MINISTERUL COMUNICAŢIILOR: "Rezultatele Telekom reflectă managementul ineficient din 2014-2015, dar şi investiţiile sub nivelul optim"

A.S.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 9 mai 2016

"Rezultatele Telekom reflectă managementul ineficient din 2014-2015, dar şi investiţiile sub nivelul optim"

Ministerul urmăreşte cu mare atenţie procesele şi proiectele care se desfăşoară în Telekom România

MCSI: "Responsabilitatea pentru depăşirea termenului legal privind depunerea bilanţului este asumată de către societate"

Rezultatele Telekom România pe primul trimestru din 2016 reflectă atât managementul ineficient din perioada 2014-2015, dar şi investiţiile în dezvoltarea reţelei sub nivelul optim, conform politicii de investiţii a acţionarului majoritar, ne-au transmis, la finalul săptămânii trecute, oficialii Minis-terului Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională (MCSI), care deţine 45,99% din Telekom.

Rezultatele financiare raportate de Telekom Romania Communications, fostă Romtelecom, pentru primul trimestru 2016 arată, potrivit oficialilor companiei, o scădere a veniturilor, dar şi o tendinţă pozitivă pe segmentele-cheie, precum serviciile integrate fix-mobil, respectiv TV.

În primul trimestru 2016, veniturile Telekom Romania Communications au fost de 137,1 milioane euro, cu 7,8% mai scăzute decât în primul trimestru 2015, iar câştigurile operaţionale înaintea dobânzilor, taxelor şi amortizărilor, excluzând costurile de restructurare (ProForma EBITDA), pentru primul trimestru 2016, au fost de 20,5 milioane euro, cu 37,5% mai mici decât în primul trimestru 2015.

Nikolai Beckers, fostul CEO Telekom România, a părăsit compania la finalul anului trecut, înainte de a-şi încheia mandatul, principalul motiv fiind rezultatele financiare slabe după rebrandingul Romtelecom/Cosmote, care a costat circa 10 milioane de euro. În scrisoarea de adio, Beckers pare mulţumit de activitatea din România, transmiţându-le angajaţilor: "Am făcut treabă foarte bună împreună (...) Stabilizarea veniturilor companiei a fost de asemenea privită ca o chestiune de noroc. De fapt, a fost o munca de echipă, efortul vostru de a lucra respectând reguli mai stricte, într-un sistem mai predictibil. Chiar dacă progresul nu a fost în totalitate pe măsura aşteptărilor noastre, rezultatele anuale arată că am generat creşteri în unele arii importante. Printre altele, investiţiile vor fi în continuare necesare pentru a câştiga o poziţie mai bună în faţa competitorilor noştri".

Reprezentanţii MCSI aşteaptă de la nouă echipă de management condusă de Miroslav Majoros ca, în trimestrele următoare, să stabilizeze şi să îmbunătăţească rezultatele companiilor din România.

Principalul obiectiv al Telekom România pentru 2016 este creşterea profitabilităţii (n.a. care s-a redus drastic anul trecut, cu 61%), potrivit noului CEO al companiei, Miroslav Majoros. "Din păcate, profitabilitatea a scăzut anul trecut şi aici mai avem de lucrat. Rolul meu este să păstrez echilibrul între investiţii şi clienţi. Trebuie să ne concentrăm pe creşterea profitului. Sunt convins că putem să realizăm un profit EBITDA (n.r. înainte de dobânzi, taxe, deprecieri şi amortizări) rezonabil pentru 2016", a spus, recent, Miroslav Majoros.

Telekom Romania Communications SA, fostă Romtelecom, nu şi-a depus nici până acum bilanţul pentru anul 2014, la Ministerul Finanţelor. Potrivit legii, o societate poate fi dizolvată dacă nu şi-a depus situaţiile financiare anuale şi raportările contabile în termenul prevăzut de lege, dacă perioada de întârziere depăşeşte 60 de zile lucrătoare.

Referitor la această situaţie, oficialii MCSI ne-au transmis că reprezentanţii ministerului în Consiliul de Administraţie (CA) al companiei au aprobat situaţiile financiare pe 2014 ale Telekom Communications Romania SA în şedinţa CA din 2 martie 2016, urmând că acestea să fie aprobate în prima şedinţă a Adunării Generale a Acţionarilor (AGA).

Responsabilitatea pentru depăşirea termenului legal este asumată de către societate, aflată sub controlul acţionarului majoritar", cooform informaţiilor transmise de Ministerul Comunicaţiilor.

În luna februarie, oficialii Ministerului Comunicaţiilor au anunţat că intenţionează să crească valoarea acţiunilor Romtelecom înainte de privatizare, în condiţiile care autorităţile intenţionează de câţiva ani să vândă pachetul de acţiuni deţinut de stat la Romtelecom

Reprezentanţii MCSI ne-au mai spus că membrii Comisiei de privatizare lucrează împreună cu consorţiul de consultanţi pentru definirea celei mai benefice strategii de privatizare, respectiv pentru recomandarea unei metode optime şi a unui calendar: "În acest moment, sunt câteva chestiuni în curs de clarificare cu acţionarul majoritar şi societatea. În acelaşi timp, va fi foarte importantă îmbunătăţirea în viitorul apropiat a performanţei manageriale a societăţii, iar MCSI, ca acţionar minoritar, urmăreşte cu mare atenţie procesele şi proiectele care se desfăşoară în companie, sub conducerea noului director general, în vederea creşterii valorii companiei".

Telekom Romania Communications (fosta Romtelecom) este deţinută de grupul elen OTE (54,01% din acţiuni) şi de statul român prin Ministerul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională (45,99% din acţiuni). Acţionarul majoritar al OTE este grupul german Deutsche Telekom, care deţine 40% din acţiunile grupului elen.

Telekom Romania Mobile Communications (fosta Cosmote) este deţinută de Cosmote Mobile Communications (69,99999874% din acţiuni), Telekom Romania Communications (30%) şi acţionari persoane fizice (0,00000126%).

Profitul EBITDA (înainte de dobânzi, taxe, deprecieri şi amortizări) realizat de grupul de firme Telekom România a înregistrat anul trecut o scădere de 61%, până la nivelul de 205 milioane euro, faţă de cele 266 milioane euro din 2014, potrivit datelor publicate de grupul german Deutsche Telekom. Veniturile Telekom România au scăzut cu 1,8% în perioada analizată, la 984 de milioane de euro.

Rezultatele financiare raportate de Telekom Romania Communications (fosta Romtelecom) pentru 2015 arată venituri în scădere uşoară, cu 1,2%, la 601,7 milioane euro, în timp ce, la nivelul Telekom Romania Mobile Communications (fosta Cosmote), veniturile totale corespunzătoare anului 2015 au fost de 438,5 milioane euro, în scădere cu 0,2% faţă de 2014.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Așa - i la STAT : melcul ,racul explică !

    Se învărt ca oul în găleată! Îsi vînează unii altora clienții (Telekom, Orange, Vodafone, Digi) prin orașe, în vreme ce la țară este cerere de internet și cablu tv. Dar, deh!, acolo trebuie să investești în cablu, echipamente, nu poți sa te joci doar de-a softwareul și tableta!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb