Petre Roman şi Ion Iliescu au discutat despre constituirea unui pol al forţelor politice de stînga

Ziarul BURSA #Politică / 8 august 2005

Preşedintele partidului Forţa Democrată din România, Petre Roman, i-a propus senatorului Partidului Social Democrat (PSD) Ion Iliescu, într-o întrevedere avută la sfîrşitul săptămînii trecute, constituirea unui pol al partidelor de stînga care să reprezinte o alternativă la actuala guvernare cu orientare de centru-dreapta. Conform declaraţiilor făcute sîmbătă, pentru Rompres, de către Petre Roman, actuala Putere "nu s-a dovedit capabilă" să gestioneze problemele ţării în cele opt luni de guvernare, motiv pentru care s-ar impune crearea unui pol al partidelor de stînga în perspectiva viitoarelor alegeri, fie acestea anticipate sau la termen.

Dialogul Roman-Iliescu a avut la bază o schiţă de program-cadru al polului social intitulată "Urgenţele guvernării", care se referă la patru domenii majore: sănătatea, sistemul de pensii, educaţia şi fiscalitatea. Documentul a fost trimis şi preşedintelui PSD Mircea Geoană şi preşedintelui executiv Adrian Năstase.

Mircea Geoană va discuta cu Petre Roman despre coagularea stîngii într-o platformă comună

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Mircea Geoană, a confirmat că va discuta, în perioada următoare, cu liderul partidului Forţa Democrată din România, Petre Roman, o serie de aspecte privitoare la realizarea unei platforme comune de acţiune civice şi chiar politice.

"Ideea coagulării ideilor şi personalităţilor de stînga într-o platformă comună de acţiune civică şi chiar politică reprezintă o necesitate într-o perioadă de asalt fără precedent al ultra-ne-liberalismului şi al individualismului egoist din România. Oamenii cu vederi de stînga trebuie să formuleze un răspuns şi soluţii moderne la provocările perene ale nevoii de echitate şi justiţie socială, de luptă împotriva sărăciei şi a excluderii în societatea românească", a spus liderul PSD.

În opinia preşedintelui PSD, o astfel de platformă ar putea reprezenta o încurajare pentru intelectualii de stînga să redevină o forţă şi o voce în dezbaterea de idei, dominată în România de retorica de dreapta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb