Pierderi record pentru "Deutsche Bank": 6,8 miliarde euro

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 29 ianuarie 2016

Pierderi record pentru "Deutsche Bank": 6,8 miliarde euro

"Deutsche Bank" AG, cea mai mare bancă germană, a avut pierderi record în 2015, de 6,8 miliarde de euro (7,4 miliarde dolari), după un profit de 1,7 miliarde de euro în 2014, ca urmare a constiturii de provizioane pentru acoperirea cheltuielilor generate de litigii şi de investigaţii oficiale. În plus, banca a fost afectată de declinul veniturilor diviziei de investment banking.

Instituţia de credit şi-a constituit provizioane de 5,2 miliarde euro pentru litigii în 2015, comparativ cu 2 miliarde de euro în 2014.

Pe întregul an trecut, "Deutsche Bank" a avut vânzări de 33,5 miliarde de euro, faţă de vânzările de 32 miliarde de euro în 2014.

"Deutsche Bank" a avut pierderi nete de 2,1 miliarde de euro în ultimul trimestru din 2015, comparativ cu un profit net de 441 milioane de euro în anul anterior. În acelaşi interval, vânzările băncii s-au diminuat cu 15%, la 6,6 miliarde de euro.

Directorul executiv al băncii, John Cryan, vrea să elimine 26.000 de salariaţi, respectiv un sfert din personal, până în 2018, respectiv să suspende plata dividendului ca să consolideze capitalul instituţiei de credit.

Domnia sa declară: "Ştim că perioadele de restructurare pot fi provocatoare. Dar, sunt încrezător că, prin continuarea implementării strategiei noastre într-o manieră disciplinată, putem să transformăm Deutsche Bank într-o instituţie mai puternică, mai eficientă şi mai bine condusă".

Banca a plătit deja amenzi de miliarde de dolari, ca urmare a acuzaţiilor potrivit cărora s-a înţeles cu alte bănci pentru fixarea dobânzilor de referinţă, respectiv a celor privind încălcarea sancţiunilor internaţionale împotriva unor ţări precum Iranul.

"Deutsche Bank" a anunţat pierderi brute de 1,15 miliarde euro pentru divizia sa de investment banking, în ultimul trimestru din 2015, faţă de un câştig brut de 323 milioane de euro în anul precedent, ca urmare a faptului că veniturile sale din tranzacţiile cu acţiuni s-au diminuat, iar costurile cu litigiile au afectat profitul. Veniturile acestei divizii s-au redus cu 30%, la 2,1 miliarde de euro.

Divizia de corporate banking a avut pierderi de 1,2 miliarde euro în ultimele trei luni din 2015, faţă de un profit de 323 milioane de euro în anul precedent.

"Deutsche Bank" a avut cheltuieli de reorganizare de 800 milioane de euro în ultimul trimestru din 2015.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Si tot nu inchid banca.

    Aceasta banca mi-a placut ca a zis ca nu ii trebuie ajutor de stat in 2008.

    Acum sa o vad tusind. 

    1. Citeste raportul financiar si dupa aceea discutam. Ackermann a fost cel mai bun sef, a ramas apoi Jain si l-au terfelit prin ziare ca plateste prea scumpe salarii pentru investment.I-m spus ca directia e buna de dezvoltare, lucru confirmat si de Mr. Cryan.Daca citesti Wirtschaftswoche si Handelsblatt zici ca vorbesti de banca de la parterul blocului. ...

      Nu stiu nemteste.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb