FONDUL PROPRIETATEA - DOI ANI DE LA LISTARE/TEMPLETON VERSUS SFÎRĂIALĂ Rob Graham: "Cazurile Ioanei Sfîrăială - abuzive faţă de sistemul de justiţie"

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 24 ianuarie 2013

Rob Graham: "Cazurile Ioanei Sfîrăială - abuzive faţă de sistemul de justiţie"

Peste 50 de procese au fost intentate de avocatul Ioana Sfîrăială Fondului Proprietatea, acţionar al Fondului Proprietatea, pe motiv că Franklin Templeton nu ar fi administrator de drept al fondului, în urma unei greşeli din 2010 a fostei conduceri.

Deşi Franklin Templeton a câştigat câteva lupte la Tribunal, Ioana Sfîrăială a obţinut o victorie cu greutate, în luna octombrie 2012, când Curtea de Apel Bucureşti a decis irevocabil anularea unei hotărâri AGA a Fondului Proprietatea (FP) din septembrie 2010, prin care a fost modificat statutul, pentru ca ulterior compania Franklin Templeton să fie numită administrator al FP. Curtea a menţinut, astfel, decizia Tribunalului Bucureşti, din 21 decembrie 2011, care a constatat nulitatea absolută a hotărârilor AGA Fondului Proprietatea din data de 6 septembrie 2010.

Evident în opoziţie, Rob Graham, Assistant Chief Counsel Europe, Middle East & Africa Franklin Templeton, şi avocatul Ioana Sfârăială au răspuns întrebărilor ziarului BURSA legate de litigiile din instanţă.

Franklin Templeton doreşte ca procesele cu Ioana Sfîrăială să se încheie cât mai repede cu putinţă, pentru a înlătura orice interferenţă cu operaţiunile Fondului Proprietatea, potrivit lui Rob Graham, Assistant Chief Counsel Europe, Middle East & Africa Franklin Templeton.

Domnia sa ne-a declarat: "Suntem, în special, interesaţi să reuşim să punem în aplicare decizia acţionarilor din luna aprilie 2012, pentru începerea programului de răscumpărare. Această decizie a primit aprobarea covârşitoare a acţionarilor, dar nu poate fi pusă în aplicare până când nu este publicată de către Registrul Comerţului. Registrul nu a făcut acest lucru pentru că doamna Sfîrăială a formulat cereri de intervenţie împotriva înregistrării, iar actualele reguli ale Registrului ne cer să trecem prin instanţă, pentru a arăta că obiecţia ei este lipsită de temei, fapt care presupune timp. Întârzierea implementării deciziei privind răscumpărările este costisitoare pentru Fond, în sensul pierderii de profituri, având în vedere că răs- cumpărările ar genera un câştig de pe urma actualului discount al preţului de piaţă faţă de VAN (n.r. valoarea activului net)".

Graham: "Căutăm să obţinem plata în întregime a tuturor cheltuielilor de judecată din partea părţii litigante"

Reprezentantul FT spune că multe dintre cazurile demarate de partea litigantă (n.r. Ioana Sfîrăială) sunt repetitive şi, în opinia sa, "abuzive faţă de sistemul de justiţie şi faţă de sistemul Registrului Comerţului".

Rob Graham ne-a declarat: "Deşi a fost amendată de Tribunal, partea litigantă a recuzat constant judecătorii, adesea de mai multe ori în cadrul aceluiaşi dosar, pe baze care nu sunt justificate şi motivate şi prin care pur şi simplu se pierde timp cu termenele stabilite pentru re- cuzare şi se întârzie finalizarea procesului. În mod similar, partea litigantă a contes- tat înregistrarea mai multor decizii ale acţionarilor. Suntem convinşi că tribunalele româneşti vor lua decizii bune, protejând toţi acţionarii Fondului Proprietatea, dar nu putem prezice cu certitudine când se vor încheia actualele cazuri sau dacă partea litigantă va demara alte procese în viitor. Putem să ne confirmăm hotărârea de a continua să acţionăm în cele mai bune interese ale tuturor acţionarilor şi căutăm să obţinem plata în întregime a tuturor cheltuielilor de judecată din partea părţii litigante în urma fiecărui litigiu câştigat".

Potrivit domnului Graham, estimările cheltuielilor de judecată au fost incluse în prezentarea bugetului Fondului Proprietatea, aprobat de acţionari. Astfel, reprezentantul Franklin Templeton nu a dorit să avanseze vreo cifră privind aceste sume.

"Din respect pentru confidenţialitatea comercială, politica noastră este să nu discutăm decât cu membrii Comitetului Reprezentanţilor costurile privind ofertanţii individuali de servicii", ne-a precizat domnia sa, adăugând: "Totuşi, Fondul încearcă recuperarea tuturor cheltuielilor de judecată în urma fiecărei decizii favorabile şi, în fiecare dintre aceste cazuri, am raportat decizia instanţei, inclusiv suma acordată".

Potrivit juristului, până în acest moment, instanţa a acordat Fondului recuperarea cheltuielilor de judecată în trei dosare şi a obligat partea litigantă să plătească suma de 177.584,58 lei, pentru care exis- tă acţiune de executare silită în curs.

Reprezentantul FT spune că multe dintre cazurile demarate de partea litigantă (n.r. Ioana Sfîrăială) sunt repetitive şi, în opinia sa, "abuzive faţă de sistemul de justiţie şi faţă de sistemul Registrului Comerţului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb