Peste 360 de afaceri româneşti finanţate cu 14 milioane de euro prin programul factory by Raiffeisen Bank

S.B.
Bănci-Asigurări / 22 august 2023

Peste 360 de afaceri româneşti finanţate cu 14 milioane de euro prin programul factory by Raiffeisen Bank

Programul factory by Raiffeisen Bank a ajuns la peste 360 de business-uri finanţate, valoarea totală a finanţărilor depăşind 14 milioane de euro, potrivit unui comunicat al băncii, remis astăzi redacţiei.

Din 2018 şi până în prezent în platforma factory au fost înscrise peste 1000 de business-uri. Dintre acestea, peste 600 au fost selectate pentru etapa finală a interviului şi mai bine de jumătate au primit finanţare.

Suma medie accesată per business a fost de 38.000 euro, bani necesari în principal pentru investiţii (60%) şi pentru capital de lucru (40%).

Prin intermediul programului factory by Raiffeisen Bank, compania a reuşit şi continuă să sprijine business-uri din domenii tot mai variate. Astfel, 26% dintre business-urile creditate vin din zona de producţie, 19% din HORECA, 10% din IT&C, 7% din Sănătate, 6% din Educaţie, 6% din Recreere şi 26% alte tipuri de business-uri.

Ca profil, vârsta medie a aplicaţilor este de 38 de ani, majoritatea provenind din mediul urban. De asemenea, din totalul business-urilor creditate 33% este reprezentat exclusiv de antreprenoriatul feminin.

"factory reprezintă un program emblemă pentru sectorul IMM din Raiffeisen Bank şi totodată o dovadă a angajamentului pe care compania şi l-a luat de a fi alături de toţi cei care vor să pătrundă în lumea antreprenoriatului. Vom continua să susţinem sectorul IMM-urilor, un sector vital, care asigură mare parte din valoarea adăugată din economia locală, indiferent de domeniul de activitate despre care vorbim", a declarat Raluca Nicolescu, Director IMM, Raiffeisen Bank România.

Factory a construit şi consolidat un ecosistem de oportunităţi pentru antreprenorii dornici de lansare sau scalare, oferind pe lângă un set complet de instrumente care sa acţioneze în puncte vitale ale evoluţiei companiilor şi o echipă de consultanţi implicaţi activ în buna desfăşurare a demersului. De la începutul acestui an, factory se concentrează pe ideile de business sau business-urile care au componentă sustenabilă, business-uri care mizează pe refolosire sau pe folosirea unor resurse cu grijă pentru mediul înconjurător.

"Încurajăm toţi antreprenorii la început de drum să creadă în ideile lor şi să încerce să le transforme în realitate. Exact asta facem noi la factory by Raiffeisen Bank - sprijinim dezvoltarea de business-uri noi sustenabile şi cu impact pozitiv în societate, fără a cere garanţii şi fără a ne uita la istoric. Aşa că, dacă ai un plan de business concret, factory by Raiffeisen Bank îţi dă ocazia să îl transformi în realitate", a declarat Bianca Chişulescu, Program Manager, factory by Raiffeisen Bank.

Programul factory by Raiffeisen Bank este deschis pe tot parcursul anului şi nu are o perioadă limită de înscriere a proiectelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb