Piaţa berii a revenit pe un trend ascendent

Ioana Dogaru
Miscellanea / 13 octombrie 2015

Creşterea economică înregistrată de România în primul semestru 2015 îşi face simţite efectele pozitive: piaţa berii revine pe un trend ascendent, cu un plus de 3,8% în volum în primele şase luni ale anului în curs, potrivit unui comunicat de presă al Aociaţiei Berarii României.

Asociaţia Berarii României anunţă că volumul pieţei berii a atins aproximativ 7,6 milioane hl în primului semestru al anului în curs, în creştere cu 3,8 % faţă de cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut

Preşedintele Asociaţiei Berarii României, Lucian Ghinea a declarat: "După doi ani consecutivi de scădere a consumului, iată că piaţa berii ne oferă primele semne de revenire. Contextul favorabil creat la nivelul întregii ţări, printr-o evoluţie pozitivă a indicatorilor economici ai României, şi-a pus amprenta în mod clar asupra vieţii de zi cu zi a românilor, implicit asupra deciziilor lor de consum. Este un moment de bucurie pentru noi să constatăm că în prima jumătate a acestui an mai mulţi români au ales să bea o bere rece în momentele plăcute petrecute alături de cei dragi. Deşi încă timidă, sperăm ca această creştere a pieţei berii să fie reconfirmată şi de rezultatele finalului de an. Astfel, s-ar putea constitui o bază validă pentru dezvoltarea durabilă viitoare a sectorului berii, ce poate debuta în 2016, odată cu intrarea în vigoare a noului cod fiscal.".

Cu un nivel zero al evaziunii fiscale pe lanţul de producţie, sectorul berii contribuie în prezent cu peste 60% din totalul accizei colectate la bugetul de stat de pe piaţa băuturilor alcoolice, aproape jumătate din preţul unei beri fiind reprezentat de taxe, precizează comunicatul.

Cu investiţii ce au atins până acum peste 1,3 miliarde Euro, sectorul berii asigură direct şi indirect un număr de 69.700 locuri de muncă.

Directorul general al Asociaţiei Berarii României a cmpletat: "Berea este băutura preferată a românilor, iar aceste prime şase luni ale lui 2015 nu fac decât să întărească acest lucru. Fabricată din trei ingrediente naturale: cereale, hamei şi apă, berea are darul de a răspunde perfect preferinţelor românilor. Fie că e savurată în momentele de relaxare şi sărbătoare sau pur şi simplu în timpul meselor, ca partener ideal al preparatelor culinare, berea este o prezenţă constantă şi dorită. Chiar nu demult, aproape 80% din adulţii români care obişnuiesc să consume băuturi alcoolice la masă, declarau că aleg berea. Cu un caracter mereu modern, berea este perfect adaptată stilului de viaţă actual al românilor".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb