Petrodolarii lasă Liga 1 fără cei mai buni fotbalişti

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 5 ianuarie 2015

Petrodolarii lasă Liga 1 fără cei mai buni fotbalişti

Valoarea Ligii 1 se diluează serios în această iarnă. Problemele financiare pe care le au majoritatea echipelor, dar şi lipsa de concurenţă pentru Steaua în ceea ce priveşte lupta pentru titlul de campioană naţională determină o mare parte din jucătorii de valoare să părăsească Liga 1 în această pauză competiţională. Petrodolarii din zona arabă au devenit o atracţie tot mai mare pentru mulţi fotbalişti, indiferent de vârsta acestora, mai ales că în zona Golfului activează un număr mare de antrenori autohtoni, printre care Cosmin Olăroiu, Laurenţiu Reghencampf şi Victor Piţurcă.

Cel mai bun fotbalist autohton al anului 2014, Lucian Sânmărtean, a semnat la sfârşitul săptămânii trecute un contract de joc pe un an cu formaţia antrenată de Victor Piţurcă, Al Ittihad. Înţelegerea intră în vigoare din vară, atunci când jucătorul devine liber de contract, dacă arabii vor refuza să plătească Stelei aproximativ un milion de dolari. Dacă aceşti bani vor fi viraţi în următoarea săptămână, Sânmărtean nu se va mai regăsi în lotul echipei campioane din retur. Pentru jucător, mutarea este foarte bună din punct de vedere financiar, urmând să primească un milion de dolari în cele 12 luni de contract, având posibilitatea să-şi prelungească acest contract cu încă un an. În direct la Dolce Sport, impresarul jucătorului, Ana Maria Prodan, a anunţat semnarea contractului: "Ne-am înţeles. A semnat din vară. Arabii nu au discutat cu Steaua să-l transfere de acum. Este un contract din vară. A semnat pe un an cu opţiune de prelungire pe încă un an. Dacă Al Ittihad se va înţelege cu Gigi Becali de acum, fără niciun fel de problemă va pleca în cantonament acolo. Este un salariu foarte mare pe care îl va câştiga acolo. Dacă nu pleacă de acum, orice se va întâmpla până în vară, contractul rămâne valabil. Însă arabii vor să-l ia încă de acum foarte mult. Gigi Becali cere pe el o sumă modică".

Cum fostul selecţioner Victor Piţurcă a primit mână liberă din partea şeicilor să construiască o echipă puternică, care să se bazeze pe mulţi fotbalişti care au evoluat în Europa, în următoarea perioadă vor fi demarate şi alte negocieri cu jucători de la Steaua şi CFR Cluj. De altfel în ultimele zile s-au purtat negocieri şi cu fundaşul polonez al Stelei, Lukas Szukala, dar acesta a refuzat să se transfere în Arabia Saudită, fiindu-i teamă că acest transfer l-ar scoate din echipa naţională. În schimb există discuţii avansate cu mijlocaşul Cristian Tănase şi cu căpitanul naţionalei, Răzvan Raţ. Pe de altă parte, fiind ştiute problemele financiare ale formaţiei CFR Cluj, există tatonări cu mai mulţi jucători ai fostei campioane. Al Ittihad, cu Victor Piţurcă la timonă, nu a înregistrat cele mai grozave rezultate: două egaluri şi şi cinci înfrângeri. Marile probleme ale echipei au fost însă de ordin financiar, actualii acţionari ai formaţiei având de achitat datorii de 100.000.000 de dolari, făcute de fosta conducere. Cum această problemă este pe cale să fie rezolvată, din această iarnă "robinetul" de bani pentru transferuri a fost redeschis. Sânmărtean reprezintă doar prima mutare dintr-un lung şir. Pentru fotbalul autohton, veştile nu sunt tocmai grozave, în special pentru echipa naţională. Dincolo de banii care se pun la bătaie, este evident că în zona Golfului fotbalul nu este la un nivel foarte ridicat. Tocmai de aceea, din punct de vedere sportiv, toţi fotbaliştii care ajung acolo fac un mare pas înapoi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb