Pista Aeroportului Braşov a ajuns la tribunal

Ovidiu VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 21 noiembrie 2012

Directorul general al companiei SCC Napoca SA, Ştefan Dimitriu, ne-a declarat, ieri, că a depus luni la Tribunalul Braşov o acţiune împotriva deciziei Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) de a respinge contestaţia depusă la licitaţia privind atribuirea lucrărilor de proiectare şi construcţie a pistei Aeroportului Internaţional Braşov- Ghimbav, precum şi împotriva deciziei Consiliului Judeţean Braşov de a desemna câştigătoare a licitaţiei compania braşoveană Vectra Service. "Am depus luni această acţiune şi aşteptăm fixarea primului termen de judecată", ne-a declarat Dimitriu.

De altfel, Dimitriu ne declarase încă de acum două săptămâni că intenţionează să atace în instanţă răs­punsul CNSC prin care erau res­pinse contestaţiile depuse de firma clujeană. "Intenţia noastră este să atacăm în instanţă modul în care a fost adjudecată licitaţia, pentru că noi considerăm că avem dreptate. Mai exact, compania care a câştigat licitaţia - Vectra Service SA - nu are experienţă în ceea ce priveşte executarea de lucrări aeroportuare, iar cei care le asigurau lor această experienţă, compania Romstrade, nu au mai făcut lucrări de acest gen în ultimii cinci ani, aşa cum se solicita în caietul de sarcini", spunea atunci Dimitriu.

Între timp, autorităţile judeţene au încheiat contractul privind atribuirea lucrărilor de proiectare şi construcţie a pistei cu compania Vectra Service, iar lucrările de proiectare au început deja să se deruleze. Acestea vor fi continuate până când instanţa, dacă va considera că este necesar, va solicita întreruperea lucrărilor.

Vectra Service a câştigat la sfârşitul lunii iulie licitaţia pentru proiectarea şi execuţia suprafeţelor de mişcare aeroportuare. Vectra a oferit cel de-al doilea cel mai mic preţ din licitaţie, 12,767 milioane de euro fără TVA, dar compania care a depus oferta cea mai mică - Electrica Serv SRL - a fost descalificată pentru că nu a depus la re­gistratura Consiliului Judeţean Braşov toată documentaţia necesară atestării că are dreptul de a participa la licitaţie. SCC Napoca a participat la licitaţie în consorţiu cu firmele Icco Energ şi Transproiect SA, clasându-se pe locul trei.

Consiliul Judeţean Braşov evaluase lucrările la proiectarea şi construcţia pistei la 17,7 milioane de euro. Potrivit anunţului de licitaţie, pista va avea o lungime de 2.850 metri şi o lăţime de 45 metri, iar durata contractului este de 48 luni, începând cu data atribuirii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb