ZIARUL BURSA

09 mai 2016
Ediţia din 15.08.2024
Europeni în obligaţii, nu şi în drepturi

9 MAI - ZIUA EUROPEI Europeni în obligaţii, nu şi în drepturi

Adina ArdeleanuMiscellanea / 9 mai 2016

Klaus Iohannis este preocupat de alegerile locale, în timp ce şeful Guvernului său, Dacian Cioloş, ne spune că sănătatea a fost prioritatea sa "zero", iar şeful "Sănătăţii" - Cadariu Achimaş Patriciu - se crede într-un film cu James Bond, în mijlocul unei conspiraţii naţionale contra sa, din cauză că spitalele sunt spălate cu apă chioară.

Toate astea, într-o ţară din Uniunea Europeană, unde cetăţenilor li se cere să fie "europeni", cuminţi şi ascultători. La standard!

Trebuie să îţi plăteşti taxele. Ok. Dar cum? Te duci la Fisc, stai la coadă... mai stai puţin... încă... Poate aveai treabă!... Mai stai! În faţa ghişeului, sunt şanse mari să te confrunţi cu una din următoarele situaţii: 1. Ţi se spune, pe ton iritat-urlat, că ai greşit ceva în completarea documentelor şi o iei de la capăt; 2. Ţi se spune, pe ton iritat-urlat, că ai greşit ghişeul, stai la altă coadă... Trebuie să fii foarte atent, să te documentezi bine înainte. Orice greşeală se plăteşte şi nimeni nu te îndrumă, că doar nu e în fişa postului "grija faţă de cetăţean".

"Rezultatele Telekom reflectă managementul ineficient din 2014-2015, dar şi investiţiile sub nivelul optim"

MINISTERUL COMUNICAŢIILOR: "Rezultatele Telekom reflectă managementul ineficient din 2014-2015, dar şi investiţiile sub nivelul optim"

A.S.Companii / 9 mai 2016

Rezultatele Telekom România pe primul trimestru din 2016 reflectă atât managementul ineficient din perioada 2014-2015, dar şi investiţiile în dezvoltarea reţelei sub nivelul optim, conform politicii de investiţii a acţionarului majoritar, ne-au transmis, la finalul săptămânii trecute, oficialii Minis-terului Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională (MCSI), care deţine 45,99% din Telekom.

Dacian Cioloş

DUPĂ SCANDALUL DEZINFECTANŢILOR DILUAŢI Cioloş vrea să crească exigenţa procedurii de control şi monitorizare a biocidelor

F.A.Anticorupţie / 9 mai 2016

Actualizare 15:37 Parchetul General a făcut o "analiză" în dosarul dezinfectanţilor din spitale

Parchetul General a informat astăzi că a efectuat o "analiză" împreună cu poliţişti şi experţi ai Institutului Naţional de Expertiză Criminalistică în dosarul dezinfectanţilor din spitale, fiind stabilite şi ce tipuri de expertize urmează să fie realizate în acest caz, potrivit unui comunicat de presă.

Moartea unui fotbalist

UN SISTEM BOLNAV Moartea unui fotbalist

Dan NicolaieSport / 9 mai 2016

Fotbalul autohton este zguduit de o nouă tragedie! Fotbalistul lui FC Dinamo, camerunezul Patrick Ekeng, 26 de ani, s-a prăbuşit pe teren în minutul 71 al meciului Dinamo-Viitorul, fără să fie atins de nimeni, iar 90 de minute mai târziu medicii de la Spitalul de Urgenţă Floreasca i-au anunţat decesul.

CET Govora a intrat în insolvenţă

 CET Govora a intrat în insolvenţă

Companii / 9 mai 2016

Tribunalul Vâlcea a decis astăzi declararea insolvenţei CET Govora, administrator judiciar fiind numită firma Euro Insol, condusă de Remus Borza, informează HotNews.ro. Dosarul de insolvenţă a fost deschis pe 29 aprilie chiar la cererea CET Govora, cel mai mare producător de energie electrică şi termică din judeţul Vâlcea, în calitate de debitor.

Werner Faymann (Sursa: Facebook)

Werner Faymann, cancelarul Austriei, a demisionat

Internaţional / 9 mai 2016

Werner Faymann a anunţat astăzi că demisionează din funcţia de cancelar al Austriei şi din cea de lider al Partidului Social-Democrat (SPOe), acesta invocând de lipsa de sprijin în interiorul formaţiunii sale politice, transmit agenţiile internaţionale de presă.

"Creşterea din sectorul construcţiilor nu este sustenabilă"

"Creşterea din sectorul construcţiilor nu este sustenabilă"

Companii / 9 mai 2016

Reporter: În ultima perioadă, toate cifrele arată că sectorul construcţiilor se află în creştere. Care a fost evoluţia acestuia şi ce trend a avut piaţa materialelor de construcţii, în ultimul an?

Marian Petre Miluţ: Anul 2015 raportat la 2014, arată într-adevăr o creştere reală în sectorul construcţiilor şi al materialelor de construcţii, pe fondul unor investiţii care s-au făcut în special de către investitori privaţi.

Profitul "ArcelorMittal", redus cu o treime

Profitul "ArcelorMittal", redus cu o treime

ALINA VASIESCUInternaţional / 9 mai 2016

"ArcelorMittal", cel mai mare producător mondial de oţel, şi-a redus cu 33% profitul brut în primele trei luni din anul curent, în contextul în care s-a confruntat cu scăderea preţului minereului de fier.

"Criza mondială nu a influenţat activitatea companiei"

GABRIEL STANCIU, ALSTOM: "Criza mondială nu a influenţat activitatea companiei"

A consemnat ANDREI MURGULEŢCompanii / 9 mai 2016

Alstom România este o companie de 100 milioane de euro/an, aceasta fiind cifra care ar caracteriza-o, bineînţeles cu plusuri şi cu minusuri, în funcţie de anii în care proiectele sunt la apogeu sau abia demarează, ne-a declarat Gabriel Stanciu, director general al Alstom Transport România, în cadrul unui interviu acordat Ziarului BURSA.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Lucrări de peste 30 milioane lei în judeţul Botoşani

Lucrări de peste 30 milioane lei în judeţul Botoşani

Companii / 9 mai 2016

Consiliul Judeţean Botoşani a prevăzut în bugetul propriu suma de 32,6 milioane de lei pentru investiţiile din anul 2016, după cum ne-au transmis reprezentanţii instituţiei, subliniind că, din acest buget, sunt alocate 2,3 milioane lei pentru...

Proiecte de 100 milioane lei în judeţul Brăila

Proiecte de 100 milioane lei în judeţul Brăila

Companii / 9 mai 2016

Bugetul total de investiţii al Consiliului Judeţean Brăila este de circa 121,7 milioane de lei pentru anul 2016, după cum ne-au transmis oficialii CJ, menţionând că au alocat 64,3 milioane lei pentru investiţiile noi, în timp ce lucrările în...

BNR: "Piaţa imobiliară - la nivelul de dinaintea crizei"

BNR: "Piaţa imobiliară - la nivelul de dinaintea crizei"

Companii / 9 mai 2016

Piaţa imobiliară din ţara noastră a revenit la nivelul de dinaintea crizei financiare internaţionale, îmbunătăţirea condiţiilor macroeconomice şi a celor de finanţare fiind principalii factori determinanţi, după cum arată Banca Naţională a...

Construcţia locuinţei - pas cu pas

Construcţia locuinţei - pas cu pas

Companii / 9 mai 2016

Construirea unei locuinţe reprezintă de fiecare dată o provocare pentru beneficiari, care, încă înainte să înceapă lucrările propriu-zise, trebuie să facă mai mulţi paşi, pentru alegerea terenului, obţinerea avizelor, întocmirea documentaţiei,...

Locuinţe colective pe 11 niveluri

Locuinţe colective pe 11 niveluri

Companii / 9 mai 2016

În luna iunie a anului în curs ar urma să fie finalizate locuinţele colective din imobilul dezvoltat de Dib Com Inter, situat în Şoseaua Orhideelor din Bucureşti, la numărul 12b. Blocul va avea subsol, parter, patru etaje şi cinci etaje retrase.

Apartamente noi, într-un bloc cu 9 niveluri

Apartamente noi, într-un bloc cu 9 niveluri

Companii / 9 mai 2016

În toamna anului trecut au fost demarate lucrările la un bloc de locuinţe colective, în Calea Dudeşti, nr. 144 din Bucureşti. Imobilul va avea două subsoluri, parter, patru etaje şi un spaţiu tehnic, beneficiarul fiind o persoană fizică.

Imobil de locuinţe reautorizat, în Bucureşti

Imobil de locuinţe reautorizat, în Bucureşti

Companii / 9 mai 2016

Robu Năstase, beneficiarul investiţiei din strada Frigului (Bucureşti), a obţinut, de la primăria sectorului 4, reautorizarea lucrărilor de construcţie pentru un imobil cu 11 niveluri (două subsoluri, parter, şase etaje şi două retrase).

MACRO NEWSLETTER 9 mai 2016

MACRO NEWSLETTER 9 mai 2016

Internaţional / 9 mai 2016

Numărul locurilor de muncă din Statele Unite a crescut sub aşteptări în aprilie 2016, cu 160 de mii, după o creştere cu 208 mii în luna precedentă, conform sondajului realizat la nivelul companiilor.

Terenul Korona Mall este scos la vânzare

O.V.Companii / 9 mai 2016 /

Polonezii de la Echo Investment au scos la vânzare mai multe terenuri pe care le deţin în estul Europei, printre care se află şi o suprafaţă de teren de 49.700 de metri pătraţi din Braşov, unde urma să se construiască Korona Mall.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo