Peste 500 de motociclişti din trei ţări, la un festival care are şi un scop caritabil

Laura Boico
Miscellanea / 25 iunie 2016

Sute de motociclişti din România, Serbia şi Ungaria participă la acest sfârşit de săptămână, în apropiere de Alba Iulia, la prima ediţie a Festivalului Bikers Party, manifestare care are şi un scop caritabil, respectiv susţinerea Centrului "Maria Beatrice" unde sunt trataţi copii cu dizabilităţi, dar şi care au suferit accidentări şi au nevoie de recuperare, potrivit Agerpres.

În prezent, zeci de copii din întreaga ţară beneficiază de tratament de recuperare neuro-motorie şi osteo-articulară la Centrul "Maria Beatrice" din Alba Iulia, unde angajaţii sunt specializaţi în kinetoterapie, hidro-kinetoterapie, masaj terapeutic şi facial, psihoterapie, terapie ocupaţională şi ergo-terapie virtuală, logopedie, medicină fizică şi balneologie.

Fondat de doi profesori din Alba Iulia, părinţii unui copil cu nevoi speciale, complexul a fost înfiinţat în 2012, iar în viitor se doreşte construirea unui centru naţional, care să prioritizeze prevenţia cu scopul de a minimiza pe cât posibil cazuistica paraliziei cerebrale la noul născut. Viitorul centru se va axa şi pe dizabilitatea temporară la copii, cauzată de accidentări, cu reabilitare pre şi post-operatorie.

Banii strânşi pe biletele plătite de participanţii la festival (preţul unui bilet - 35 de lei) vor fi donaţi pentru achiziţionarea de echipament terapeutic la Centrul "Maria Beatrice". Motocicliştii pot participa, contra unui bilet în valoare de 5 lei, şi la o tombolă care are drept mare premiu o motocicletă Honda.

Cei peste 500 de motociclişti prezenţi la festival au luat parte astăzi şi la o campanie de conştientizare în trafic, plecând într-o paradă moto pe traseul Vinţu de Jos - Alba Iulia (unde au făcut turul oraşului) şi retur.

"Acţiunea noastră este o încercare de conştientizare în trafic, la care au participat circa 500 de motociclişti. După cum ştiţi, foarte multe accidente se întâmplă din cauza şoferilor neatenţi şi vrem să atragem astfel atenţia că suntem şi noi în trafic", a declarat Adrian Avram, reprezentant al Asociaţiei Apulum Bikers. El a menţionat că banii strânşi vor fi donaţi Centrului "Maria Beatrice" "pentru a-i ajuta să-şi cumpere echipamente medicale".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb