Peste 50.000 de angajaţi ai MAI vor fi mobilizaţi pentru vacanţa de Paşte

M.D.
Miscellanea / 5 aprilie 2018

Peste 50.000 de angajaţi ai MAI vor fi mobilizaţi pentru vacanţa de Paşte

Peste 50.000 de poliţişti, pompieri, paramedici, jandarmi, poliţişti de frontieră vor fi mobilizaţi în perioada vacanţei de Paşte, care începe vineri, iar pe durata acesteia, vor fi organizate aproape 700 manifestări publice, evenimente culturale sau religioase, la care vor participa peste 250.000 de oameni, potrivit Ministerului Afacerilor Interne.

Acesta este primul an când vinerea dinaintea Paştelui este declarată zi nelucrătoare, ceea ce înseamnă că pentru majoritatea românilor, minivacanţa de Paşte începe de mâine. În aceste zile vor fi mobilizate peste 50.000 de efective ale MAI, poliţişti, pompieri, paramedici, jandarmi, poliţişti de frontieră.

Conform datelor MAI, în următoarele patru zile urmează să fie organizate aproape 700 manifestări publice, evenimente culturale sau religioase, la care vor participa peste 250.000 de oameni.

Poliţia Rutieră va acţiona în teren cu peste 300 de aparate radar şi va beneficia inclusiv de suportul aerian al elicopterelor Inspectoratului General de Aviaţie, care vor monitoriza traficul din judeţele Arad, Bihor şi de pe DN1, DN2, DN5, DN6, DN7, A1 şi A2. "Fiindcă urmează câteva zile cu aglomerări pe şosele, apelăm la şoferi să nu apese pedala de acceleraţie peste limita legală şi să nu se urce la volan dacă au consumat băuturi alcoolice. Altfel devin un pericol atât pentru ei înşişi, cât şi pentru ceilalţi participanţi la trafic", a spus purtătorul de cuvânt al MAI, comisar-şef de poliţie Monica Dajbog.

MAI avertizează că se menţine pericolul de incendii, în special în noaptea de Înviere, când flacăra lumânării trebuie foarte atent protejată pentru a nu intra în contact cu nimic din jur, indiferent dacă vorbim despre haine sau despre alte obiecte inflamabile. Pompierii vor fi prezenţi la astfel de manifestări, pentru a interveni, în cel mai scurt timp, atunci când se impune. Preventiv, în această săptămână, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a derulat peste 1.100 de controale la toate lăcaşurile de cult unde vor fi organizate slujbe religioase la care este aşteptat un număr mare de credincioşi, precum şi la obiectivele turistice sau în alte spaţii publice. În urma acţiunilor de control, au fost aplicate amenzi în valoare de aproximativ 1.300.000 lei, iar în cazul unui obiectiv a fost luată măsura suspendării activităţii din cauza neregulilor depistate care ar fi putut pune în pericol cetăţenii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb