FONDUL PROPRIETATEA - UN AN DE LA LISTARE CALENDAR

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 25 ianuarie 2012

CALENDAR

25 ianuarie 2011

Prima acţiune a Fondului Proprietatea s-a tranzacţionat cu 0,61 lei.

"În 15 ani nu am văzut atât de multă lume interesată de Bursă. Listarea Fondului Proprietatea reprezintă un eveniment capabil să genereze în viitor o serie de evenimente pozitive pentru piaţa de capital şi pentru economie", a declarat Stere Farmache, preşedintele BVB.

27 ianuarie 2011

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) informează că data începerii tranzacţionării contractului futures cu activ suport acţiuni emise de Fondul Proprietatea SA (FP Futures) este 27 ianuarie 2011.

10 februarie 2011

Consiliul Bursei de Valori Bucureşti a hotărât înregistrarea SSIF Broker şi RAIFFEISEN CENTROBANK ca Market Makeri pentru acţiunile SC Fondul Proprietatea SA.

21 februarie 2011

Banca Comercială Română va începe sa acţioneze în calitate de Market Maker pentru acţiunile emise de Fondul Proprietatea.

9 martie 2011

Conducerea "Fondului Proprietatea" (FP) a anunţat că Fondul dispune de circa 120,3 milioane de lei care ar putea fi folosiţi pentru răscumpărarea de acţiuni proprii, potrivit situaţiilor financiare de la finele anului 2010, dar că suma ar putea creşte cu profitul distribuibil disponibil pentru 2010, neplătit prin dividende, în funcţie de decizia acţionarilor.

4 aprilie 2011

"Fondul Proprietatea" a fost raportat cu o deţinere de 10,03% din "Alro" Slatina (simbol ALR), în urma unei tranzacţii de la finele lunii martie, prin care a achiziţionat circa 700.000 de acţiuni.

6 aprilie 2011

Fondul Proprietatea a cerut deschiderea insolvenţei împotriva World Trade Center Bucureşti (WTCB), la care deţine 19,9% din acţiuni, pentru recuperarea unei creanţe.

7 aprilie 2011

Fondul Proprietatea (FP) a solicitat conducerii Conpet Ploieşti (COTE) distribuirea unei sume suplimentare de 70 milioane lei din rezervele companiei sub formă de dividende. Potrivit unui comunicat al Conpet remis Bursei de Valori, suma propusă de companie pentru plata dividendelor este de 34,8 milioane lei. Astfel, din rezerve, Conpet ar urma să acorde acţionarilor câte 8,08 lei/acţiune, în plus faţă de dividendul brut propus de 4,02 lei/titlu.

15 aprilie 2011

Trei noi puncte au fost adăugate pe ordinea de zi a Adunării Generale a Acţionarilor Fondului Proprietatea. Noile puncte de pe ordinea de zi privesc majorarea valorii dividendului propus şi o modificare în componenţa Comitetului reprezentanţilor.

Primul punct este privitor la bani şi vizează modificarea valorii dividendului brut la 0,03141 lei/acţiune. În prezent, valoarea dividendului din convocator este de 0,01569 lei/acţiune. Faţă de închiderea zilei anterioare, randamentul dividendului menţionat iniţial în convocator este de 2,63%, în timp ce randamentul dividendului nou propus ar fi de 5,31% (pe aceeaşi valoare de închidere).

19 aprilie 2011

Fondul Proprietatea a blocat în instanţă restructurarea sectorului nostru energetic şi forţează acum listarea celor mai valoroase companii producătoare de electricitate, a declarat Mihai David, la acea dată membru în Consiliul de Administraţie al Hidroelectrica. Domnia sa a precizat: "Sunt un adept al listărilor pe Bursă, dar nu în orice moment. Uitaţi-vă la ce s-a întâmplat cu listarea Fondului Proprietatea. A fost una forţată şi nu s-a obţinut succesul scontat. Companiile energetice strategice precum Hidroelectrica şi Nuclearelectrica trebuie listate într-un moment favorabil pentru a obţine maximul de fonduri necesare investiţiilor. Eu am propus emisiunea de obligaţiuni şi pregătirea unei strategii ample de listare pentru a avea succes".

27 aprilie 2011

Fondul Proprietatea va distribui acţionarilor un dividend de 0,03141 lei/acţiune, dublu faţă de cel propus iniţial, potrivit deciziei acţionarilor, întruniţi în Adunarea Generală. Astfel, dividendele vor totaliza 432,7 milioane lei, respectiv 95% din profitul net preliminat înregistrat anul precedent, de 456,2 milioane lei (108,3 milioane euro).

Dublarea dividendului a fost solicitată de Ministerul Finanţelor Publice.

6 mai 2011

Fondul Proprietatea (FP) a depăşit pragul de 10% din acţiunile producătorului de îngrăşăminte chimice Azomureş Târgu-Mureş (AZO), în urma unor tranzacţii realizate la Bursa de la Bucureşti, prin intermediul cărora a cumpărat un pachet total de 2,5% din acţiunile companiei.

12 mai 2011

Consiliul Bursei de Valori Bucureşti a modificat condiţiile pentru furnizorii de lichiditate (market maker) pe acţiunile Fondul Proprietatea (FP), ţinând cont de lichiditatea deosebită a acestor titluri pe piaţa bursieră.

Astfel, aceşti formatori de piaţă vor trebui să afişeze în sesiunile bursiere oferte ferme de vânzare şi cumpărare pe acţiunile FP pentru minimum 200.000 de acţiuni, dublu faţă de nivelul solicitat până acum, de 100.000 de acţiuni.

13 mai 2011

FP a raportat un profit de 14,06 milioane lei în primul trimestru al anului, faţă de pierderi de 23 milioane lei în perioada similară a anului precedent.

25 mai 2011

Cotaţia "Fondul Proprietatea" (FP) a coborât la un nou minim, de 0,48 de lei, titlurile FP ajungând să fie tranzacţionate chiar şi sub ultimul preţ la care au fost transferate în decembrie 2010 pe piaţa "gri" de la Depozitarul Central.

27 mai 2011

Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), instituţia care gestionează procesul de despăgubire şi emite titluri de conversie la Fondul Proprietatea, este în vizorul procurorilor Departamentului Naţional Anticorupţie (DNA), care o urmăreşte de mai multă vreme, susţine avocatul Gheorghe Piperea, într-un interviu acordat ziarului BURSA.

Declaraţia avocatului vine în contextul în care, la mijlocul lunii aprilie, procurorii DNA au anunţat că mai cercetează o persoană în dosarul traficului de influenţă pe lângă funcţionarii Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), după ce, în martie, au prins în flagrant un constănţean în timp ce primea bani de la o doamnă căreia i-ar fi promis că o să îi înlesnească despăgubirea.

10 iunie 2011

Fondul Proprietatea (FP) a obţinut, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dreptul de a beneficia de dividende în valoare de 18,5 milioane lei de la Romgaz Mediaş, pentru anul 2005, când fondul a devenit acţionar al companiei de gaze naturale.

30 iunie 2011

Consiliul de Administraţie al "Oil Terminal" (simbol OIL) a respins solicitarea "Fondului Proprietatea" (FP) ca la Adunarea Generală din 15 iulie să fie stabilite criterii de selecţie a societăţii ce va evalua două terenuri cu care statul vrea să participe la majorarea capitalului social al companiei.

18 iulie 2011

Fondul Proprietatea (FP) a înregistrat în primul semestru un profit de 543,1 milioane lei (130 milioane euro), de 2,5 ori mai mare decât în aceeaşi perioadă din 2010, de 217,5 milioane lei, cea mai mare parte a câştigului provenind din dividende pe care le va primi de la firmele din portofoliu.

18 august 2011

Fondul Proprietatea (FP), în calitate de acţionar minoritar, anunţă că a cerut convocarea Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor (AGEA) Hidroelectrica, respectiv Nuclearelectrica, pentru aprobarea listării celor două companii la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

1 septembrie 2011

Nu s-a pus niciodată problema ca statul să mărească portofoliul Fondului Proprietatea (FP) sau să suplimenteze capitalul social al FP, a declarat ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu.

Precizarea vine în urma anunţului făcut de "Franklin Templeton", administratorul FP, care a spus că va întreprinde toate măsurile necesare pentru blocarea a 372,5 milioane de titluri FP care aparţin statului (2,7% din capitalul social al Fondului). Acestea reprezintă acţiuni pe care statul le-a subscris, dar nu le-a vărsat la capitalul social al Fondului, iar "Franklin Templeton" intenţionează să recupereze sumele aferente.

5 septembrie 2011

Statul român a plătit în patru ani de zile despăgubiri în numerar în valoare de 612,4 milioane de lei şi a emis titluri de conversie în acţiuni Fondul Proprietatea (FP), reprezentând peste 91% din capitalul social al fondului, în contul foştilor proprietari deposedaţi de regimul comunist şi celor care au cumpărat dosarele de la aceştia.

12 septembrie 2011

Acţiunile Fondului Proprietatea (FP) vor fi incluse în trei indici regionali, respectiv SETX (Southeast Europe Traded Index), CECExt (CECE Extended Index) şi NTX (New Europe Blue Chip Index) începând cu 19 septembrie, în urma deciziei Comisiei Indicilor a Bursei de Valori din Viena.

22 septembrie 2011

Remus Baciu, fostul vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), a fost trimis în judecată, pentru trafic de influenţă, alături de alte două persoane, acuzate că i-au fost complici.

Procurorii DNA susţin că, în calitate de vicepreşedinte al ANRP, domnul Baciu ar fi pretins şi primit bani ca să îşi determine colegii de la Autoritate să urgenteze despăgubirea unor foşti proprietari prin conversia unei sume de bani în acţiuni la Fondul Proprietatea.

27 septembrie 2011

Statul român a votat împotriva listării Hidroelectrica la Bursa de la Bucureşti, în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor, potrivit unei informări transmise de Fondul Proprietatea (FP).

18 octombrie 2011

Guvernul a propus o lege prin care urmează să plafoneze şi să eşaloneze despăgubirile acordate foştilor proprietari deposedaţi abuziv de regimul comunist, potrivit unui raport al Centrului Român pentru Politici Europene (CRPE). Propunerea Guvernului a venit ca răspuns la hotărârea pilot a CEDO (n.r. Curtea Europeană a Drepturilor Omului) din octombrie 2010, care obligă statul român să rezolve în 18 luni problema restituirii proprietăţilor naţionalizate în timpul comunismului, se mai arată în raport.

Guvernul ar urma să plafoneze despăgubirile la 300.000 de lei şi să le eşaloneze pe o perioadă de 15 ani, conform unor propuneri iniţiale, potrivit raportului.

24 octombrie 2011

Fondul Proprietatea (FP) estimează că va obţine un profit net de 442,55 milioane de lei (102 milioane euro) în 2012, mai mult decât dublu faţă de câştigul bugetat pentru 2011, însă cu aproape 100 de milioane de lei mai puţin comparativ cu rezultatul obţinut în primele nouă luni.

10 noiembrie 2011

Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea (FP), a acţionat în instanţă patru membri ai CA de la Hidroelectrica, considerând că aceştia au prejudiciat compania prin aprobarea unui contract de furnizare a energiei către ArcelorMittal Galaţi la un preţ mai mic decât preţul pieţei, potrivit unui raport publicat de Bursa de Valori Bucureşti.

Contractul a fost aprobat în luna decembrie 2010 de Tudor Şerban, Mihai David, Ionica Raicu şi Florentina Constantinescu.

15 noiembrie 2011

Fondul Proprietatea (simbol FP) a înregistrat, în trimestrul al treilea, o pierdere netă neauditată de 7,9 milioane de lei, faţă de un profit net de 60,1 milioane, înregistrat în aceeaşi perioadă din 2010, potrivit raportului trimestrial transmis Bursei de Valori Bucureşti.

În schimb, în primele nouă luni, FP a raportat un profit net de 535,2 milioane de lei, cu 97,8% mai mare faţă de aceeşi perioadă a anului precedent.

23 noiembrie 2011

"Franklin Templeton" (FT), managerul Fondului Proprietatea, va putea administra discreţionar 20% din totalul activelor imobilizate mai puţin creanţe, şi nu 5% ca până acum, după ce acţionarii, întruniţi în Adunarea Generală, au fost de acord cu această propunere.

Acţionarii au mai aprobat şi bugetul pentru 2012. FT estimează că Fondul Proprietatea va avea un profit net de 442,5 milioane lei, cu 114% mai mare decât câştigul bugetat pentru 2011. Franklin Templeton estimează venituri din dividende de 509,4 milioane lei pentru 2012.

Grzegorz Konieczny, managerul Fondului Proprietatea, a declarat: "Am observat că dividendele sunt foarte importante pentru acţionarii noştri. Preconizăm un randament al dividendului de 8% aferent profitului din acest an, care desigur va fi supus aprobării AGA în aprilie".

25 noiembrie 2011

Capitalul social al Fondului Proprietatea (FP) rămâne de 13,77 miliarde de lei, după ce nici a doua convocare a Adunării Generale a Acţionarilor nu a avut loc deoarece nu a fost îndeplinită condiţia minimă de cvorum, de 50%, necesară votării propunerii de diminuare a capitalului.

AGA FP a fost convocată, a doua oară, pentru a aproba scăderea capitalului social la 13,53 miliarde lei, de la 13,77 miliarde lei, ca urmare a anulării unui număr de 240,3 milioane acţiuni dobândite de către societate.

5 decembrie 2011

Raiffeisen Capital & Investment (RCI) îşi reduce preţul ţintă pentru acţiunile Fondului Proprietatea (FP) la 0,76 RON pe acţiune şi menţine recomandarea "cumpără".

6 decembrie 2011

Administratorul Fondului Proprietatea, fondul de investiţii Franklin Templeton, a cumpărat în ultimele şase luni titluri emise de guvernul ungar în valoare de peste 1 trilion de forinţi (3,3 miliarde de euro), deţinând astfel, în prezent, peste 10% din obligaţiunile ungare denominate în valută, potrivit Napi Gazdasag.

Ponderea mare deţinută de Franklin Templeton pe piaţa de obligaţiuni ungare ar putea reprezenta un risc în anumite situaţii, dar există şi avantaje, a declarat Gabor Orban, manager de portofoliu la Aegon Fund Manager.

8 decembrie 2011

Grzegorz Konieczny a ales să rămână în funcţia de manager al Fondului Proprietatea şi să renunţe la cea de membru în Consiliul de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti.

La începutul lunii noiembrie, Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a decis că Grzegorz Konieczny, vicepreşedintele executiv al Franklin Templeton, trebuie să aleagă între BVB şi Fondul Proprietatea, cele două funcţii aflându-se în incompatibilitate, potrivit legislaţiei pieţei de capital.

22 decembrie 2011

Decizia acţionarilor prin care "Franklin Templeton" a fost numit administrator la "Fondul Proprietatea" a fost anulată de instanţă.

Având în vedere hotărârile separate aprobate în cele mai recente adunări ale acţionarilor, Administratorul Fondului nu consideră decizia Tribunalului ca având impact material asupra Fondului.

Administratorul Fondului spune că nu a primit deocamdată niciun document oficial din partea Tribunalului Bucureşti în legătură cu decizia Tribunalului în acest dosar; odată ce acesta va fi disponibil, Administratorul Fondului va lua în considerare măsurile legale suplimentare adecvate şi va informa acţionarii în acest sens.

28 decembrie 2011

Capitalul social vărsat al Fondului Proprietatea a crescut la valoarea de 13.407.569.096 RON, în timp ce capitalul social subscris a rămas nemodificat, la valoarea de 13.778.392.208 RON, începând cu data de 27 decembrie 2011, arată un comunicat remis redacţiei.

Majorarea capitalului social vărsat a intervenit ca urmare a compensării acţiunilor gratuite primite de către Fond de la Hidroelectrica în sumă de 1.704.560 RON, ca urmare a majorării capitalului social cu contravaloarea terenurilor pentru care Hidroelectrica a obţinut dreptul de proprietate, cu o parte din acţiunile neplătite ale Fondului.

7 ianuarie 2012

Statul mai poate acorda doar 0,02% din titlurile Fondul Proprietatea.

11 ianuarie 2012

Fondul de hedging american "Elliot Associates" controlează 12,5% din capitalul social al "Fondului Proprietatea".

"Elliot Associates" deţine firmele "Manchester Securities", care are 10,7414% din capitalul social al FP, şi "Beresford Energy Corp.", raportată cu o deţinere de 1,8268%.

20 ianuarie 2012

Avocatul Ioana Sfîrâială contestă din nou deciziile luate de acţionarii Fondului Proprietatea şi l-a chemat în judecată pe administratorul fondului, Franklin Templeton (FT).

FT informează acţionarii şi investitorii că Fondul Proprietatea a fost citat de către Tribunalul Bucureşti, în dosarul nr. 77743/3/2011, demarat de Ioana Sfîrâială, acţionar al Fondului. Ioana Sfîrâială solicită Tribunalului Bucureşti să emită o decizie prin care instanţa să anuleze hotărârile Adunărilor Generale ale Acţionarilor (AGA) din data de 23/25 noiembrie 2011. Primul termen de judecată este 18 septembrie 2012.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb