Philippe Lhotte, BRD: "Subiectul legii dării în plată nu este închis"

Adina Ardeleanu
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 9 mai 2016

Philippe Lhotte, BRD: "Subiectul legii dării în plată nu este închis"

Didier Colin: "Darea în plată este un risc neaşteptat"

Subiectul dării în plată nu este închis, pentru că este dificil de ştiut cum va fi aplicată legea, a spus, vineri, Philippe Lhotte, directorul general al BRD, în cadrul unei conferinţe online de prezentare a rezultatelor trimestriale ale băncii către investitori.

"Chiar dacă este în vigoare, legea nu este clară", a precizat Lhotte. Potrivit acestuia, BRD este o bancă universală, cu prezenţă pe toate segmentele, aşa că se poate reorienta, ca urmare a legii dării în plată.

CEO-ul BRD a declarat: "Probabil va scădea creditarea pe piaţa imobiliară. Vom ataca această piaţă cu o nouă ofertă, care să ia în calcul această lege".

Didier Colin, Director General Adjunct al BRD, a explicat că, după promulgarea legii, a venit vremea pentru consultări cu reglementatorul şi cu auditorii: "Prima întrebare va fi legată de clasificarea activelor, iar a doua de cerinţele de capital. Am început consultările, este un subiect care va dura".

Domnia sa a lăsat să se înţeleagă că banca încă nu a făcut provizioane pentru riscul dării în plată: "Este un risc neaşteptat. Trebuie să evaluăm situaţia, împreună cu reglementatorul şi auditorii. Începem cu o poziţie bună, în contextul noii legi".

Grupul BRD a anunţat, săptămâna trecută, că a înregistrat un profit net de 73 milioane lei, în trimestrul I 2016 (faţă de 85 milioane lei în trimestrul I 2015).

Reprezentanţii BRD au precizat, vineri, că, în primul trimestru, nu au avut loc evoluţii majore, în structura portofoliului, în afară de creşterea expunerii pe creditele în lei, ceea ce este un lucru bun.

Cota împrumuturilor denominate în lei a ajuns la 53%, faţă de 46%, în urmă cu un an, potrivit prezentării BRD.

Totodată, creditele neperformante au fost în scădere, în primul trimes-tru, în linie cu trendul observat la nivelul pieţei, ceea ce reflectă deprecierile operate în 2014 şi 2015.

"Este aşteptată o accelerare a vânzării de credite şi noi deprecieri, în linie cu politica băncii", conform oficialilor instituţiei.

Potrivit acestora a crescut semnificativ acoperirea neperformantelor cu provizioane, în primul trimestru, la 75%, faţă de 69,3%, în decembrie 2015.

BRD a mai anunţat că excesul de lichiditate a fost investit în principal în titluri de stat: "Investiţia în titluri de stat dă BRD posibilitatea să menţină un tampon adecvat de lichiditate şi să acopere riscurile expunerii la dobânda în lei".

Banca precizează că a avut o politică de diversificare a resurselor prin creşterea bazei de depozite (cota depozitelor în totalul pasivelor a cres-cut de la 69%, în 2011, la 94%, la finalul lui martie) şi prin reducerea finanţării de la compania mamă (de la 23% din total pasive în 2011, la 2%, în martie 2016).

Philippe Lhotte a concluzionat: "În trimestrul I, BRD a marcat un start bun al anului, în termeni de performanţă operaţională, după cum o arată creşterea venitului operaţional, într-un mediu al dobânzilor reduse şi cerere moderată pentru credite, în special pe segmentul companiilor".

Potrivit domniei sale, bugetul pentru 2016 nu este prea optimist, fiind realizabil, atât din comisioane, cât şi din dobânzi, banca aşteptând o creştere a numărului clienţilor şi a cererii de credit.

Opinia Cititorului ( 29 )

  1. Normal ca ei ar fi dorit executare a doua oara pe acelasi conract pana la indestulare.

    Profitul gros venea din executarea 1 si va vandut pe 10-15% pt firme din Cipru offhore. 

    1. Te cam zgarie pe ficati cuvantul "indestulare", analfabetule!

      Omuletule cu liceu facut la seral, faptul ca ventilezi enorma ineptie (asta e un sinonim la prostie, nu mai cauta in DEX, sper ca nu esti jicnit) cu brd nu stiu ce ofshir e o dovada ca ai fost, esti si o sa ramai un analfabet economic. Asa se si explica cum ai luat tu si amicii tai credit in franci, la analfabetism adaugandu-se si lacomioa care iti sticleste in balelel care ti se scurg cand scrii indestulare. 

      Tu nu ai cum sa pricepi dar poate pricep altii: brd nu e societe generale (stiu ca esti pierdut deja, lasa) asa cum Dacia nu e Renault. Faptul ca Renault primeste o amenda sau face profit de 100 de miliarde nu e echivalent cu Dacia a fost amendata sau a Dacia a facut profit de 100 de miliarde. Analfabetule activ si functional.  

      Nici WV, Audi, Seat, Porshe, Man nu face parte din o firma.

      E doar o coincidenta ca WV, Audi, Skoda au acelasi model de motor difera putin calitatea la interior, confort. 

      Indestulare e cuvantul inventat de burtile nesatule a bancherilor de niste avocati bine platiti ca Turca Zbarcea si asociati care banetul il ascund prin offshore. 

      Ca un sef de Anpc din Olt care isi ascunde bani in offhore din salar sau din ciubucuri sa dea aviz favorabil pt banci?

      O mana spala pe alta si amandoua fata la recomandarea Fmi? 

      Inca astept grangurii Hadareanu, Bejan, Voevozeanu, Cristoforidis si Bucur sa isi lase casoaiele in plata, ca doar sustineau legea, urlau ca au nevoie de o "gura de oxigen", acum vad ca s-au dat la fund, pe semne au bani de rate, nu cum minteau. Voevozene, cum stam tati? Ai sunat la notar? Ai inceput sa cauti apartament la bloc? Da' tu Hadarene? Te-ai decis care dintre cele 3 case le lasi in plata? HAI CU DAREA-N PLATA !

      Esti prea [...] tantalau ca sa intelegi durerea unui om cand este sunat sau cautat sau evacuat din casa si pt asta nu pot gandi despre tine ca este prea tantalau sa meriti niste explicatii !!!

      La ora 8 sunt la usa cu avocatul si facem notificarea ,imi pare rau ca tre sa astept 30 de zile sa le dau in plata ,dar unde am asteptat atata mai stau 1-2 luni si dupa ,sa vina potopul vereeeeee!!!!!!!!

      Meștere, eu am luat credit in CHF, am câștigat în instanță plata la cursul de la data acordării si mi-au restituit si sumele încasate peste curs. Puteam restitui din credit si aproape îl lichidam, dar avea rost când plătesc dobândă de 3,4%? Ce zici, cine e analfabet?

      Cata grija fata de noi...daca te plictisesti, apuca-te si informeaza-te corect!

      Nu ne dam la fund! Suntem pe baricade, sa mori tu de ciuda!

      Nu va fi nevoie sa dea băncilor in plată fiindcă vor obține plata ratelor la cursul valutar istoric si băncile vor fi cele care vor trebui să le dea lor înapoi. Dar fie iti pot da acum in mufă, ce zici de asta?

      La ora 8 sa fii acolo, oricum in plata vor da amaratii spalati pe creier fara interese, aia cu averi si-au luat comisioanele de la samsarii imobiliari cu interese in prabusirea pietei

      Nu fratioare, sa dea in plata! Cum adica? Unii vor plati dobanzi si avansuri mai mari pentru un amarat de apartament ca sa ramana Voevozeanu cu vila si Hadareanu cu cele 3 case si cu terenurile???!!! Asta e FURT PE FATA ! Nu tipau eu ca vor legea, ca fara nu pot trai, ca li s-au nenorocit familiile si ca vor sa scape de case?! Sa scape, sa dea in plata, ca daca nu dovedesc ca am avut dreptate si sunt niste gunoaie, indeferent de ce spuneti voi postacii GCCC.

      Nu ma intereseaza cine esti, sa iti acopere fata, cum vrei dar vreau sa vad fata bancherilor.

      Multumesc. 

      Asa ar trebui sa faca toti care au credit in chf.

      Dar ce, sunteti patroni de televiziuni sau v-ati luat deja televiziuni ori aveti ziaristi slugi de ii luati cu voi pe unde vreti? Nu trebuie sa-mi raspunzi semnand, sunt doar cxurios daca v-ati facut stapani de presa.

      Multumesc. 

      Rectific putin : sa invite.

      E bun termenul?

      Sau sa inregistreze si sa o trimita la presa -tv unde vrea . 

    De ce nu ne spune nimic dedpre aceste procese si fosti clienti sau actuali nemultumiti ?

    1. Si cei mai buni medici sau frizeri au clienti nemultumiti. Si papa are credinciosi care sunt nemultumiti de el.

      Cate procese are Papa, dar Interservisan Cluj?

      Clauzele abuzive trebuia sa le scoata cand s-a dat directiva Europeana 93 crer nicibo banca nu a facut in tara asa ceva. 

      Asta arata ca au spate Bnr, Bce, Fmi, etc.

      Otp are decizie irevocabila si nu curg penalizarile. Ce democratie e asta ? 

      Cam multi clenti nemultumiti nu ?

      Cate reclamati a primit t Anpc cu subiectu Brd ?

      Se ingroase gluma. 

      Daca bancile ar savarsi un genocid, atunci el ar fi ori justificat, ori legal, din punctul tau de vedere.

      Dom'le, dar exista ceva ce sa nu poti justifica la banci?! 

      Ptu maica, [...] mai esti !

      Portaljust.ro tasteaza BRD si vezi ce da.

      Procese in numar de: 89 706 

      sunt procese pe care brd le are cu tepari care incearca sa ii fure banii

      Restul toti sunt tepari ?

    deoarece va fi necesar da motivati cum azi amortizat extraordinar in treciut, atunci cand nu era risc sistemic decat de schmechereala. Daca deprecierile nu sunt mai ample decat cele din trecut nu e normal sa ne intrebam de ce azi cheltuit bani pe diguri pentru inundantii cand era seceta ....

    1. Hehe 13 ne spune!

    Acesta este domnul care lucreaza si nu are timp de comunicate si acum e tot la comunicate?

    Putin?

    nu inteleg de ce nu scoate prima casa ca sa vedeti bancile atunci mielusei ca nu o sa mai dea nici un credit o sa le rugineasca usa de la intrare

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb