Pierderile CFR au scăzut cu 42%

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 18 iulie 2011

Pierderile CFR au scăzut cu 42%, în primele cinci luni ale anului în curs comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la 165,37 milioane de lei, faţă de 285,13 milioane de lei, se arată într-un comunicat al companiei. Potrivit acestuia, prin continuarea programului de eficientizare a activităţii, CFR urmăreşte respectarea angajamentelor Guvernului cuprinse în Scrisoarea de Intenţie semnată cu Fondul Monetar Internaţional şi Memorandumul de Înţelegere cu Uniunea Europeană.

În tot anul 2009, compania a înregistrat pierderi de 924 milioane de lei, conform datelor de pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.

Restructurarea companiilor de cale ferată - însoţită de ajutoare de stat

Restructurarea companiilor feroviare va fi însoţită de un program de ajutor de stat, măsuri care vor permite redresarea acestora, operatorii de profil având datorii ce echivalează cu 1,5% din Produsul Intern Brut (PIB), a declarat, vineri, ministrul transporturilor, Anca Boagiu, citată de Mediafax.

"Companiile de cale ferată sunt posesoarele unor datorii care însumează 1,5% din PIB-ul României şi au fost subiectul unei analize profunde. Lucrăm la un program de restructurare coroborat cu un program de ajutor de stat, astfel încât să le redresăm. Prima veste bună este că pierderile CFR Infrastructură s-au redus cu 50%", a spus Boagiu.

Aflat în judeţul Arad pentru a inspecta şantierul autostrăzii Arad-Timişoara şi reabilitarea DN 79 Arad-Oradea, ministrul de resort a fost întrebat de jurnalişti despre programul de restructurare a Tarom şi CFR Călători, oficialul răs-punzând că urmează vânzarea unui pachet de 20% din acţiunile Tarom şi se lucrează la programul de restructurare.

"Tocmai am semnat proiectul de hotărâre de Guvern prin care scoatem la vânzare 20% din acţiunile companiei Tarom, dar este doar o parte din măsurile luate. Se lucrează la programul de restructurare", a spus Anca Boagiu.

Guvernul s-a angajat faţă de FMI să ia măsuri pentru eficientizarea companiilor feroviare, printre care reducerea personalului şi majorarea tarifelor, şi să vândă acţiuni deţinute de stat la mai multe companii, printre care CFR Marfă şi Tarom.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb