Peste jumătate din transportatorii rutieri vor dispărea în doi ani

A.G.R.
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 21 mai 2009

Peste jumătate din transportatorii rutieri vor dispărea în doi ani, în principal din cauza crizei, iar Ministerul Transporturilor caută soluţii pentru a acorda facilităţi, reducerea taxelor fiind una dintre ele.

"Jumătate din firmele de transport, fie de persoane sau de marfă, vor dispărea în următorii doi ani din cauza crizei. Este nevoie de măsuri care să vizeze atât legislaţia, dar şi reducerea rovinietei, la nivelul din Bulgaria, ceea ce ar duce la încasări de 300 milioane de euro pe an şi nu 150 - 170 milioane de euro în prezent", a spus Augustin Hagiu, preşedintele Federaţiei Operatorilor de Transport Rutier, cu ocazia unei dezbateri dedicate transportului rutier de persoane.

Acesta a spus că în 2007 erau înregistraţi 25.000 de operatori rutieri, iar în prezent doar jumătate îşi desfăşoară activitatea, iar cifra se aşteaptă să scadă în continuare.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a spus că una dintre măsurile pe care statul le poate lua este reducerea taxelor, dar a precizat că acordarea de facilităţi este apanajul statelor cu bugete bogate. "Sigur că ne putem gândi la modificări ale taxei de utilizare a infrastructurii, dar situaţia din transportul rutier este grea nu doar din cauza infrastructurii, care este proastă şi aveţi dreptate să spuneţi asta, ci şi din cauza faptului că dumneavoastră nu plătiţi multe lucruri, bugetul nu are bani, se înregistrează pierderi şi aşa nu avem bani nici să dezvoltăm infrastructura", a spus Berceanu, citat de Agerpres.

Acesta a cerut transportatorilor să facă o listă cu punctele pe care oficialii ar trebui să le rezolve, dar a arătat că este necesară şi instituirea unui control care să vizeze modul în care sunt respectate contractele de trasee pentru transportul de persoane atribuite de autorităţile locale în urma descentralizării.

"Nu sunt un specialist al transportului rutier, dar nici nu trebuie să fiu. Din păcate, după descentralizare, contractele încheiate cu Consiliul Judeţean nu au fost respectate, mă refer la traseu, la calitatea parcului auto, la preţ, la staţii etc. Cred că este timpul să instituim un control al acestor contracte", a explicat ministrul Transporturilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb