Piaţa imobiliară în 2010: cine şi ce a vândut

C.P.
Companii #Imobiliare / 29 decembrie 2010

Într-o piaţă imobiliară în care clientul a fost dominat de reticenţă si care a funcţionat după principiul "să mai aşteptăm", 2010 s-a declarat un an mort din punctul de vedere al tranzacţiilor imobiliare dar, surprinzător, se termină ca un an bun pentru câţiva jucători din piaţă. Preţul rămâne cel mai important factor de decizie, motiv pentru care a fost şi arma cea mai puternică a celor care au vândut apartamente.

Green City a vândut datorită metodelor flexibile de finanţare

Green City a găsit soluţii pentru a finanţa până şi clienţii care nu au bani, astfel încât a reuşit să încheie 150 de tranzacţii în 2010. "Am făcut diferite variante de finanţare, chiar şi pentru clienţii care nu au bani de o casă dar îşi doresc una sau pentru cei care nu s-au calificat pentru a obţine un credit bun la bancă", a declarat Alexandru Petrescu, director de vânzări Green City. Domnia sa a prezentat soluţiile oferite clienţilor: "În principal, oricine are deja un apartament îl poate pune drept garanţie pentru o casă de la noi şi noi asigurăm finanţarea până la 100% a preţului, în funcţie de nevoia clientului. Iar pentru cei care nu au o proprietate personală, avem dealuri cu mai multe instituţii de finanţare, care oferă credite în condiţii speciale pentru cei care vor să se mute în Green City. Prin acest program am vândut aproape 150 de case anul acesta, adică o medie de 13 pe lună, ceea ce ne-a asigurat titlul de cel mai bun vânzător de case al anului".

Be Igloo a vândut printr-un raport bun preţ-calitate

Be Igloo a adaptat oferta la preţul cerut de piaţă, creându-şi imaginea atât prin strategii de marketing, cât şi prin extra-servicii oferite clienţilor, dar elanul în vânzări a apărut atunci când preţurile acestora au ajuns mai mici decât cele ale dezvoltatorilor, în aceleaşi ansambluri rezidenţiale. Astfel, au reuşit să vândă 62 de apartamente în 2010. În portofoliul investitorului există apartamente de 2 camere la un preţ de 52.000 euro+TVA 5%. "În condiţiile în care aceste apartamente sunt într-un ansablu rezidenţial nou, situat în Titan, lângă mai multe centre comerciale mari şi cu acces direct la mijloace de transport în comun, preţul a fost găsit corect de mai mulţi clienţi care au ales să se mute acolo. Cei mai mulţi au cumpărat în 2010 prin programul Prima Casă iar preţul mediu pe care aceştia au fost dispuşi să-l dea pe un apartament anul acesta a fost de 70.000 euro. Cum preţurile noastre la două camere pornesc de la 52.000 euro la două camere cu 58 mp, este lesene de înţeles că pe acest segment au fost cele mai multe vânnzări. Dar am avut contracte şi pentru trei camere, cu 102.000 euro", a declarat Nimrod Zvik, director marketing Be Igloo.

Agenţia Vission House a ales repoziţionarea

Agenţia imobiliară Vission House a înţeles că pentru a creşte profitul în aceste vremuri este nevoie de adaptare la piaţă. Astfel, compania şi-a mutat centrul de interes de la persoanele fizice la companii, reuşind, astfel, să încheie, în 2010. "Companiile nu au de ce să aştepte vremuri mai bune, aşa cum fac clienţii de rezidenţiale. Companiile au nevoia constantă de a-şi reloca sediile, de a găsi o locuinţă pentru managerii expaţi sau de a reloca managerii expaţi. Este un segment foarte activ, aşa că am ales să lucrăm mai mult cu companiile. Asta nu înseamnă că am renunţat cu totul la tranzacţiile cu persoane fizice. Atâta doar că analizăm mult mai bine bonitatea clientului şi determinarea lui de a cumpăra ceva înainte să începem o colaborare. În acest moment, aproape jumătate din afacere este susţinută de închirieri", a declarat Andrei Rusu, director Vission House.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb