Piaţa internaţională se confruntă cu scăderea volumului de vânzări auto

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 24 octombrie 2008

Producătorii francezi de automobile, Peugeot-Citroen şi Renault se confruntă cu scăderea volumului de vânzări în contextul în care, în ultima perioadă au avut loc închideri temporare ale uzinelor, dar şi scăderi masive de producţie, relatează AFP.

Renault, care a anunţat o scădere cu 20% a producţiei în trimestrul al patrulea, a decis intrarea în şomaj tehnic a mai multor uzine ale sale din Franţa, pentru o săptămână sau două, şi a mai multor fabrici din străinătate, pentru câteva zile.

În străinătate, producţia va fi oprită timp de până la patru zile la fabricile de la Bursa (Turcia), de la Moscova şi de la Novo Mesto (Slovenia), potrivit datelor publicate de compania producătoare de automobile.

"Suntem într-o perioadă în care, în mod clar, pieţele sunt pe pe cale să cadă şi, ca să evităm o înrăutăţire prea mare a situaţiei companiei, trebuie să gestionăm într-un mod extrem de atent stocurile, deci, evident, trebuie să organizăm o scădere a producţiei", a declarat un purtător de cuvânt al Renault, citat de AFP.

Potrivit presei spaniole, Renault pregăteşte de asemenea o serie de măsuri de şomaj tehnic în 2009 pentru 5.500 de angajaţi ai uzinei de la Valladolid, din nordul Spaniei.

Într-un context de "înrăutăţire foarte accentuată a mediului economic în al doilea semestru din 2008", PSA estimează "o scădere foarte accentuată a pieţei auto din Europa Occidentală, cu 17% în trimestrul al patrulea şi cu 8% pentru întregul an", a indicat grupul.

PSA estimează, totodată, o încetinire a ritmului de creştere în zonele sale prioritare de dezvoltare din ţările emergente.

Constructorul italian Fiat şi producătorul auto german Daimler au anunţat, de asemenea, o revizuire a ţintelor. Presa germană a relatat că Volkswagen ar putea face disponibilizări, informaţie deziminţită de grupul german.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb