Piloţii "Lufthansa" resping propunerea salarială a conducerii

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 26 septembrie 2016

Piloţii "Lufthansa" resping propunerea salarială a conducerii

Sindicatul piloţilor germani ai companiei aeriene "Deutsche Lufthansa" AG, Vereinigung Cockpit, a respins, săptămâna trecută, cea mai recentă propunere făcută de conducere cu privire la salarii şi condiţii de muncă, potrivit unui purtător de cuvânt al sindicatului, citat de Reuters.

În urmă cu aproape două săptămâni, sindicaliştii declarau că discuţiile cu managementul au fost încheiate, după care, în 21 septembrie, "Lufthansa" a încercat să reia negocierile, lansând o nouă ofertă ce include o schemă revizuită de pensionare, o majorare salarială de 4,4% şi garanţii de muncă pentru piloţii ce au contracte colective de muncă.

Directorul de resurse umane al "Lufthansa", Bettina Volkens, a informat în 22 septembrie: "Oferta pe care am lansat-o face posibilă o soluţie cuprinzătoare şi lansarea unei noi cooperări. Vrem să realizăm schimbările necesare contractelor vechi de muncă în cooperare cu sindicaştii".

Dar, un reprezentant al sindicatului a afirmat, la finele săptămânii trecute, că realizarea unui acord cu managementul pe mai multe aspecte nu mai are vreun sens acum. Totuşi, în aceste condiţii, grevele nu sunt luate în calcul, în prezent, de către sindicalişti.

Compania a ajuns deja la unele înţelegeri cu personalul la sol şi însoţitorii de zbor, însă a eşuat în negocierile avute cu aproape 5.400 de piloţi din Germania.

Societatea aeriană încearcă să-şi diminueze costurile şi să restructureze schemele de pensionare ca să facă faţă mai bine concurenţei cu operatorii de transport aerian low-cost şi cu rivalii din Golf.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb