European, îşi exprima dorinţa ca imigranţii români să fie amprentaţi, considerând că persoanele care vin în Germania cu scopul de a cere ajutoare sociale trebuie trimise de urgenţă în ţara de origine.

Elmar Brok a declarat, citat de presa germană: "Imigranţii care vin în Germania doar pentru ajutorul de şomaj, alocaţia pentru copii şi asigurarea de sănătate trebuie trimişi rapid înapoi în ţările de origine. Pentru a preveni intrările multiple, trebuie să ne gândim la prelevarea de amprente digitale".

Statisticile Agenţiei Federale privind forţa de muncă arată că 0,6% din ajutoarele de şomaj acordate în Germania merg la bulgari şi români.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb