Pichetare la Uzina Automecanica Moreni

George Marinescu
Ziarul BURSA #Companii / 2 iunie 2021

Pichetare la Uzina Automecanica Moreni

Salariaţii sunt nemulţumiţi de condiţiile de muncă Protestul are loc la aproape 14 zile de când UA Moreni a devenit hub de mentenanţă regional pentru vehiculele furnizate NATO de compania americană Oshkosh

Angajaţii Uzina Automecanica Moreni vor picheta, începând de azi, timp de trei zile, în intervalul ora 10-12, sediul societăţii care face parte din industria naţională de apărare, se arată într-o informare a Alianţei Sindicatelor din Industria de Apărare şi Aeronautică. Ei sunt nemulţumiţi de faptul echipa din fruntea uzinei nu respectă contractul colectiv de muncă, nu a asigurat, începând din august 2020, antidotul şi alimentaţia de întărire a organismului ce reprezintă dreptul salariaţilor pentru condiţiile precare în care îşi desfăşoară activitatea (frig, praf, noxe, fum, compuşi chimici), nu a asigurat echipamentul de lucru şi protecţie şi nici măsuri de atragere a forţei de muncă tânără prin stimularea şi calificarea acesteia.

Reprezentanţii angajaţilor mai acuză lipsa de viziune a conducerii în organizarea muncii şi suprapunerea deciziilor şi responsabilităţilor, lucruri care au creat stres, indisciplină şi dispute interne între salariaţi.

Protestul sindicatelor de Uzina Automecanica Moreni este organizat la două săptămâni după ce Claudiu Năsui, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului şi secretarul de stat Simona Fătu au fost în vizită de lucru la societatea respectivă, prilej cu care au făcut o evaluare economică-financiară a societăţii, au analizat contractele aflate în derulare şi programul de reorganizare.

Mai mult, două zile mai târziu, în 20 mai, secretarul de stat Daniela Nicolaescu, a fost în vizită de lucru la Automecanica Moreni, împreună cu Ruxandra Anghel, şefa Direcţiei pentru Industria de Apărare din cadrul Ministerului Economiei Antreprenoriatului şi Turismului şi Gabriel Ţuţu, director general Romarm. Vizita a fost prilejuită de contractului câştigat de către Romarm la NSPA, cu sprijinul companiilor americane Oshkosh şi AM General, care doresc să operaţionalizeze la Moreni primul hub de mentenanţă regional pentru vehiculele furnizate armatelor NATO europene. Cu respectiva ocazie, a fost testat dinamic unul dintre vehiculele JLTV din portofoliul firmei Oshkosh, care va face parte din gama ce va fi deservită de hubul de la Automecanica Moreni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb