ZIARUL BURSA

02 iunie 2021
Ediţia din 15.08.2024
FMI: România, cea mai rapidă revenire economică din UE

LUNA MAI FINANCIARĂ FMI: România, cea mai rapidă revenire economică din UE

George MarinescuMacroeconomie / 2 iunie 2021

Triplă relaxare Dăncilă - la BNR Dragnea - inculpat pentru vizita la Trump  

Relaxarea restricţiilor impuse în timpul pandemiei, disputa în jurul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), anunţarea candidaturilor pentru şefia PNL şi numirea Vioricăi Dăncilă în funcţia de consultant în cadrul unei direcţii a Băncii Naţionale a României (BNR) reprezintă câteva dintre coordonatele marcante ale lunii trecute.

Încrederea în economia României a continuat să crească în luna mai, pentru a şasea lună consecutiv

LUNA MAI FINANCIARĂ Încrederea în economia României a continuat să crească în luna mai, pentru a şasea lună consecutiv

Mihai GongoroiMacroeconomie / 2 iunie 2021

BNR: "Economia va creşte sensibil mai alert în 2021-2022 decât se anticipa anterior, cu ritmuri trimestriale comparabile cu cele din anii pre-pandemie" 

Încrederea în economia României a crescut în luna mai pentru a şasea lună consecutiv, cu un ritm lunar de 2,6 puncte, atingând valoarea de 104,1 puncte faţă de 101,5 puncte în aprilie şi 90,8 puncte în februarie, conform indicatorilor de încredere (ESI) calculaţi de Comisia Europeană.

BET îşi continuă timid avansul

LUNA MAI FINANCIARĂ BET îşi continuă timid avansul

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 2 iunie 2021

Scădere accentuată în ultima parte a lunii pentru indici Statul vrea din nou dividende de 90% din profitul companiilor  

Indicii generali ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat luna mai cu aprecieri uşoare, fiind în mare parte decorelaţi de cei ai principalelor pieţe internaţionale.

Luna mai în cifre

LUNA MAI FINANCIARĂ Luna mai în cifre

A.V.Macroeconomie / 2 iunie 2021

4 mai 

- Banca Naţională a României (BNR) anunţă că, la data de 30 aprilie, rezervele valutare ale ţării se situau la 38.304 milioane de euro, faţă de 35.709 milioane euro în 31 martie. Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 4.881 milioane euro.

Sfaturi incomode

Cornel CodiţăEditorial / 2 iunie 2021

Cornel Codiţă

M-am hotărît să deschid o bursă a sfaturilor. Personal sunt interesat, în primul rînd, de cele incomode. Mă uit în jur. Nu puţină lume are nevoie de sfaturi. Guvernarea, opoziţia, partidele, Preşedintele, Guvernatorul BNR, Ministrul de interne, Ministrul de externe etc.

Idiotul satului

Cătălin AvramescuEditorial / 2 iunie 2021

Cătălin Avramescu

Recunosc: din când în când mă uit pe comentariile postate sub unele articole. Drept este că nu o fac pe site-urile ro­mâneşti, unde nu există, practic, nici o "moderare" demnă de acest nume, ci pe site-uri unde nu sunt admise opinii deplasate, insulte, calomnii. Aşa am ajuns să citesc comentariile de sub un articol despre prinţul Harry publicat într-un ziar britanic.

Cresc premiile participantelor

EURO 2020 Cresc premiile participantelor

Octavian DanSport / 2 iunie 2021

Participarea la turneul final al Campionatului European reprezintă în primul rând o chestiune de mândrie sportivă, dar, mai ales acum în acest context dificil, nu trebuie ignorată nici partea materială a "afacerii". Federaţiile care au echipe calificate la Euro 2020, vor primi fiecare cel puţin 9 milioane de euro, dar suma poate creşte în funcţie de performanţele înregistrate.

JO intră în linie dreaptă

O.D.Sport / 2 iunie 2021

Incertitudinile legate de JO de la Tokyo încep să se spulbere, încet, dar sigur. O veste cu adevărat bună o reprezintă sosirea primei delegaţii sportive în Japonia. Din acest moment lucrurile intră cu adevărat în linie dreaptă, chiar dacă populaţia locală nu îşi mai doreşte această mega-competiţie, iar problemele legate de pandemie sunt departe de a fi rezolvate.

"Recoltă" în creştere de atacuri cibernetice

"Recoltă" în creştere de atacuri cibernetice

O.D.Companii / 2 iunie 2021

Atacurile cibernetice se înmulţesc, infractorii devin tot mai "insistenţi", vulnerabilităţile sunt din ce în ce mai extinse.

Soluţiile de protecţie oferite de specialişti încearcă să ţină pasul, dar cu toate acestea tendinţa este îngrijorătoare.

Producţia mondială de oţel a crescut cu 10% în primul trimestru

ÎN RITM ANUAL Producţia mondială de oţel a crescut cu 10% în primul trimestru

A.V.Internaţional / 2 iunie 2021

Cantitatea de oţel furnizată pieţei de UE s-a majorat cu 3,1% în perioada ianuarie-martie 2021, cea provenită din America de Nord a scăzut cu 5,2% China rămâne cel mai mare furnizor global de profil 

Producţia de oţel din cele 64 de ţări care raportează la Asociaţia Mondială a Oţelului (WSA) şi care pun pe piaţă 85% din totalul mondial, a atins 486,9 milioane de tone în intervalul ianuarie - martie 2021, în creştere cu 10% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2020, conform datelor publicate în aprilie de WSA, evoluţie care arată că multe ţări se redresează după impactul negativ al pandemiei de Covid-19 asupra producţiei de profil.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 02 Iunie 2021

MACRO NEWSLETTER 02 Iunie 2021

Macroeconomie / 2 iunie 2021

Creditul acordat rezidenţilor din zona euro şi-a temperat creşterea anuală în aprilie 2021, până la 7,7%, de la 9,1%, pe fondul unei creşteri anuale de 18% a creditului guvernamental, după un avans de 21,9% în luna anterioară, şi a unui avans de...

Pichetare la Uzina Automecanica Moreni

Pichetare la Uzina Automecanica Moreni

George MarinescuCompanii / 2 iunie 2021

Salariaţii sunt nemulţumiţi de condiţiile de muncă Protestul are loc la aproape 14 zile de când UA Moreni a devenit hub de mentenanţă regional pentru vehiculele furnizate NATO de compania americană Oshkosh 

Angajaţii Uzina Automecanica...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo