Petrom a lansat azi programul "Respect pentru viaţă" prin care răspunde unei nevoi acute a sistemului medical public din ţara noastră: accesul la servicii medicale de urgenţă şi de specialitate. Compania investeşte în extinderea actualei reţele de telemedicină de urgenţă cu centrul de la Târgu Mureş prin conectarea a încă 16 puncte medicale la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, potrivit unui comunicat remis redacţiei.
"Telemedicina ajută, în primul rând, la degrevarea sistemului de urgenţă. Vom gestiona mai bine cazurile grave, vom şti ce pacienţi au nevoie de transport către un centru din ţară şi vom reduce, astfel, erorile medicale. De asemenea, medicii din centrul de comandă pot oferi recomandări colegilor din teritoriu pentru stabilizarea pacientului, pe baza unei experienţe mult mai bogate. Nu în ultimul rând, telemedicina are un rol educativ: prin transfer de cunoştinţe către spitalele din ţară vom ajuta la dezvoltarea competenţelor cadrelor medicale", a declarat Dr. Raed Arafat, Subsecretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii.
"Implicarea companiei în domeniul medical se justifică, în primul rând, prin responsabilitatea faţă de angajaţii noştri de pe întreg teritoriul ţării, pentru familiile lor şi pentru comunităţile din care aceştia fac parte. Printre cele 16 puncte medicale incluse în program se află şi clinicile PetroMed de pe platformele Arpechim, Petrobrazi şi Petromar, tocmai pentru a facilita accesul angajaţilor Petrom la servicii medicale de urgenţă de calitate. Prin "Respect pentru viaţă" vrem să îi ajutăm pe medici să salveze cât mai multe vieţi şi milioane de români să aibă acces la servicii medicale de calitate", a declarat Mariana Gheorghe, CEO Petrom. Investiţia Petrom în acest proiect se ridică la peste 410.000 euro.