PETRE ROMAN, FOST PREMIER: "Băncile nu au adus argumente, ci au venit cu ameninţări, demonizând legea"

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 15 martie 2016

"Băncile nu au adus argumente, ci au venit cu ameninţări, demonizând legea"

Tratamentul pe care băncile îl aplică clienţilor a ajuns la un nivel agravant, care este inacceptabil şi care trebuie îndreptat, Legea dării în plată fiind oarecum o măsură de îndreptare a egalităţii de tratament dintre cele două părţi, opinează fostul premier Petre Roman. Domnia sa evidenţiază că, la această iniţiativă legislativă, băncile au reacţionat nu cu argumente puternice, ci cu ameninţări şi ţipete, "demonizând legea, ceea ce nu este acceptabil".

Pentru turbulenţele financiare este de vină sectorul bancar, nu clienţii, a mai punctat domnul Roman, precizând că este momentul să fie refăcut echilibrul dintre cele două părţi.

Menţionând că Legea dării în plată poate ajuta la realizarea acestui echilibru, Petre Roman a adăugat că băncile nu se pot exprima asupra existenţei Programului Prima Casă, întrebând retoric: "De când băncile hotărăsc dacă statul mai dă sau nu garanţie?".

Ieri, Enache Jiru, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice, a spus, citat de Mediafax, că ministerul de resort susţine punctul de vedere al BNR, arătând că aplicarea actului normativ asupra programului "Prima casă" ar conduce la blocarea acestuia.

Evidenţiind că sănătatea sistemul bancar este importantă, fostul prim ministru arată că băncile, atunci când vorbesc despre răspunderea faţă de depunători, ar trebui să spună că această răspundere nu este legată numai de Legea dării în plată, ci şi de momentul în care băncile au intrat în această dificultate.

Petre Roman a fost profund deranjat de absenţa băncilor de la dezbaterea organizată de ziarul BURSA şi Comisia Juridică din Camera Deputaţilor, afirmând: "Faptul că băncile nu au răspuns la invitaţia Parlamentului, este un semnal foarte urât şi cu totul nepotrivit. Dacă Parlamentul nu este o referinţă pentru dânşii, care este singura referinţă? Ei înşişi? Băncile au dat dovadă astăzi de slăbiciune, de incapacitatea de a veni cu argumente. Dacă argumentele băncilor erau puternice, atunci poate că Legea dării în plată nu ar mai fi existat. Dar argumentele nu există, sunt doar ameninţări".

Petre Roman a precizat că Legea dării în plată nu are "niciun gram de periculozitate, ci, dimpotrivă, are un gram de uşurare a situaţiei".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb