Piperea va sesiza CNSAS despre colaborarea Guvernatorului BNR cu Securitatea

E.O.
Miscellanea / 29 iulie 2019

Piperea va sesiza CNSAS despre colaborarea Guvernatorului BNR cu Securitatea

Avocatul Gheorghe Piperea a anunţat, astăzi, că va sesiza Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) despre colaborarea lui Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), cu Securitatea. Piperea a scris, pe pagina sa de Facebook: "Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii va fi sesizat mâine de Asociaţia Parakletos (n.r. condusă de Gheorghe Piperea) în legătură cu apartenenţa/colaborarea numitului Isărescu Mugurel Constantin la/cu fosta Securitate comunistă, precum şi la ascunderea cu viclenie a acestui «amănunt» în ultimii 30 de ani de când semnează bancnotele care circulă în România sub denumirea de «leu» datorită încrederii şi credulităţii noastre".

Amintim că, la începutul acestei luni, Senatul a votat modificarea OUG 24/2008, privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea Securităţii. Ca urmare, şefii BNR vor putea fi verificaţi de CNSAS dacă au colaborat cu securitatea, senatorii eliminând din lege prevederea care excludea conducerea BNR de la obligaţia de a fi verificată de CNSAS.

Daniel Zamfir, care a iniţiat proiectul de modificare a legislaţiei în vigoare, a postat, atunci, pe Facebook: "Senatul a votat în unanimitate propunerea pe care am făcut-o de modificare a OUG 24/2008, privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea Securităţii. Din prevederile OUG 24/2008 erau exceptate de la depunerea declaraţiei pe propria răspundere, precum şi de la verificarea la cerere a statutului de colaborator al Securităţii persoane alese şi numite în funcţii publice.

Astfel, funcţii precum Avocatul Poporului, membrii CNA, membrii conducerii Curţii de Conturi, ai Consiliului Concurenţei, ai Consiliului Legislativ, rectorii, prorectorii, decanii, prodecanii şi multe alte categorii nu vor mai fi exceptate de la respectiva declaraţie, iar orice persoană poate solicita verificarea celor nominalizaţi mai sus.

P.S. Era să uit: În categoria celor de mai sus se încadrează şi membrii CA al BNR".

Noile reglementări au fost promulgate, săptămâna trecută, de preşedintele Klaus Iohannis.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. stimate domnule Piperea, eu as propune sa vedem daca tradarea lui Decebal a fost cauzata doar de catre Bastus, cel care in nemernicia lui ca un caine stiti ce a facut. In loc sa va fi aplecat asupra situatiilor financiare Oltchim si a asigurarii unei evaluari corecte a pierderii acumulate in concern ati dormit, asemeni domnului Chiritoiu incat astazi Statul Roman trebuie sa recupereze de la Oltchim S A sute de milioane de euro pentru ca asa cum scrie Comisia Europeana in rapoartele sale inca din 2013 era remarcat ca soldurile conturilor bilantiere la sfarsit de an nu corespundeau cu cele de descidere din anul urmator. Si acum va intreb daca faceati acest lucru pe vremea in care Securitatea era atat de dezavuata si prin absurd va verifica domnul Isarescu ce raspuns ii dadeati? ca n ati avut ochelatii cand ati citit raportul sau ca s a luat lumina cand il studiati si ati lucrat la lampa...

    Nu e cam tarziu?

    Nu il am la inima nici pe Isarescu, nici pe bancheri in general. Si nici nu cred ca Isarescu e de neinlocuit. Dar cred ca nici nu sunt in tara asta prea multi care sa ii ia locul. Si de aia ma tem, ca razboiul asta al lui Zamfir si Piperea sa nu duca la inlocuirea lui Isarescu cu cine stie ce dobitoc, ca de astia e plin. Daca Badea ala de la ASF a ajuns in consiliul BNR...

    Saracu , fiecare cu piticii lui...

    Tara asta e plina de pigmei incompetenti... Stiti ca daca pui intr-un vas fara capac mai multi crabi, nici unul nu va reusi vreodata sa iasa afara? De ce? Pentru ca toti ceilalti vor face tot posibilul sa nu-l lase...

    Voi astia, zamfir, piperea, oare pana la urma veti reusi sa va impaunati cu marea realizare de a-l fi dat jos pe domnul Isarescu? Sper ca nu mor caii cand vor cainii. 

    1. Isarescu trebuia de mult sa plece, dar nu se desparte de "feuda" lui.

      Viitorul Romaniei nu sta in oameni de 70 ani. (Vezi si nemuritorul Vasilescu) . Vor sa ramina si postmortem pe aceste functii. 

      BNR-ul slava domnului are un aparat imens de functionari. Se zice ca multi au radacinile pe la Dragasani.

      Tinerii cu adevarat responsabili sunt putini.... Marea masa nu poate duce la capat nimic, pt ca trebuie sa-si verifice incontinuu toate conturile de e-mail, sa stea pe facebook, instagram, whats app...sa dea like-uri, sunt profesoara, stiu despre ce este vorba

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb